Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη

Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη Facebook Twitter
4

Τρομαγμένη μπροστά στο επίπεδο της μισαλλοδοξίας που συναντά στην Ευρώπη δηλώνει η Μαντόνα, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή «η παράλογη εποχή που διανύουμε» την κάνει να σκέφτεται τη ναζιστική Γερμανία.

Σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 η  «βασίλισσα της ποπ», είπε: «Είχα παρατηρήσει (το 2012 όταν σε συναυλία της στο Παρίσι δεν είχε προβληθεί βίντεο με τη Λεπεν με σβάστικα στο μέτωπο)) ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που είχε πρώτη αποδεχθεί τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που είχε φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως η Ζοζεφίν Μπέικερ, ο Τσάρλι Πάρκερ, συγγραφείς, ζωγράφους... Θυμόμουν ότι η Γαλλία υπήρξε μια χώρα που προσέφερε άσυλο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους (...) και ότι δυστυχώς αυτό το πνεύμα είχε πλήρως χαθεί».

Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη Facebook Twitter

«Έκανα αυτές τις δηλώσεις πριν από δύο χρόνια, όμως είναι και σήμερα επίκαιρες σε αυτήν την παράλογη εποχή που διανύουμε και που με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία» συνέχισε η τραγουδίστρια, καταλήγοντας ότι:  «Αυτό το επίπεδο μισαλλοδοξίας είναι τρομακτικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αυτό είναι αλήθεια για ολόκληρη την Ευρώπη, όμως κυρίως για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός, το τροπάριο περί Αρίας φυλής, αυτός ο τρόπος ύπαρξης, σκέψης, δράσης σε ένα κλίμα ακραίου φόβου... Όλα αυτά με τρομοκρατούν».

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM