Τσίπρας: Μην ανησυχείτε. Θα πληρώσουμε και χωρίς εκταμίευση της δόσης

Τσίπρας: Μην ανησυχείτε. Θα πληρώσουμε και χωρίς εκταμίευση της δόσης Facebook Twitter
5

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακόμη και αν δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της", δήλωσε πριν από λίγο από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε έντιμοι απέναντι στους εταίρους μας και νομίζω ότι και οι εταίροι μας θα πρέπει να είναι έντιμοι απέναντί μας» είπε και πρόσθεσε: «Ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της». 

Απευθυνόμενος στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, σημείωσε: «Κάποιοι από τους εταίρους έχουν την καχυποψία ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Ακριβώς γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ, ώστε ο ΟΟΣΑ να βάλει τη σφραγίδα του στο διαβατήριό μας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα οι καχυποψίες θα λυθούν αν υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά».



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε νωρίτερα υπογράψει συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για την παροχή τεχνογνωσίας για τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.



Για τις μεταρρυθμίσεις αυτές είπε ότι δεν μας υποχρεώνει κανείς να τις κάνουμε και πως  θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή ενώ θα χτυπήσουν μεγάλα συμφέροντα που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.«Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε», είπε ο Πρωθυπουργός.


Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ρήξη με χρόνιες παθογένειες της Ελλάδας ενώ σημείωσε ότι η λιτότητα τελείωσε.

Ακόμ δήλωσε ότι "τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλές φορές εκβιασμούς ότι εάν δεν μειωθούν συντάξεις, μισθοί και δεν θα γίνουν απολύσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις, δεν είδαμε όμως ποτέ αντίστοιχο εκβιασμό για μεταρρυθμίσεις δομικές στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης". 

«Δεν ακούσαμε ποτέ ότι αν δεν καταργηθούν μέ νόμο τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, δεν ακούσαμε ποτέ ότι αν δεν καταργηθούν οι τριγωνικές σχέσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. 

«Enough is enough με τη λιτότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.




5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM