Και ο Γερμανός αντικαγκελάριος παίρνει αποστάσεις από τον Σόιμπλε

Και ο Γερμανός αντικαγκελάριος παίρνει αποστάσεις από τον Σόιμπλε Facebook Twitter
4

Αποστάσεις από τον Σόιμπλε παίρνει ακόμη και ο αντικαγκελάριος και κυβερνητικός  εταίρος της Μέρκελ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος δήλωσε σχετικά με την αρνητική απάντηση του γερμανού υπ. Οικονομικών ότι  «δεν πρέπει να λέμε "ναι" ή "όχι" τόσο γρήγορα».

 «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τώρα την πόρτα στην Ελλάδα. Πρέπει να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά. Υπάρχουν λόγοι που δεν μπορούμε να πούμε ναι στους Έλληνες. Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους Έλληνες» σημείωσε ο σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ που είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι κόντρα στο Βερολίνο πάει και η Κομισιόν που διά κύκλων του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε λόγο για λογικό ελληνικό αίτημα και σημείωσε με νόημα ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν 19 χώρες στις 16.00 άυριο στο Γιούρογκρουπ.

Εν τω μεταξύ η βρετανική Guardian σε δημοσίευμα της σημειώνει ότι ενώ η Ελλάδα έχει σηκώσει ουσιαστικά λευκή σημαία οι δανειστές δεν επιθυμούν πραγματικά διαπραγμάτευση αλλά συνθηκολόγηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM