«Τον έδεσαν σε καρέκλα και τον τραβούσαν από το λαιμό με ιμάντα»

«Τον έδεσαν σε καρέκλα και τον τραβούσαν από το λαιμό με ιμάντα» Facebook Twitter
25

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη αποκάλυψε χθες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων.

Οι φοιτητής είπε στην κάμερα της εκπομπής ότι το ακραίο περιστατικό βίας συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα όταν έδεσαν τον Γιακουμάκη με το ζόρι σε μια καρέκλα. Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του φοιτητή, όπως καταγράφεται στο anikolouli.gr:

«Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης. Απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα για να μην του κλείσουν οι άλλοι το νερό και παγώσει. Τον έδεσαν οι κρητικοί στην καρέκλα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο, εκεί που μένουν οι κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να πάει στο δωμάτιο του στον κάτω όροφο και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα και τον απέφυγε και κατάφερε να κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο.

Οι άλλοι κρητικοί του χτυπούσαν την πόρτα και του έλεγαν “Βαγγέλη άνοιξε, πλάκα κάναμε”. Όλα αυτά έγιναν ημέρα, περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος, όταν του έβαλαν τον ιμάντα στον λαιμό ήταν κόκκινος. Το έκαναν για πλάκα λένε. Ήταν ο… (λέει το όνομα το οποίο δεν δίνεται στη δημοσιότητα), το όνομα το έχετε. Κάποιοι έμειναν πίσω. Οι άλλοι κρητικοί ήρθαν μετά. Την Παρασκευή το βράδυ επιστρέψαμε στις 2 τα μεσάνυχτα. Σηκωθήκαμε το Σάββατο το πρωί, μείναμε άγρυπνοι τρία βράδια. Μέχρι να αναλάβει η αστυνομία την υπόθεση, ψάχναμε εμείς«.

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που η Επιτροπή έχει στα χέρια της, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για bullying εναντίον του 20χρονου φοιτητή, πριν και μετά τον Μάρτιο του 2014 που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην εστία.

Mάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής εκτιμούν ότι κάποια απ’ τα γεγονότα ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ανδρεας Αθανασόπουλος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ», περιέγραψε την πίκρα που ένιωσε όταν άκουσε από τους ίδιους τους φοιτητές τις καταγγελίες σε βάρος του αγνοούμενου.

Το πόρισμα της Επιτροπής κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει αν θα αποδοθούν ή όχι ευθύνες στους ιθύνοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ελλάδα
25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που το έσωσε τη ζωή

Ελλάδα / Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί, που σώθηκε από σοβαρό ατύχημα στη Λέρο το 2023, προσέφερε δωρεά 115.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Λέρου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ενισχύοντας σημαντικά τις υποδομές της Χειρουργικής Κλινικής
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Η Ομάδα χαρακτηρίζει την απόλυση «επικίνδυνο προηγούμενο» που, όπως υποστηρίζει, «νομιμοποιεί τον εργοδοτικό έλεγχο στις ζωές των εργαζομένων εκτός εργασίας»
LIFO NEWSROOM
«Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ελλάδα / «Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους
LIFO NEWSROOM