ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πώς να γελοιοποιήσεις τους Κοτζιάδες και τους Καμμένους, με μία μόνο απάντηση

 Πώς να γελοιοποιήσεις τους Κοτζιάδες και τους Καμμένους, με μία μόνο απάντηση Facebook Twitter
30
 Πώς να γελοιοποιήσεις τους Κοτζιάδες και τους Καμμένους, με μία μόνο απάντηση Facebook Twitter
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Κανείς απ' τους δύο δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ (και αυτό φαίνεται στην πράξη).

Από εκεί που είχαμε την αίσθηση ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υποτιμούσε τη δύναμη της χώρας μας, βρεθήκαμε τώρα με μερικούς Υπουργούς που όχι απλά υπερεκτιμούν τη δύναμή μας, αλλά το κάνουν και σε επικίνδυνο βαθμό. 

Έχουμε φτάσει στο σημείο να νομίζουμε πως έχουμε φοβερές υπερδυνάμεις και απειλούμε δεξιά κι αριστερά με τα υποτιθέμενα υπερόπλα μας. Το κάνουμε εδώ και καιρό, και κάθε φορά τρώμε τα μούτρα μας, νομίζοντας ότι οι εκβιασμοί μας θα νικήσουν τους εκβιασμούς των άλλων. Κανένα πρόβλημα με το να προσπαθούμε. Αρκεί πίσω απ' τις απειλές μας μας να υπάρχει και η κοινή λογική. 

Για «εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών στη Λετονία, δημιουργώντας διεθνή αίσθηση. Ο ίδιος, που η αλήθεια είναι πως μοιάζει να έχει περισσότερα κοινά με τον Πάνο Καμμένο παρά με τον Αλέξη Τσίπρα, αρνήθηκε πως απειλούσε τους Ευρωπαίους - πράγμα που δεν έγινε και τρομερά πιστευτό. Πάντως, ο κ. Κοτζιάς με τις δηλώσεις του ενθουσίασε άπειρους πατριώτες που πάνω κάτω είπαν «Ναι αυτό να κάνουμε, αν δε μας δώσουν λεφτά, θα αφήσουμε χιλιάδες τζιχαντιστές να πάνε να τους τσακίσουν!»

Ο Κοτζιάς και ο Καμμένος μου θυμίζουν σπινταρισμένα αγοράκια που έχουν όρεξη για καβγά και που επικαλούνται τον θείο τους «που είναι αστυνομικός και ξέρει καράτε και θα σας λιανίσει όλους».

Λίγη ώρα μετά, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «Αν η Ευρώπη χτυπήσει την Ελλάδα, θα στείλουμε τους μετανάστες Βερολίνο». Δεν είμαι σίγουρος αν κι αυτός θα ισχυριζόταν πως αυτή δεν ήταν απειλή και εκβιασμός: «Αν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, αν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα.»

Στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα χτες στον ΣΚΑϊ και στο τέλος μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης με την αν. Υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο δημοσιογράφος την ρώτησε τι πιστεύει για όσους τα λένε αυτά...

«Μα αυτά που λένε δεν γίνονται...!» απάντησε αυτή ξερά, «αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, θα τα κλείσουν οι άλλοι». 

Και έτσι τελείωσε το θέμα. Γιατί δεν μπόρεσαν να το σκεφτούν μόνοι τους Κοτζιάς και Καμμένος (και Πανούσης και Χαϊκάλης και διάφοροι άλλοι νωρίτερα) είναι απορίας άξιο.

Δεν μιλάμε για τίποτα τυχαίους, αλλά για τον ανώτατο διπλωμάτη της χώρας -Υπουργό Εξωτερικών- και τον υπεύθυνο του στρατού μας -Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν ότι αν αποφασίζαμε να ανοίξουμε τα σύνορα «για να στείλουμε τους τζιχαντιστές στο Βερολίνο», όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα έκλειναν άμεσα τα δικά τους και έτσι θα προστατεύονταν; Κι ότι δεν θα τα έκλειναν μόνο στους μετανάστες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες, ζητώντας πλέον βίζες κλπ.

Την ίδια εξυπνάδα είχε προσπαθήσει να κάνει και ο Μπερλουσκόνι κι έφαγε τα μούτρα του (για να απαλλαγεί από τους μετανάστες της Λαμπεντούζα, τους είχε χορηγήσει προσωρινή άδεια παραμονής, γεγονός που τους επέτρεπε να μετακινηθούν εντός της ζώνης και άρα να πάνε στη Γαλλία. Ο Σαρκοζί επανέφερε προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία -πράγμα που είχε κάνει και ο Μπερλουσκόνι νωρίτερα με άλλη αφορμή- και το θέμα έληξε).

 

Ο Κοτζιάς και ο Καμμένος μου θυμίζουν σπινταρισμένα αγοράκια που έχουν όρεξη για καβγά και που επικαλούνται τον θείο τους «που είναι αστυνομικός και ξέρει καράτε και θα σας λιανίσει όλους».

 

Πορώνουν έτσι τους φανς τους, δίνουν ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα έχει ένα σωρό κρυφούς άσσους για να απειλήσει και να εκβιάσει τους εταίρους και άρα να πετύχει το δικό της, και φυσικά δυσχεραίνουν τη θέση της χώρας στο εξωτερικό. Αντί να διαπραγματεύονται, απειλούν. Αντί για ρεαλισμό προσφέρουν θριαμβευτικές φαντασιώσεις μεγαλείου. 

 

Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν οι απειλές και οι εκβιασμοί τους μπορούσαν να πιάσουν και να βοηθήσουν τη χώρα μας. Όταν όμως γνωρίζουν πως είναι κούφια λόγια που καταρρίπτονται πανεύκολα ακόμα κι από Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάζουν σε σκέψεις:

 

Γιατί τα λένε/κάνουν όλα αυτά; Εξυπηρετούν και νοιάζονται στ' αλήθεια για την ατζέντα της χώρας, ή απλώς για την προσωπική τους δημοφιλία;

 

30

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Και μονο που τα λενε δειχνουν οτι δεν ειναι παιδακια σαν τους προηγουμενους να κανουν οτι τους λενε και με απλα email, δεν εχει σημασια αν τα κανουν αλλα η αντιδραση ,για να ξερουν οτι με το παραμικρο εμεις θα αντιδρουμε πλεον ,αρα να κανουν πιο προσεκτικες προτασεις και να μην λενε οπως στους προηγουμενους "στειλε μωρε τις προτασεις ετσι κιαλλιως αυτοι δεν αντιδρουν",γιατι αυτο εκαναν μεχρι τωρα.
αδερφε εγω ενα θα πω . χωρις τον καμμενο παμε χαμενοι . η συνθεση του κομματος ειναι ιδανικη σε σχεση με τα τεκτενομενα .το πολυ πολυ να βγαζετε δημοσιευματα τα οποια θα πεφτουν στο κενο και θα προκαλειτε δυσφορια . μεχρι το επομενο ξυπνημα οπου το συλλογικο θα γινει μια στερεοτυπη ενοτητα μαζι με ενα συνολο δεισιδαιμονιων.ετσι ή αλλιως .τρελογιατρους εχουμε .ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ .χωρις αυτους ο τσιπρας πηγαινε χαμενος . χωρις αυτους , θα ειχε γινει πρωθυπουργος ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ .στο βολο πετυχε .εδω γιατι οχι ?μεχρι τοτε αδερφε ΝΙΒΟΛΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗΗΗ.
ΜΑΚΡΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.....ΑΠΕΙΡΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΙ .....ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΙΔΕΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ......ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ....
Αυτο που ειπε ο Κοτζιας ειναι ότι η Ελλάδα ειναι η μόνη χώρα που πατάει στην Εγγύς Ανατολή και ανήκει στην Δύση.(Εδω περιμένω παρατηρήσεις για ψεκασμους, στην ιδια χωρα που ο Σνοουντεν θα χαρακτηριζοταν καραψεκασμενος, ρεαλπολιτικ ειναι αυτο που γράφω)Η δε φιλή και σύμμαχος Τουρκία, με το παρον καθεστώς, οταν δεν δινει τους Ιρανους πράκτορες των Ισραηλινων στους Ισραηλινους (ω ναι εγινε), χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές.Επομενως η οικονομικη καταρευση της μοναδικής χώρας της περιοχής που ανηκει στο Νατο στην ΕΕ και στο ευρυτερο πολιτισμικο οικοδόμημα, δεν ειναι στο συμφερον κανενος. (Φυσικά υπαρχουν και ορισμένοι που υποστηρίζουν οτι πολιτισμικα η Ευρώπη αρχιζει καπου στην Κροατια ή στην Βιέννη, χμμμ τωρα αυτο μου θυμιζει έντονα μια αλλη εποχη - και αυτο ακριβως ο Κοτζιας τους θυμησε, με την οποια ομως υπαρχουν πολλες διαφορες, hint Ουελμπεκ)Τεσπα αυτά δεν μετρανε οπως ανεφερα προηγουμένως στην χώρα που εχει τοσο χασει την επαφη με την πραγματικοτητα που ο Σνοουντεν θα περνουσε για ψεκασμένος.
Με εθνικιστές στην κυβέρνηση τα οποία χρησιμοποιούν είτε σαν εξιλαστήρια θύματα είτε σαν έναν ηλιθιοδέστατο μοχλό πίεσης ανθρώπους κατατρεγμένους,μην μπορώντας να κρύψουν τον υφέρποντα ρατσισμό τους(βαφτίζοντας εν δυνάμει όλους τους μετανάστες επικίνδυνους με αυτές τις δηλώσεις)περιμένετε ακόμα την ελπίδα που έρχεται.Εβίβα!
Δεν βλέπω τίποτε το περίεργο σ'αυτά που λένε οι δύο υπουργοί. Στο κάτω-κάτω εκπροσωπούν έναν λαό που πιστεύει στον Άη-Βασίλη, οπότε γιατί να μην πούνε και καμιά μπαρούφα παραπάνω; Θα έχει καμιά συνέπεια; Οι τύποι είναι ορκισμένοι στη βλακεία μέχρι τελικής πτώσεως. Και προτιμώ να τους θεωρώ βλάκες, διότι άν δεν είναι και έχουν επίγνωση του τί σημαίνουν αυτά που λένε, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα και περνάμε στις θεωρίες συνωμοσίας...
Καλά, ο Κοτζιάς και ο Καμμένος δεν παίζονται. Ενώ οι υπόλοιποι υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί όμως....μιλάμε για τεφαρίκια. Ακόμα και η κυρία Χριστοδουλουπούλου, που είπε το αυτονόητο για τα σύνορα, λέει άλλα περίεργα αναφορικά με τους μετανάστες. Θα τους νοικιάσει λέει διαμερίσματα ή παλιά κτίρια για να τους εγκαταστήσει. Μέχρι τότε όμως, κάποιοι ταλαίπωροι άνθρωποι γυρνάνε στους δρόμους νηστικοί και κοιμούνται στα παγκάκια.Μήπως θα ήταν προτιμότερο, μέχρι να ετοιμαστούν οι νέοι χώροι που θα τους φιλοξενήσουν, αντί να τους αδειάζουν τα πούλμαν στους δρόμους, να γινόταν προσπάθεια καλυτέρευσης των χώρων της Αμυγδαλέζας, βελτίωσης όλων των συνθηκών και καλύτερης ποιότητας φαγητού που τους έδιναν;
Σαφώς,στα σύγχρονα Άουσβιτς αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι αν τρώνε απλό ψωμί ή παντεσπάνι.Όσον αφορά το φαγητό,το έχει αναλάβει πρωτοκλασσάτη εταιρεία catering.Είδες νομιμοποίηση που τους παρέχεις στα εγκλήματα τους;
Eνώ όταν τους αφήνει στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εξασφαλισμένη στέγη και φαγητό είναι πολιτική συμπαράστασης προς τους μετανάστες και ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της πρωτεύουσας.Άσε που η συγκεκριμένη κυρία είπε το άλλο φωτισμένο σχέδιό της, ότι δεν θα ενοχλούν κανέναν αν κάθονται στις περιοχές του κέντρου και περιμένουν να τους πάρει κανένας για δουλειά, όπως περίμεναν παλιά οι οικοδόμοι στις ίδιες περιοχές.Ξαναγυρνάμε δηλαδή στις δεκαετίες του 50 και του 60, στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μόνο που τώρα οι εργάτες θα είναι μετανάστες.Η ελπίδα ήρθε.
Δεν έχω διάθεση συμπαράστασης στην κυβέρνηση.Την καταδίκη και το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας θέλω.Είτε με την προηγούμενη,είτε με την τωρινή,είτε με την επόμενη κυβέρνηση.Συμφωνείς πως αποτελεί κολαστήριο ναι ή όχι;
@captain harlockσυμφωνούμε όλοι να κλείσει η Αμυγδαλέζα και τα λοιπά κέντρα κράτησης! Αυτό είπε και η Λήδα.Για το μετά έχεις εσύ να προτείνεις κάτι; Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους; Θέλεις να τους αφήσεις να κοιμούνται στα παγκάκια..;
Περιμένεις να σου καταστρώσω εγώ σχέδιο μέσω της lifo;Για κάτι τόσο πολυσύνθετο;Φτιάξε θέσεις εργασίας τις οποίες θα μπορείς να τις ελέγχεις σαν κράτος και δεν θα τους αφήνεις βορά στα νύχια του κάθε απατεώνα με ανασφάλιστη εργασία.Βέβαια...Αυτό απαιτεί άλλη προεργασία η οποία κάνει τζιζ μόλις ακουστεί.
@ Captain Harlock Μια και είναι πανεύκολο το κράτος να δημιουργεί θέσεις εργασίας για λαθρομετανάστες, ειδικά με ένα ποσοστό ανεργίας 28%. Και μετά αναρωτιόμαστε για τα ποσοστά της χρυσής αυγής. Κανείς δεν ισχυρίζεται οτι η Αμυγδαλέζα ήταν παράδεισος, αλλά δεν νομίζω οτι ήταν και το άουσβιτς, αυτό είναι προσβολή για πολύ κόσμο που πέρασε από εκεί. Θα μπορούσαν να βελιωθούν οι συνθήκες χωρίς να γίνει αυτός ο αχταρμάς που παρουσιάζουμε τώρα.
Ναι δεν έχει φούρνους.Είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί zyklon b.Απλά τους κρατάνε ίσα ίσα για να ξεκινήσουν να αυτοκτονούν μόνοι τους.Προσβολή είναι το να προσπαθείτε να μου υπερασπιστείτε την αναγκαιότητα χώρων κράτησης.Τα κονδύλια που δόθηκαν για να φτιαχτούν αυτές οι φυλακές θα μπορούσαν να έχουν διοχετευθεί εξ'αρχής κάπου αλλού.Μπα ε;Δεν μας πέρασε καν από το μυαλό.Όσον αφορά την δημιουργία θέσεων εργασίας:Βλέπω έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα αν θα δουλέψουν οι μετανάστες και θα μείνουν στην απ'εξω(φαντάζομαι έτσι το μεταφράζεις εξ'ου και αυτό το επιχείρημα)οι ημεδαποί.Ασχέτως αν δεν ισχυρίστηκα ποτέ ούτε κάτι τέτοιο,απλά μίλησα για λύση που κάνει "τζιζ"(κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής και ολόκληρος ο σχεδιασμός να διαμορφωθεί με εφαλτήριο αυτήν την θέση-there I said it,now you can start the rumble).Όντως και μετά αναρωτιέστε γιατί έχει η Χ.Α. τέτοια ποσοστά:"Τι;Οι λαθρό θα έχουν δουλειά και όχι οι ΕΛ΄-ΛΗΝΕΣ;!;!;!"
@ Captain Harlock 11.3.2015 | 18:45Πέρα από την συνέχεια της προσβολής με την παρομοίωση του άουσβιτς, αυτή η "κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής" έχει δουλέψει πουθενά στον κόσμο; Επιτυχημένα,εξασφαλίζοντας δηλαδή ένα παραδεισένιο κόσμο αδερφικότητας και συντροφικότητας;όσο για τις θέσεις εργασίας, κάτι τέτοιες απόψεις είναι που στέλνουν τους νοικοκυραίαους στην ΧΑ. όταν ο μικροαστός σκέφτεται "γιατί έχει δουλειά ο ξένος και όχι το καμάρι μου" είναι δύσκολο να του κάνεις την επίκληση στην λογική (οτι σιγά να μην βρώμιζε το καμάρι του τα χέρια στα χωράφια ή τα εργοστάσια), ειδικά όταν τόσο καιρό του λές οτι για το χάλι μας φταίνε μόνο οι ξένοι.το βλέπεις το πρόβλημα;
Εξακολουθώ να θεωρώ προσβολή την οποιαδήποτε αιτιολόγηση για την ύπαρξη χώρων φυλάκισης μεταναστών.Ειδικά όταν εκεί μέσα βρίσκονται και άτομα τα οποία δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα κατά της ελληνικής κοινωνίας.Εκτός και αν η μετανάστευση ξεκίνησε να θεωρείτε έγκλημα που χρίζει φυλάκισης σε τέτοια ιδρύματα στα μάτια σας.Καθαρός ρατσισμός και ξενοφοβία είναι.Αν αδυνατείς να βρεις κάποια σύνδεση μεταξύ αυτού και των στρατοπέδων συγκέντρωσης δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο.P.S.:Ναι κάπου και για κάμποσο δούλεψε.Αλλά το ζήτημα μας δεν είναι αυτό,αλλά κατά πόσο κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε όλοι οι μετανάστες να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και να συμβάλλουν και στην κοινωνική ευημερία.Σταδιακά αυτό θα εξάλειφε και τους νοικοκυραίους και τις αντιλήψεις για τα καμάρια τους,ειδικά από την στιγμή που θα είχαν και αυτά δουλειά και δεν θα μπορούσε να τους φταίει αντικειμενικά ο "ξένος".Είδες που λέω "τζιζ" μόλις αναφερθεί κάτι τέτοιο;
αγαπητέ Άρη,πολύ ωραίο και επίκαιρο το άρθρο σου. Θα ήθελα μόνο να εκφράσω την διαφωνία μου με ένα συγκεκριμένο αλλά κατά την άποψη μου πολύ σημαντικό και κρίσιμο σημείο."Αρκεί πίσω απ' τις απειλές μας μας να υπάρχει και η κοινή λογική"δεν είναι δυνατόν να ζητάμε ανοιχτά την αλληλεγγύη άλλων ευρωπαϊκών λαών - καθώς την αλληλεγγύη των πολιτικών τους αρχηγών μπορεί να την έχουμε χάσει - και παράλληλα να απειλούμε ανοιχτά αυτούς τους λαούς! Γιατί οι τζιχαντιστές του Καμένου, ποιόν θα πειράζανε; τον Σόιμπλε; δεν νομίζω.. Θεωρώ οπότε και τους δύο κυρίους - όπως και εσύ ελπίζω - απλά αναίσχυντους και επικίνδυνους.Επίσης αυτοί οι κύριοι ξεχνούν πόσοι Έλληνες ζουν στο ευρωπαϊκό εξωτερικό και μπορεί οι τζιχαντιστές να πέφταν πάνω σε αυτούς..Αλλά δεν πειράζει.. Αυτή έκαναν την καθαρή επικοινωνιακή τους πολιτική και τώρα άλλοι πρέπει να βγάλουν το φύδι από την τρύπα. Ενόψει και eurogroup..
Γιατί αυτά που λέει η ίδια ότι το κράτος θα νοικιάζει τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα για να στεγάζει τους μετανάστες γίνονται ή μήπως είναι λιγότερο γελοία; Βέβαια είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους αλληλέγγυους εκεί έξω να αποδείξουν έμπρακτα και όχι πίσω από τα πληκτρολόγια τη συμπαράστασή τους στους κατατρεγμένους προσφέροντας να τους στεγάσουν στις δικές τους πολυκατοικίες,
Α συγγνώμη.Ποιες είναι οι πλάτες των άλλων;Για τις κοινωνικές δομές χρεώνεσαι αποκλειστικά εσύ και μια μικρή μερίδα πεφωτισμένων Ελλήνων που διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας;
Υποτίθεται οτι θα γινόταν μέσω αδιάθετων χρημ΄των του εσπα απο αυτά που δεν καταφέραμε να απορροφησούμε. Επομένως και λέφτα θα έμεναν στην Ελλάδα. Γιατί ενα σωρό διαμερίσματα είναι ανοίκιαστα. Και δενν θα είχαμε φαινόμενα εξαθλίωσης , γκετοποίησης και όλα αυτά . Γιατί γκρινιάζετε πριν ακουσετέ ; Είναι καλύτερο δλδ να μένουν σε παράγκες η στον δρόμο;
Τα χρήματα του ΕΣΠΑ όμως δεν είναι σε ένα μεγάλο σωρό από τον οποίο μπορούμε να τραβάμε ότι περισσεύει. Για να ενταχθεί ένα έργο χρειάζονται μελέτες, ακριβείς πορϋπολογισμοί και συνεχείς έλεγχοι από Περιφέρειες, υπουργεία και ευρωπαϊκή ένωση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Μα δεν είναι κάτι σίγουρο οτι θα γίνει. Πρόταση είναι που θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν πάρουμε τα λεφτά του εσπα ...το διάβασα σε άρθρο και αυτό έλεγε. Απλώς ποιος διαβάζει τις λεπτομέρειες. Και σε αυτο το πλαίσιο δεν είναι άσχημη πρόταση..
Kαλά σου λέει. Ότι μπαρούφα εκτοξεύουμε δεν σημαίνει ότι η ΕΕ (που πληρώνει) θα την αποδεχθεί. Και ύστερα εσύ θα το νοικιάζες το διαμέρισμα σου; Εγώ σου λέω ανοιχτά όχι. Διότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μπλέξω με το κράτος που α) είναι κακοπληρωτής και β) το σπίτι θα χρειάζεται ανακαίνιση (πιστευω ότι καταλαβαίνεις γιατί), ποιός θα πληρώσει τις δυνητικές ζημιές; (το κράτος;)
Η κυβερνηση δρα σαν αντιπολιτευση! Ετσι μετα τον συριζα,ερχονται οι ανελ να ικανοποιησουν τους ψηφοφορους τους με διαφορες δηλωσεις εθνικοπατριωτικου περιεχομενου. Μια φραση τριγυρνα στο μυαλο μου:"που μπλεξαμε"