Άνθιμος: Για τον Τσίπρα προσευχήθηκα περισσότερο απ' ό,τι για Σαμαρά και Βενιζέλο

Άνθιμος: Για τον Τσίπρα προσευχήθηκα περισσότερο απ' ό,τι για Σαμαρά και Βενιζέλο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
6

“Προσευχήθηκα για τον Τσίπρα περισσότερο από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο” δηλώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής. Αυτό, όπως λέει, έγινε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους όταν προσευχήθηκε για τον κ. Τσίπρα περισσότερο απ' ότι είχε κάνει για Σαμαρά και Βενιζέλο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Χαρακτηρίζει ακόμη τον Πρωθυπουργό “ευγενή” αλλά τον κατακρίνει για τον πολιτικό του όρκο, σημειώνοντας ότι το να δηλώνει άθεος “θα το πληρώσει”, αν γίνουν εκλογές. Με τον πολιτικό όρκο ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η αρχή που ίσχυε στο ελληνικό κράτος από την Πρώτη Εθνοσυνέλευση, οι πολιτικοί να δίνουν θρησκευτικό όρκο.

Στην ερώτηση πώς κρίνει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας “συνομίλησε” με την εικόνα της Παναγίας “Αξιον Εστί” κατά την επίσκεψη του στο Α. Ορος απαντά:


“Πιστεύω προσωπικά, και με μια μακρά μου πείρα στη ζωή, ότι μέσα στον εαυτό του διεξάγεται μια πάλη, δεν είναι σκληρός άνθρωπος ο κ. Τσίπρας και δεν έχουν πάει χαμένες οι προσπάθειες αγωγής από τους γονείς του που, απ΄ότι έχω μάθει, δεν τους γνωρίζω, είναι κοντά στην Εκκλησία. Και μόνο μέσα στο κόμμα στράφηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση, σ' αυτή την κοσμοθεωρία. Επομένως, έρχονται στιγμές που αυτό εξεγείρεται και του βγαίνει, όπως βγήκε και στο Άγιον Όρος. Που αλλού θα του έβγαινε εκτός από το Άγιον Όρος;. Εγώ το χάρηκα που μπήκε και έμεινε μόνος με την εικόνα”.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να έκανε όταν βρέθηκε μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας με την εικόνα του «Άξιον Εστί» ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης λέει: Εγώ νομίζω ότι έκανε μια δική του προσωπική προσευχή για να πάει καλά στην αποστολή που πρέπει να εκπληρώσει.

Για το θέμα διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, ο κ. Ανθιμος εκτιμά ότι δεν θα προχωρήσει διότι θα ήταν μεγάλο σφάλμα και δεν διστάζει να χαρακτηρίσει μια τέτοια προσπάθεια ως εθνική αυτοκτονία που θα διχάσει τον ελληνικό λαό.

Ακόμη ο κ. Άνθιμος αποκαλύπτει τους μύχιους πόθους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου να εμπλακεί στην πολιτική, ενώ προτείνει όνομα για την ΠΓΔΜ,  το «Δημοκρατία της Πελαγονίας».

Τέλος επιτίθεται στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον τουρκόφιλο και αποκαλύπτει ότι του έχει ζητήσει «λιγότερη τουρκοφιλία».



6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM