Το Bloomberg σαρκάζει: Τι κέρδισε η Ελλάδα

Το Bloomberg σαρκάζει: Τι κέρδισε η Ελλάδα Facebook Twitter
10

Για συμφωνία με την οποία η Ελλάδα εξασφάλισε αρκετά πράγματα «αλλά όχι τόσα ώστε οι υπόλοιποι 18 υπουργοί να μην μπορούν να βγούν στο δρόμο» κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος προβαίνει σε μια πρώτη εκτίμηση των όσων κέρδισε η χώρα και όσων «κράτησε» η ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «το πιθανότερο είναι ότι οι 18 θα έχουν περισσότερα κέρδη από τον έναν (.

Ο απολογισμός κατά το Bloomerg είναι ο εξής:

Το Eurogroup διατηρεί την επίβλεψη της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα κερδίζει το να μην αποκαλεί αυτό το σχήμα «Τρόικα».

Το Eurogroup κρατά την παράταση του προγράμματος. Η Ελλάδα την ευχέρεια να μην το λέει πλέον πρόγραμμα.

Το Eurogroup δίνει προθεσμία ως τη Δευτέρα στην Ελλάδα να ετοιμάσει συνδυασμό οικονομικών μέτρων. Η Ελλάδα κρατά τη χαρά να μπορέι να επιλέξει μόνη της τη λιτότητα για τον εαυτό της αλλά και μια ευελιξία ως προς το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το Eurogroup πέτυχε να «κλειδώσει» τα χρήματα από τον EFSF στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να μπορεί η Ελλάδα να τα χρησιμοποιήσει μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η Ελλάδα αυτό που πέτυχε είναι να το δει αυτό να συμβαίνει

Το Eurogroup θα περάσει ήρεμα το Σαββατοκύριακο του. Η Ελλάδα θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να ετοιμάσει μια σειρά από μέτρα που τη Δευτέρα πρέπει να παραδώσει στους θεσμούς για να εγκριθούν.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι μπορεί ο Βαρουφάκης να μην πήρε όσα ήθελε, μπορεί όμως να γυρίσει στην Ελλάδα και να πεί ότι πάλεψε σκληρά για τη χώρα. «Αυτό για την ώρα μπορεί να είναι αρκετό για μια χώρα που ένιωθε ότι δεχόταν σκληρά χτυπήματα από τους ευρωπαίους εταίρους» καταλήγει το άρθρο του Bloomberg.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM