Η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων (video)

Η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων (video) Facebook Twitter
φωτό: arcadiaportal.gr
7

Στο μνημόσυνο για τους 212 Έλληνες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης, βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου το πρωί της Φεβρουαρίου.


Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο Γερμανικό χρέος:


"Είναι απαρέγκλιτη και απαράγραπτη η δέσμευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να διεκδικήσει για λογαριασμό του Ελληνικού λαού την αποζημίωση και την αποκατάσταση για τις θηριωδίες, για τις καταστροφές και για τις ανθρωποκτονίες που συντελέστηκαν επί Χιτλερικής κατοχής. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών."


Η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα επανασυσταθεί η διακομματική επιτροπή του Κοινοβουλίου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και οι πρωτοβουλίες θα είναι όχι απλώς πολλές και συστηματικές αλλά και αποτελεσματικές, διότι το χρέος αυτό είναι χρέος οφειλόμενο, ιστορικό και ηθικό. Η ελληνική βουλή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στην διεκδίκηση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Ελλάδα / Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Η τοποθεσία του προσφέρει άμεση πρόσβαση στο σημαντικότερο μνημείο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παραμένει προφυλαγμένο από την έντονη τουριστική κίνηση, δημιουργώντας ένα απρόσμενα ήσυχο περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
ΡΟΔΟΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ελλάδα / Ρόδος: Με χειροβομβίδα του 1967 σκοτώθηκε ο 19χρονος, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα της οικογένειας

Ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας μίλησε για το συμβάν στη Ρόδο με τον νεκρό 19χρονο - Ξεκαθάρισε πως οι κανονισμοί του ΝΑΤΟ απαιτούν αυστηρές συνθήκες φύλαξης για τις χειροβομβίδες
LIFO NEWSROOM