ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πώς θα επικοινωνούμε το 2062;

Πώς θα επικοινωνούμε το 2062; Facebook Twitter
20

________________
1.

"α μπα την απόψη σου για το εξής βραδινό(1 ατομο):
-extra large πίτσα(ολόκληρη)
- 2 σουβλάκια γύρο κοτοπουλο
- 300 ml coca cola light
- 0,5 lt παγωτο (σοκολατα-κρεμα- φραουλα).
Απορία: Τρως και λίγα φρουτα (για την απόλαυση) ή θα σου ''πέσουν'' βαριά?!" αγνωστος 67456 ΝΟΥΜΕΡΟ


Aν είσαι ο Μάικλ Φελπς να ξέρεις ότι όταν σταματάς τη γυμναστική απότομα, κρεμάς. Αν δεν είσαι ο Μάικλ Φελπς...

 

________________

2.

"Αγαπημένη μου α μπα σε καλημερίζω!
πέρασε κάμποσος καιρός που σου χα γράψει την τελευταία φορά (http://www.lifo.gr/team/ampa/33015 - 4)
τελικά εδώ και κάνα δίμηνο κόλλησα με την στήλη σου και δεν σε χάνω με τίποτα...
δεν ξέρω αν ήθελα να γράψω ξανά αλλά να τελικά που τελικά σου ξαναγράφω!
λοιπόν η Δεσποινίς Σ μου ανέφερε πως δεν θέλει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μου ώστε να ξεχαστεί το θέμα / το σεβάστηκα.
φυσικά με μπλόκαρε από όλα τα σόσιαλ μίντια και παει λέγοντας....
μου πέταξε και ένα όμορφο στο τελευταίο τηλέφωνο που είχαμε, που μου κόλλησε σαν τσίχλα στο μυαλό μου
(όταν έφυγε διακοπές για 10 μέρες με μια φίλη της διαπίστωσε πως δεν τις έλειψα καθόλου!/δεν μπόρεσα να πάω μαζί τις τότε, έτρεχα στους γιατρούς τον πατέρα μου)
οκ όλα αυτά, έκοψα κάθε επικοινωνία μαζί τις γιατί δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς.
και άρχισα να ξεχνιέμαι είτε με την δουλειά μου είτε με τα χόμπι μου...
τσουπ μετά από δυο μήνες σκάει βραδινό τηλεφώνημα τις για να δει τι κάνω πως είμαι (σκατά είμαι αλλά τις λέω πως είμαι μια χαρά!)
και όλα αυτά σε ένα φιλικό...για να μου πει πως τα περνάει περίφημα από τότε που με χώρισε! (ρε παει καλά?)
μετά από μια βδομάδα σκάει κ μήνυμα λίγο πριν περάσει η μέρα τις γιορτής μου για χρόνια πολλά και καλά...
ρε κοπέλια τι παίζει με την πάρτη σου τελικά?
το μόνο καλό στην υπόθεση πλέον είναι πως μας χωρίζουν καμιά 500 χιλιόμετρα πρώτη φορά που δεν στεναχωριέμαι για αυτά τα χιλιόμετρα!
Φυσικά και την σκέφτομαι ακόμα αλλά μάλλον θέλω να ηρεμήσω από όλο αυτό.
Καλημερες πολλές και καλές."- M.Π


Καλημέρα και σε σένα, αλλά νιώθω λιγάκι σα να μας χρησιμοποίησες για να πεις τα νέα σου.

________________
3.

Θέλω απλά να δηλώσω πως η Jess (κατά κόσμον Jooey Deschanel) από την επική σειρά New Girl είναι απλά ΕΓΩ. και είμαι υπερήφανη γι αυτό!- who's that girl


Φοράς κι εσύ μαύρα κοκάλινα γυαλιά χωρίς τζάμια; Είσαι το ίδιο δήθεν ατσούμπαλη; Έχεις το ίδιο όμορφο πρόσωπο;

________________
4.

βρε ψυχή μου για απάντα (προστακτική ενεστώτα) στο εξής: Στην προ Χριστού εποχή, με ποιο κριτήριο γίνοταν η χρονολόγηση; Πώς ξέρει η αναθεματισμένη (sic) η βικιπαιδεία δηλαδής ότι η Ναυμαχία της Σαλαμίνας έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου του 480π.χ;;;- Στέργιος


Αχ... Δεν ξέρω, αλλά αυτή τη στιγμή αποκλείεται να ψάξω. Θα κάνω όμως μια τρελή υπόθεση:
Βρε πουλάκι μου, φαντάζομαι ότι το ξέρεις ότι η μέτρηση του χρόνου με βάση τη γέννηση του Χριστού είναι μια σύμβαση, ε; Και επίσης ξέρεις ότι και σήμερα υπάρχουν λαοί που τον μετράνε με άλλη βάση; Και ότι οι Αζτέκοι και οι Ίνκας δεν περίμεναν να γεννηθεί ο Χριστός για να δούνε ότι η Σελήνη εμφανίζεται γεμάτη ανά τακτά διαστήματα, όπως και οι αστερισμοί; Και ότι είχαν καταλάβει ότι υπάρχουν πλανήτες που κινούνται στον ουρανό; Και αυτός είναι ένας τρόπος για να παρακολουθείς τις μέρες και τις ώρες; Και ότι οι ιστορικοί συσχετίζοντας γεγονότα που έχουν καταγραφεί με φυσικά φαινόμενα όπως εκλείψεις, σεισμούς και διάφορα γεωφυσικά φαινόμενα, μπορούν να τα μεταφράσουν σύμφωνα με το δικό μας ημερολόγιο;


Μερικές φορές ανησυχώ πραγματικά μήπως μείνουμε χωρίς ρεύμα για παραπάνω από μισή μέρα.

________________
5.

"ΑΓΑΠΗΤΗ Α, μπας και το πολύ κοντινό μέλλον μάς επιφυλάσσει ασύλληπτες αλλαγές;
Πώς φαντάζεσαι την ανθρώπινη επικοινωνία το 2062; "-η Δενεχωφέησμπουκ


Ασύρματα, τηλεπαθητικά με βοήθεια τεχνολογίας και χωρίς σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

 

________________
6.

έχω ομάδα αίματος 0 αρνητικό. Προέρχομαι πράγματι από εξωγήινους; και αν ναι, τι μου προτείνεις, να συνεχίζω να κάνω την ίδια ζωή ή να προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους δικούς μου;- Χρήστος


Κάνε την πάπια, αν χρειαστεί θα σε βρουν αυτοί.

________________
7.

Δουλεύω σε μία εταιρεία εδώ και 14 μήνες στην οποία τις περισσότερες ημέρες πηγαίνω, πίνω τον καφέ μου, δουλεύω μισή ώρα, χαζολογάω άλλες 7 και πάω σπίτι μου (και πληρώνομαι 1000 ευρώ το μήνα). Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση στη χώρα όπου οι περισσότεροι στο περιβάλλον μου είτε νιώθουν "τυχεροί" που έχουν μια δουλειά, μια οποιαδήποτε δουλειά, στην οποία ξεπατώνονται για 500 ευρώ –και αυτά αν τα πάρουν-, είτε είναι άνεργοι για μήνες και το να βρουν δουλειά μοιάζει με θαύμα, εγώ θέλω να παρατήσω τη δουλειά μου. Αντί να νιώθω κι εγώ τυχερή που έχω μια θέση με σχετικά καλές αποδοχές και χωρίς να ιδρώνω, εγώ νιώθω άσχημα που δουλεύω χωρίς να εργάζομαι, νιώθω πως είμαι στην πιο παραγωγική μου ηλικία αλλά δεν είμαι στο κατάλληλο περιβάλλον για να αξιοποιήσω τις δυνατότητες μου και αυτό με πνίγει. Δηλαδή, από τη μία θέλω να τα παρατήσω όλα και από την άλλη νιώθω τύψεις. Είναι φυσιολογικό αυτό τώρα; Μήπως είμαι τελείως εγωκεντρική και ανίκανη να εκτιμήσω αυτά που έχω;- sammyj


Κινδυνεύεις από διαδικτυακό λιντσάρισμα. Δε μπορώ να κάνω τίποτα για να σε σώσω.

________________
8.

"Τι να κανω για να γνωρίσω κάποιον και να συνδεθώ σεξουαλικά και συναισθηματικά; Είμαι 33 ετών, εξαιρετικά κοινωνική και δραστήρια, απ' οτι μου λένε βλέπομαι κι ίσως και κάτι παραπάνω, οικονομικά στα καλά μου. Γενικά είμαι απογοητευμένη. Έχω αρκετούς φίλους άντρες, κανένας δε με ιντριγκαρει όμως, στριμμένη δε με θεωρώ (όσο αντικειμενική μπορώ να είμαι), θέματα δεν έχω (τουλαχιστον μεγαλα) και θα με χαρακτήριζα ως ήρεμη κι ανεξάρτητη.
Στο ντιβάνι;"- Μαρίνα


Δε μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός του ότι να παίρνεις ρίσκα χαμογελώντας.

________________
9.

"Γεια αμπά,
Μπορεί να σου τελειώσει ο έρωτας από τη μια στγμή στην άλλη? Μετά από ένα μικρο καυγά, μου κόπηκε μαχαίρι, ενώ πρίν ήμουν ερωτευμένη, και σκεφτόμουν να μετακομίσω στη πόλη του για να δοκιμάσουμε να είμαστε μαζί. Μετά από μια μέρα έχω αυτό που λένε στις ταινίες ""μου φαίνεται σα ξένος""! Σου έχει συμβεί? Γιατί? Σ' εσάς αγαπητοί αναγνώστες της αμπά?
Υ.Γ. φτάνει πια μ'αυτούς που ρωτάνε πώς τα καταφέρνεις να είσαι τόσο λογική/ τέλεια, δηλαδή όλοι οι φίλοι τους είναι σα τη Ντένη Μαρκορά? Είναι τρεις καθε μέρα βαρετοοο
Υ.Γ.2 Δε ζηλεύω."- lalala


Καλύτερα να διαβάσεις την επόμενη απάντηση.
Υ.Γ. Τι εννοείς; Μακάρι να είχα φίλη τη Ντένη Μαρκορά.

________________
10.

"Ερώτηση 8, 30/10/2012.
Η δική σου άποψη ποια είναι;
Γενικά συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα οπότε θέλω πολύ να την ακούσω."- Νίκος
Η ερώτηση ήταν η εξής:
"Ο έρωτας στον οποίο βγαίνουν όλα τα αρχέγονα ένστικτα και συναισθήματά μας, αυτός που νιώθεις ότι θέλεις να ανοίξεις το δέρμα της και να κολυμπήσεις μέσα, και να γεννηθούν παιδιά μέσα σε εκρήξεις, συμβαίνει μόνο με τις γυναίκες που είμαστε ερωτευμένοι; Το να είσαι ερωτευμένος περιλαμβάνει και το να ταιριάζουν οι τρόποι ζωής, το background και οι κοσμοθεωρίες ή αυτά είναι απλώς σάλτσες που βάζουμε γιατί είμαστε κοινωνικά προγραμματισμένοι να πιστεύουμε ότι ο έρωτας είναι κάτι παραπάνω από σεξουαλική χημεία;"


Να λοιπόν τι πιστεύω εγώ. Πιστεύω ότι το «αρχέγονο» είναι ο εγωισμός, η βασανιστική ανάγκη για ύπαρξη που μασκαρεύεται ως πάθος για τον άλλον. Δεν διαχωρίζω την αγάπη από τον έρωτα, θεωρώ τα όρια αυτά κατασκευασμένα. Μπορώ να καταλάβω τη διαφορά της αγάπης από τον πρόσκαιρο ενθουσιασμό, ή από το πρόχειρο ενδιαφέρον, ή από το παραμύθιασμα ή από τα ροζ γυαλιά ή από την εγωιστική επιμονή. Όλα αυτά βαφτίζονται «έρωτας» με μεγάλη ευκολία. Το μόνο στάδιο που βλέπω να διαχωρίζεται σαφώς είναι της συναισθηματικής δέσμευσης και γι' αυτή ναι, χρειάζονται και οι κοσμοθεωρίες και ο τρόπος ζωής και η νοημοσύνη και το κοινό όραμα και αγάπη σε όλες τις μορφές. Για να δημιουργηθεί μια τέτοια σχέση χρειάζεται γενναιοδωρία και θαυμασμός και εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές. Όταν είσαι συναισθηματικά δεσμευμένος η ορολογία είναι απλώς διασκεδαστική.

________________
11.

"Αγαπητή Α μπα,
πώς μπορώ να δείξω/ πείσω τις γυναίκες ότι η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες και ότι ο φεμινισμός δεν σημαίνει 'καίω το σουτιέν μου στο Σύνταγμα', ούτε ότι αρνούμαι τη γυναικεία μου φύση; Εντάξει, όλες τις γυναίκες δεν μπορώ, αλλά τις φίλες μου; Γιατί δεν μπορώ να τους εξηγήσω ότι π.χ. η φράση ""Ο άντρας μου με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού/ με το μωρό, δεν έχω παράπονο"" αποτελεί μία από τις ρίζες του προβλήματος, καθώς δείχνει ότι θεωρούν δική τους υποχρέωση το σπίτι/ το μωρό και ο άλλος όποτε και όσο και αν θέλει συνδράμει από την καλή του την καρδιά; Και ότι τέτοιες νοοτροπίες ευθύνονται ακόμα και για το ότι μπορεί να χάσουν προαγωγή στη δουλειά από άντρα συνάδελφο μόνο επειδή είναι γυναίκες. Και όποιος/όποια λέει ότι αυτά δεν συμβαίνουν ή ζει κάπου αλλού ή πλανάται. Φοβάμαι μερικές φορές μήπως όλα αυτά έχουν καταφέρει να εγγραφούν στο DNA - κάπως σαν την όρθια στάση μας ένα πράγμα; Και αν ναι, πόσες γενιές και αιώνες απαιτούνται για να ""ξεγραφτούν""; Θα μπορούσα να αναφέρω άπειρα παραδείγματα της καθημερινότητας που μαρτυρούν το βαθιά ριζωμένο σεξισμό σε άντρες και γυναίκες (αυτό είναι το πιο τραγικό), αλλά έχω ήδη φλυαρήσει.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

angie


ΥΓ. Με έχουν πει πολλές φορές υπερβολική, αλλά δεν πιστεύω πώς είμαι - αν και το εύχομαι ολόψυχα. "-angie


Αυτή η γενιά είναι χαμένη. Αν όμως κάνεις παιδιά, πρόσεχε πολύ πώς θα τα μεγαλώσεις γιατί είναι πολύ εύκολο να χαλαρώσεις στην ασφάλεια του κομφορμισμού.

________________
12.

"Ήρθε ο καιρός να σε κάψω...(αν με θυμάσαι με την πολύπλευρη σπουδαστική μου δραστηριότητα, είμαι πολύ κομπλέ πλέον-great multitask)
Γνωρίζουμε από την Φυσική το εξής: Τα πάντα γύρω μας έχουν χρώμα μαύρο, όμως η ανάκλαση του φωτός ενός αντικειμένου από μια πηγή φωτός, μεταφράζεται από τον εγκέφαλο σαν χρώμα με βάση το χρώμα που δεν απορροφά το αντικείμενο.(Σε γενικές γραμμές π.χ. καφέ το βλέπουμε γιατί το αντικείμενο απορροφά όλα τ'άλλα χρώματα εκτός του καφέ, που ανακλάται από το φως και καταλήγει στο μάτι μας)
Η απορία είναι η εξής. Τα πάντα είναι μαύρα ή τα πάντα είναι ανάκλαση;"- Νεανίας aka JohnWave


Ωραία ερώτηση, αλλά φλυαρείς και δεν κάνεις πάσα το γάρο στον διπλανό σου.

20

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
#7: Να ήμουνα στη θέση σου και τι στον κόσμο! θα έκανα χιλιάδες πράγματα εκείνες τις 7 ώρες της δουλειάς και θα χαιρόμουν πάρα πολύ το μισθό μου κάνοντας άλλα τόσα. Πες μου που δουλεύεις, να πάρω εγώ τη θέση σου. Καμία εκτίμηση γι αυτό που σου συμβαίνει. Αλλά δε ζεις στην άλλη πλευρά. Μάλλον, πρέπει να ζήσεις και την άλλη πλευρά για να το εκτιμήσεις. Εντελώς κοινότυπο. Αυτές οι μικροαστικές καταθλίψεις...
#7 δεν χρειάζεται να παραιτηθείς. απλά απέκτησε μεταφερόμενα χόμπι. μπορείς να γράψεις κάτι, αν "το έχεις" ή να φτιάξεις κάτι, αν επίσης "το έχεις". μία πολύ ενδιαφέρουσα λύση για έξτρα χρήματα π.χ. αφού έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο μπροστά σ' ένα γραφείο: μπορείς να αναλαμβάνεις εργασίες προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές, να πηγαίνεις σε μια βιβλιοθήκη τον ελεύθερο σου χρόνο (ώστε να παίρνεις τις απαραίτητες πληροφορίες) και να τις γράφεις στο γραφείο σου. είναι γελοία δουλειά, αλλά πολύ βαριούνται να την κάνουν (το σκέφτομαι για μένα δηλαδή, να το κάνω). μπορείς να διαβάζεις βιβλία, αυτό ποτέ δεν είναι χάσιμο χρόνου. γενικά μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή και τους άλλους από τη θέση που βρίσκεσαι, χωρίς να χάσεις τον μισθό σου. δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεσαι ν' αφήσεις τη δουλειά σου. (αντιλαμβάνομαι πλήρως ωστόσο τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι. σε κάποια ηλικία τα λεφτά δεν είναι το ζητούμενο για τους δημιουργικούς ανθρώπους. απλά επειδή τα λεφτά είναι κινητήριος δύναμη για πολλές ευτυχίες (και ανάγκες) σ' αυτή τη ζωή, όταν υπάρχουν καλό είναι να μην τα απαρνούμαστε)
Angie (#11): Δε νομίζω ότι "γράφονται" στο DNA, νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα γιατι κανείς δεν τους έμαθε ποτέ να σκέφτονται διαφορετικά και γιατί μια πιθανή αλλαγή σκέψης θα "κλωτσήσει" στις σχέσεις τους με το περιβάλλον, οπότε όλοι ήσυχοι για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο! Αλλά εσύ καλά κάνεις και μιλάς... έτσι αλλάζουν σιγά σιγά τα πράγματα... Γιατί φυσικά χρειάζεται να περάσουν γενιές, αλλά όχι απλώς να περνάνε αλλά να μορφώνονται κιόλας, έστω και σε αργούς ρυθμούς. Οπότε συνέχισε έτσι... και πες κι άλλα...Πες τους ότι δεν το κάνεις μόνο για εκείνες (και για σένα) αλλά και για αυτήν την 15χρονη που (σήμερα έμαθα ότι) την αποκεφάλισαν στο Αφγανιστάν γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί σε τόσο μικρή ηλικία... Κάθε κοινωνία έχει τους άγραφους νόμους της που δυστυχώς ορίζουν οι πιο αμόρφωτοι... (Καλή Συνέχεια)
Concerning #7: Προτού λιντσάρετε, σκεφτείτε αν αξίζει να ξοδέψετε τα cyber-σκάγια σας για κάτι "φτηνό". 1000 Euro παίρνει η κοπέλα δεν είναι και τρελά χρήματα.. Υπάρχουν πολλοί πιο ακριβοπληρωμένοι-στρογγυλοκαθισμένοι-βαρεμένενο-βολεμένοι (λ.χ. υπάλληλοι της Βουλής, including βουλευτές) που λίγο-πολύ ξέρετε ποιοι είναι, που μένουν και πόσα παίρνουν για τα όσα κάνουν.. ;)SammyJ, μου χρωστάς την ζωή σου. Ωστόσο, αν νιώθεις τύψεις, μπορείς πάντα να παραιτηθείς από την δουλειά σου και να γραφτείς σε μια εθελοντική ομάδα. Ή να δοκιμάσεις την τύχη σου στο εξωτερικό και να υποβληθείς σε τεστ αυτο-αξιολόγησης. Εκεί ενδέχεται να παίρνεις ακόμα περισσότερα, αλλά λογικά θα δουλεύεις και πολύ περισσότερο.ΥΓ: Αν είσαι υπάλληλος της Βουλής, αγνόησε το μήνυμά μου.
#7: Sammyj,θα στείλω άνθρωπο να σε περιμένει στο Ελ.Βενιζέλος-θα φοράει πουά καπαρντίνα-να είσαι εκεί σε μία ώρα με διαβατήριο και βαλίτσα με αρκετά εσώρουχα για ένα μήνα-το εισιτήριο έκπληξη, αλλά σίγουρα παίζει μια χώρα της υποσαχαρικής Αφρικής, μπας και συνέλθεις λίγο. Παρήγορο της υπόθεσης:ο,τι και να σου συμβεί εκεί, δεν θα είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που σε περιμένει εδώ αν κάτσεις έστω και μια μέρα ακόμη.Το'πιασες;Φιλικά πάντα
1) αν βγει ο άνθρωπος έξω με πουα καπαρντίνα θα τον μαζέψουν πρότου να φτάσει στο Ελ-Βελ.#FAIL2) η βαλίτσα θα έχει μόνο βρακιά? πώς και έτσι? θα ήθελα να σε δω "κακό" σε ταινία James Bond, έχεις περίεργες, ενδιαφέρουσες ιδέες.. ;)
δε θα ασοχληθώ με το ποιόν της κατάστασης.απαντώντας στην ερώτηση σου. κρατα όσα πιστεύεις ότι σου αρμόζουν απο το μισθό.τα υπόλοιπα σπρώχτα με τρόπο σε καταστάσεις όπου υπάρχει ανάγκη. επίσης για να μη βαριέσαι άαααραξε κάπου και σκέψου πάνω σε τι θα ήθελες να δημιουργήσεις, αν θα ήθελες να δημιουργήσεις σ αυτή τη ζωη. ζωγράφισε.φτιαξε ένα όμορφο σαητ με πραγματα που σ ενδιαφέρουν.οργάνωσε ταξίδια και φαγητό για σενα και τους φιλους σου και γενικά εκμετελεύσου δημιουργικά την κατάσταση γύρω σου.ναι ζούμε σε μια εποχή μιζέριας.ναι υπάρχει άπειρος κόσμος χωρίς δουλειά.ναι υπάρχει κόσμος που πραγματικά έχει μεγαλύτερες ανάγκες. τίθεται ζήτημα επιβίωσης όμως.αφού την εξασφάλισες κοίτα ν αρχίσεις να δείχνεις αλληλεγγύη αρχικά κοντά και σιγα σιγά πιο μακριά σου. οι βολεμένοι με συνείδηση μπορεί και να μας σώσουν. το ζήτημα είναι οτι είστε πολύ λίγοι καθώς όσοι βολεύτηκαν συνήθως το κατάφεραν ακριβώς γιατί δεν έχουν συνείδηση.κ εσύ που ονειρεύεσαι κόσμο χωρίς βολεμένους ξύπνα! είμαστε ακόμα στο 2012. γύρω στο 2100 τα λέμε.
Συμφωνώ με τον/την toutypou. Κι εγώ που έιμαι στο εξωτερικό έχω επίσης μια ανούσια δουλειά (τηλεφωνητής και 1200 καθαρά το μήαν), μέσα σε 2 χρόνια έχω μάθει 2 ξένες γλώσσες (έχοντας βιβλία εκμάθησης γλωσσών πάντα μαζί μου, καμιά φορά διαβάζω και κρυφά δε, γιατί δεν επιτρέπουν να αποσπάσαι απ' τη δουλειά άσχετα αν μπαίνει ένα τηλέφωνο την ώρα). Αν έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ δε, γράψου σε ανοιχτό πανεπιστήμιο και πάρε ένα πτυχίο! ή βρες μια έξτρα δουλειά μέσω υπολογιστή για το 8ωρο που είσαι εκεί