Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν μνημεία με μπουλντόζες στην αρχαία πόλη Νιμρούντ

Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν μνημεία με μπουλντόζες στην αρχαία πόλη Νιμρούντ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου από τη Νιμρούντ.
10

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την καταστροφή γλυπτών μουσείων στη Μοσούλη από τζιχαντιστές, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε να καταστρέφει με μπουλντόζες μνημεία της αρχαίας Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ.

Σύμφωνα με το Reuters, το ιρακινό υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να ισοπεδώνουν τα μνημεία χρησιμοποιώντας «βαριά μηχανήματα», καταγγέλλοντας παράλληλα πως «οικειοποιούνται αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ.».

Η Νιμρούντ βρίσκεται περίπου 30χλμ νότια της Μοσούλης. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. κοντά στις όχθες του ποταμού Τίγρη. Η έκταση της καταστροφής δεν έχει γίνει ακόμα σαφής, όμως πηγή τοπικής φυλής ανέφερε στο Reuters ότι οι τζιχαντιστές έχουν ήδη καταστρέψει αγάλματα και τείχη της αρχαίας πόλης.

Από τον 19ο αιώνα διάφοροι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει ανασκαφές στα ερείπια της Νιμρούντ και πολλά από τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί σε μουσεία. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν μερικά αγάλματα και άλλα μνημεία.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM