ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν μνημεία με μπουλντόζες στην αρχαία πόλη Νιμρούντ

Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν μνημεία με μπουλντόζες στην αρχαία πόλη Νιμρούντ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου από τη Νιμρούντ.
10

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την καταστροφή γλυπτών μουσείων στη Μοσούλη από τζιχαντιστές, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε να καταστρέφει με μπουλντόζες μνημεία της αρχαίας Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ.

Σύμφωνα με το Reuters, το ιρακινό υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να ισοπεδώνουν τα μνημεία χρησιμοποιώντας «βαριά μηχανήματα», καταγγέλλοντας παράλληλα πως «οικειοποιούνται αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ.».

Η Νιμρούντ βρίσκεται περίπου 30χλμ νότια της Μοσούλης. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. κοντά στις όχθες του ποταμού Τίγρη. Η έκταση της καταστροφής δεν έχει γίνει ακόμα σαφής, όμως πηγή τοπικής φυλής ανέφερε στο Reuters ότι οι τζιχαντιστές έχουν ήδη καταστρέψει αγάλματα και τείχη της αρχαίας πόλης.

Από τον 19ο αιώνα διάφοροι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει ανασκαφές στα ερείπια της Νιμρούντ και πολλά από τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί σε μουσεία. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν μερικά αγάλματα και άλλα μνημεία.

10

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΠΟΛΩΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΑΛΤΙΚΗ

Διεθνή / Πολωνία: Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από πολωνικά μαχητικά πάνω από τη Βαλτική

Παρόμοια περιστατικά με τη συμμετοχή ρωσικών αναγνωριστικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική είχαν καταγραφεί και τη Δευτέρα, καθώς και την προηγούμενη Παρασκευή
THE LIFO TEAM
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ

Διεθνή / 55 ώρες στο νερό: Κολυμβητής διέσχισε τη Βαλτική Θάλασσα από τη Σουηδία έως την Πολωνία

Η διάσχιση της Βαλτικής θεωρείται μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, καθώς οι αθλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν την τεράστια απόσταση, τις συνεχείς μεταβολές του καιρού, τα παγωμένα νερά και τα κύματα
THE LIFO TEAM