Έξι μήνες με αναστολή στον 57χρονο για τη ρατσιστική επίθεση στη γιατρό

Έξι μήνες με αναστολή στον 57χρονο για τη ρατσιστική επίθεση στη γιατρό Facebook Twitter
6

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο στον 57χρονο συνταξιούχο που επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια σε 29χρονη γιατρό με νιγηριανή καταγωγή στην Κοζάνη.


Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά όχι και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου καθώς αυτό δεν προέκυπτε από κανένα έγγραφο και στοιχείο που προσκομίστηκε. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον 57χρονο να ζητήσει συγγνώμη από τη γιατρό για τη φράση του της είπε, κάτι που ο κατηγορούμενος έκανε.


Ο 57χρονος μετέβη  με συμπτώματα αλλεργίας στο νοσοκομείο της Κοζάνης όπου η γιατρός Solace Akpevwe Godwin έκανε μόνη της την εφημερία και εκείνη την ώρα εξέταζε ασθενή.


Τότε ο καταδικασθείς άνοιξε την πόρτα του ιατρείου και απαίτησε να εξεταστεί αμέσως  για να λάβει την απάντηση της γιατρού ότι πρέπει να περιμένει αφού τα συμπτώματα που παρουσίαζε δεν κρίνονταν σοβαρά.


Εκείνος αντέδρασε με τη φράση: «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι».


Η γιατρός σοκαρισμένη είχε κλειστεί σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον εαυτό της μετά το περιστατικό και σε συνεργάτες και φίλους που την καλούσαν στο τηλέφωνο δεν ήθελε να αναφερθεί στο τί έγινε, απαντώντας μόνο με τη φράση: "Σας παρακαλώ αφήστε με να ηρεμήσω".

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM