Η Ελένη Μενεγάκη έστειλε εξώδικο σε όλα τα ΜΜΕ

Η Ελένη Μενεγάκη έστειλε εξώδικο σε όλα τα ΜΜΕ Facebook Twitter
11

Έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα σε βάρος του περιοδικού Hello η Ελένη Μενεγάκη, θέλοντας να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά της, προχώρησε σε νέα προειδοποίηση, στέλνοντας εξώδικη επιστολή σε όλα τα ΜΜΕ.

Η τηλεπαρουσιάστρια προειδοποιεί πως πλέον δεν θα επιτρέψει σε κανένα μέσο τη δημοσίευση φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών της.

Aναλυτικά η επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέσα:

«Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με το περιοδικό HELLO, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφία, η οποία ελήφθη από ιδιωτικό χώρο, όπου τα ανήλικα παιδιά μου, μέλη της οικογένειας μου, φίλοι και εγώ, εορτάζαμε τα γενέθλια της κόρης μου, επιθυμώ να σας υπενθυμίσω το εξής: Όπως κατηγορηματικώς είχαμε δηλώσει (ο πατέρας τους και εγώ), ήδη από το 2010, απαγορεύεται ρητώς η λήψη φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών μου από οποιονδήποτε χώρο, ακόμα και δημόσιο και, συναφώς, ρητώς απαγορεύεται η δημοσίευση/μετάδοση ή η καθ' οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίησή τους ακόμα και με χρήση pixel.


Καθίσταται παράνομος όποιος προβεί σε τέτοιες ενέργειες, και εναντίον του θα ασκηθεί κάθε νόμιμο μέσο.


Να σας υπενθυμίσω επίσης ότι η απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από ιδιωτικό χώρο, ή οποιονδήποτε χώρο εξομοιώνεται νομικά με αυτόν, καθώς και η δημοσίευση/μετάδοση ή καθ' οιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίησή τους τους συνιστούν απόλυτες απαγορεύσεις, ασχέτως του κατά πόσον οι εικονιζόμενοι είναι ανήλικοι ή ενήλικοι.


Τα όρια σεβασμού του νόμου και της στοιχειώδους κοινωνικής συμπεριφοράς καθενός που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, εναπόκεινται στον ίδιο. Όπως στον καθένα εναπόκειται και το κατά πόσον πέραν της προσβολής προσωπικότητας που διαπράττει εναντίον των παρανόμως και παρά τη βούλησή τους φωτογραφηθέντων, θα επιχειρήσει να προσβάλλει και τη λογική μας, επικαλούμενος απειρία, μη γνώση ή απλώς ρίχνοντας το φταίξιμο σε τρίτους.

Θεωρώ ότι όλα τα ως άνω είναι αυτονόητα, περιλαμβάνονται εκτός από το νόμο και στον Κώδικα Δεοντολογίας σχετικά με την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί, παρά να γίνουν σεβαστά».

It's Viral
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το έγραψε με δικά της λόγια σ'ένα φύλλο από τετράδιο σπιράλ και το έδωσε σε κάποιον να το χτενίσει. Αυτός ο άλλος όμως βρήκε οκ το "ή απλώς ρίχνοντας το φταίξιμο σε τρίτους" και το άφησε ως είχε. Έτσι για την αλητεία.
Δίκιο έχει η Ελένη. Και αυτοί θα πρέπει να σταματήσουν γενικά να την φωτογραφίζουν, αυτή και τα παιδιά της να τελειώνει η υπόθεση, γιατί έχει παρατραβήξει αυτό το παραμύθι.Βέβαια έχω την εντύπωση ότι σε τέτοια περίπτωση, εντός ολίγων μηνών θα στέλνονται "εξώδικα" που θα ζητούν να ξανα-αρχίσουν να την φωτογραφίζουν αυτή και τα παιδιά της.Εν πάσει περιπτώσει, δεν πρόκειται να σταματήσουν να την φωτογραφίζουν όσο υπάρχουν "κυρίες" που αγοράζουν τέτοιου τύπου περιοδικά για να δουν "τι κάνει η Ελένη μας". Θα αναγκαστούμε να τα υποστούμε λοιπόν για πολύ καιρό ακόμα.