Ποιο είναι το 'μεγαλύτερο μειονέκτημα της ανθρωπότητας' σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ;

Ποιο είναι το 'μεγαλύτερο μειονέκτημα της ανθρωπότητας' σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ; Facebook Twitter
"Η εξασφάλιση του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται στο διάστημα", είπε ο Στίβεν Χόκινγκ στην ομιλία του.
21

Την περαρσμένη Παρασκευή, ο διάσημος Βρετανός καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, σε ομιλία του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, έδωσε τη δική του οπτική σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά και τη μεγαλύτερη αποτυχία της έως σήμερα. 

Σύμφωνα με τον Βρετανό καθηγητή, του οποίου η ζωή έγινε πρόσφατα ταινία ('The Theory of Everything'), "Εάν μπορούσα να διορθώσω ένα μειονέκτημα της ανθρωπότητας, αυτό θα ήταν η επιθετικότητα, η οποία μπορεί να θεωρείτο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους των σπηλαίων, όσον αφορά στην εξεύρεση τροφής, την εξασφάλιση στέγης και ζευγαρώματος για τη διαιώνηση του είδους, αλλά σήμερα απειλεί τους πάντες με εξαφάνιση".

 

Στην ομιλία του ο Χόκινγκ τόνισε ότι η επιθετικότητα θα πρέπει να αντικατασταθεί με την συμπόνοια, ειδάλλως θα αποτελέσει κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπινου πολιτισμού, από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο. Μοναδικό αντίδοτο είναι "η ευγένεια και καλοσύνη και η ενσυναίσθηση που μπορούν να φέρουν αγάπη και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων", συμπλήρωσε.

Τέλος, ο 73χρονος Βρετανός αστροφυσικός τόνισε τα οφέλη της κατάκτησης του διαστήματος από τους ανθρώπους, η οποία αποτελεί μια μορφή "ασφάλειας ζωής" για το μέλλον της ανθρωπότητας και πρέπει να συνεχιστεί. 


"Η αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι άλλαξε το μέλλον της ανθρώπινης φυλής με τρόπους που δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί", είπε. "Μπορεί να μην έλυσε κανένα από τα άμεσα προβλήματά μας στον πλανήτη Γη, αλλά μας έδωσε νέες προοπτικές για την επίλυσή τους και μας έκανε να κοιτάξουμε τόσο προς τα έξω, όσο και προς τα μέσα."

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM