Μία -βαθιά ανθρώπινη- φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Μία -βαθιά ανθρώπινη- φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου Facebook Twitter
11
Μία -βαθιά ανθρώπινη- φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου Facebook Twitter

Μία φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου επιβεβαιώνει την έκφραση μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Ο λόγος για την Τζένιφερ Φόστερ, η οποία, μαζί με τον άντρας της, έγινε μάρτυρας ενός εκπληκτικού και εξαιρετικά σπάνιου στιγμιότυπου.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, ο αστυνόμος Λάρι ΝτεΠρίμο προσέφερε και φόρεσε σε έναν ξυπόλητο άστεγο άντρα, ένα ζευγάρι μπότες για να αντέξει το χειμωνιάτικο κύμα κρύου στην αμερικανική μεγαλούπολη.

«Έχω αυτές τις μπότες για εσένα, είναι παντός καιρού. Ας τις φορέσουμε και ας σε φροντίσουμε» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά στον άστεγο άντρα, σύμφωνα με την Φόστερ.

Η φωτογραφία αυτή έχει αναρτηθεί και στη σελίδα Facebook της νεοϋορκέζικης αστυνομίας, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των 500.000 likes.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Και ποιά είναι αυτή η κα. Φόστερ? Πως επιβεβαίώνουμε οτι δεν είναι στημένο το όλο θέμα απο την ίδια ώστε να αναδείξει την αστυνομία ως φιλάνθρωπη και δίπλα στον Αμερικάνο πολίτη?Γιατί επιτρέψτε μου την καχυποψία μου, αλλά περισσότερο για εξακρίβωση στοιχείων μου κάνει η φωτό.Συμφωνώ με την eclaire.
Το να είναι μια προσπάθεια marketing -καλή δε λέω- λόγω χριστουγένων από NYPD το αποκλείουμε ε; Εντάξει μπορούμε να τη δείξουμε στα παιδιά μας και να τους πούμε ότι υπάρχουν και καλοί άνθρωποι (δεν εξετάζουμε αν είναι μπάτσοι ή όχι), και μετά μπορούμε να καθήσουμε να γράψουμε ένα γράμμα στον Άι-Βασίλη
Συμφωνώ πως να τα βλέπουμε όλα μέσα από το μικρό πλαίσιο, ένας άνθρωπος που βοηθήθηκε ενώ εκατομμύρια υποφέρουν, είναι κάπως μικροαστικό. Από την άλλη, να τα βλέπουμε μόνο μέσα από το μεγάλο πλαίσιο, είναι ιδεοληπτικό. Ας μην είμαστε τόσο κριτικοί απέναντι στις μικρές κινήσεις.
Ναι σωστά, δεν χρειάζεται να βοηθάμε τους ανθρώπους που περνάμε μπροστά τους κάθε μέρα, άσε που έτσι μειώνουμε τις πιθανότητες για οριστική λύση. Καλύτερα καταγγελίες στο internet, ψηφίσματα και κάλεσμα σε δράση.
Η αλληλεγγύη δεν χρειάζεται φωτογραφίες,γίνεται χωρίς αθόρυβα και διαφέρει απ΄την φιλανθρωπία.Βεβαίως,όπως επισήμανε κι ο asimorfotos,δεν πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικό το γεγονός ότι υπάρχουν άστεγοι,ανυπόδητοι και πεινασμένοι στην εποχή μας.Δεν διαφωνώ με τις συγκινήσεις-καλές είναι-αλλά χρησιμότερο είναι να ανατρέψουμε ότι γεννάει εικόνες σαν κι αυτή...
στοιχειώδης ανθρώπινη ευαισθησία -και δη από όργανο της τάξης, στις ΗΠΑ- προκαλεί υστερικές εκρήξεις συγκίνησης σε πλήθη οπαδών της κατανάλωσης. χο-χο-χο! τώρα όλοι μας μπορούμε να κάνουμε ήσυχοι χριστούγεννα. αμήν.
Αν συνεχισουμε να επιβραβευουμε την φιλανθρωπια θεωρωντας φυσιολογικο οτι καποιος ειναι αστεγος και δεν φοραει παπουτσια (!) τοτε αυτη η εξαθλιωση θα συνεχιζεται και θα ειναι και αποδεκτη.