FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς

FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς Facebook Twitter
8

Γέλια προκάλεσε σε κάποιους Ευρωπαίους το σχέδιο που φέρεται να συμπεριλήφθηκε στην επιστολή Βαρουφάκη και προτείνει  την πρόσληψη πολιτών και τουριστών ως μυστικούς φορο-ελεγκτές, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η αντίδραση των αξιωματούχων της ευρωζώνης στο σχέδιο -κάποιος είπε ότι το προσωπικό ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασαν την πρόταση- είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη του αυξανόμενου χάσματος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της, σε μια στιγμή που η Αθήνα θα μπορούσε να βρίσκεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά από το να στερέψει τελείως από μετρητά», γράφει η οικονομική εφημερίδα.

«Θα ήταν ξεκαρδιστικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, πως αυτό είναι που προτείνει η κυβέρνηση μιας βιομηχανοποιημένης χώρας», δήλωσε στους Financial Times ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, την ελληνική πρόταση σχολίασε επικριτικά μέσω twitter και ο πρώην Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ. «Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να λειτουργούν ως "κατάσκοποι- εφοριακοί". Είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;», έγραψε συγκεκριμένα.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ