Τουρίστες, ενοικιαστές και φοιτητές να δουλεύουν ως εφοριακοί παριστάνοντας τους πελάτες

Τουρίστες, ενοικιαστές και φοιτητές να δουλεύουν ως εφοριακοί παριστάνοντας τους πελάτες Facebook Twitter
27

Ένα διαβολικό σχέδιο καταστρώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times.  Όπως γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στην επιστολή που έστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ με τα μέτρα της Αθήνας εν όψει Γιούρογκρουπ.

Ο Πίτερ Σπίγκελ γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ προτείνει την πρόσληψη  «φοιτητών, ενοικιαστών ακόμα και τουριστών» για να υπηρετήσουν ως μυστικοί «εφοριακοί». Ο Βαρουφάκης πους ονομάζει "'Onlookers' VAT Evasion-Fighting Scheme" και σημειώνει ότι ο  μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών ερευνητών θα προσλαμβάνεται για ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα-μικρότερο των δύο μηνών χωρίς δυνατότητα επαναπρόσληψης.

Στο διάστημα αυτό θα υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με συσκευές καταγραφής ήχους και εικόνας.

Οι «εφοριακοί» αυτοί θα εργάζονται σε δημοφιλείς περιοχές με υψηλή φοροδιαφυγή και δεν θα γίνονται αντιληπτοί από τους φοροφυγάδες.

 «Και μόνο η "είδηση" ότι χιλιάδες απλοί "παρατηρητές" βρίσκονται παντού όντας εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας εκ μέρους των φορολογικών αρχών έχει τη δυναμική να αλλάξει τάχιστα τη φοροδοτική συμπεριφορά» αναφέρει στο σκεπτικό του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ