Μια ελληνική ταινία ξεχωρίζει στο vimeo

Μια ελληνική ταινία ξεχωρίζει στο vimeo Facebook Twitter
5

Η μικρού μήκους ταινία Fawns του Θανάση Τσιμπίνη που έκανε την πρεμιέρα της και διακρίθηκε στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, κι έκτοτε έχει αποσπάσει θετικά σχόλια όπου κι αν έχει προβληθεί, ξεχώρισε και στο Vimeo.

Η μόλις τρίλεπτη δημιουργία του νεαρού σκηνοθέτη ήταν η πρόταση του Vimeo για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού video επέλεξε το Fawns, που είναι μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα λυρική και περιεκτική γκέι ιστορία αγάπης, για την κατηγορία "Staff Picks", ανάμεσα σε αναρίθμητα video που ανεβαίνουν καθημερινά.

Μια ελληνική ταινία ξεχωρίζει στο vimeo Facebook Twitter

Η διάκριση αυτή έχει διπλή σημασία. Πέραν του ότι πρόκειται για μια ελληνική παραγωγή, αποτελεί αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Vimeo επέλεξε μια ταινία γκέι θεματολογίας ως πρόταση για την ημέρα των ερωτευμένων, κίνηση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την προοδευτικότητα της πλατφόρμας η οποία δεν ασκεί τη λογοκρισία άλλων σχετικών πλατφορμών, όπως το YouTube, κι έτσι συχνά οι κινηματογραφιστές την επιλέγουν για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Δείτε παρακάτω το Fawns και διαβάστε την παρουσίαση της ταινίας μαζί με τη συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει στο grekamag ο σκηνοθέτης Θανάσης Τσιμπίνης και ο παραγωγός της ταινίας Γιώργος Χορέβας.

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"(...) μαζί με τη συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει στο grekamag ο σκηνοθέτης Θανάσης Τσιμπίνης και ο παραγωγός της ταινίας Γιώργος Χορέβας." :Ε:"Όταν είδα το τίζερ μου ήρθε στο μυαλό το Ωραίο Μου Πλυντήριο του Φρίαρς. Το έχετε δει;"Α:Δεν έχουμε καν ιδέα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο!...Να πω την αλήθεια εμένα δεν μού θύμισε *καθόλου* το πλυντήριο του Frears. Γλυκούλι το αποτέλεσμα ...αλλά αναρωτιέμαι πόσο χρονών είναι αυτοί οι δύο καλέ που δεν ξέρουν, καν, την ταινία;Τελοσπάντων έμαθα και κατι καινούργιο σήμερα: υπάρχουν 2 είδη ελαφιών "vampires":http://www.antlertaxidermy.com/wp-content/uploads/2013/05/Chinese-Water-Deer-4.jpghttp://higherperspective.com/wp-content/uploads/2014/11/0_aecce_a35b9d10_orig.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/Musk_deer#mediaviewer/File:Porte_musc_global.jpgσοκ και Deus!