«Τον έδεσαν σε καρέκλα και τον τραβούσαν από το λαιμό με ιμάντα»

«Τον έδεσαν σε καρέκλα και τον τραβούσαν από το λαιμό με ιμάντα» Facebook Twitter
25

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη αποκάλυψε χθες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων.

Οι φοιτητής είπε στην κάμερα της εκπομπής ότι το ακραίο περιστατικό βίας συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα όταν έδεσαν τον Γιακουμάκη με το ζόρι σε μια καρέκλα. Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του φοιτητή, όπως καταγράφεται στο anikolouli.gr:

«Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης. Απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα για να μην του κλείσουν οι άλλοι το νερό και παγώσει. Τον έδεσαν οι κρητικοί στην καρέκλα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο, εκεί που μένουν οι κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να πάει στο δωμάτιο του στον κάτω όροφο και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα και τον απέφυγε και κατάφερε να κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο.

Οι άλλοι κρητικοί του χτυπούσαν την πόρτα και του έλεγαν “Βαγγέλη άνοιξε, πλάκα κάναμε”. Όλα αυτά έγιναν ημέρα, περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος, όταν του έβαλαν τον ιμάντα στον λαιμό ήταν κόκκινος. Το έκαναν για πλάκα λένε. Ήταν ο… (λέει το όνομα το οποίο δεν δίνεται στη δημοσιότητα), το όνομα το έχετε. Κάποιοι έμειναν πίσω. Οι άλλοι κρητικοί ήρθαν μετά. Την Παρασκευή το βράδυ επιστρέψαμε στις 2 τα μεσάνυχτα. Σηκωθήκαμε το Σάββατο το πρωί, μείναμε άγρυπνοι τρία βράδια. Μέχρι να αναλάβει η αστυνομία την υπόθεση, ψάχναμε εμείς«.

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που η Επιτροπή έχει στα χέρια της, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για bullying εναντίον του 20χρονου φοιτητή, πριν και μετά τον Μάρτιο του 2014 που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην εστία.

Mάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής εκτιμούν ότι κάποια απ’ τα γεγονότα ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ανδρεας Αθανασόπουλος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ», περιέγραψε την πίκρα που ένιωσε όταν άκουσε από τους ίδιους τους φοιτητές τις καταγγελίες σε βάρος του αγνοούμενου.

Το πόρισμα της Επιτροπής κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει αν θα αποδοθούν ή όχι ευθύνες στους ιθύνοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ελλάδα
25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM
Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ