Δικαστήριο διέγραψε το χρέος άνεργης δανειολήπτριας

Δικαστήριο διέγραψε το χρέος άνεργης δανειολήπτριας Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL
11

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας απάλλαξε πλήρως από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες μια άνεργη δανειολήπτρια, οι συνολικές οφειλές της οποίας ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ. Η ίδια διαθέτει μηδενικό εισόδημα, ενώ το εισόδημα του συζύγου της είναι 380 ευρώ τον μήνα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δανειολήπτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010. Η Ένωση κατέθεσε για λογαριασμό της δανειολήπτριας πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες όμως δεν τον έκαναν δεκτό. Στη συνέχεια, η Ένωση εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η δανειολήπτρια κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

Αφού εκδίκασε την υπόθεση, το Ειρηνοδικείο εξέδωσε απόφαση τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις, επί μια τετραετία, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Εκείνο το διάστημα, τα εισοδήματα της γυναίκας ανέρχονταν σε 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.

Ωστόσο, τον Μάιο του 2013 η γυναίκα έμεινε άνεργη και τα εισοδήματα του συζύγου της περιορίστηκαν σε 380 ευρώ. Με τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Ν. 3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.Το Ειρηνοδικείο, αφού δίκασε την υπόθεση, την απάλλαξε από το σύνολο των οφειλών της.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τον λόγο που έλαβα τη φωτογραφία», λέει ο υπνοθεραπευτής

Ο Νάσος Κομιανός παραδέχτηκε πως είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την κατηγορούμενη γιατρό καθώς και πως έλαβε φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη, ενόσω βρισκόταν στο ιατρείο στο Κολωνάκι
THE LIFO TEAM
ΜΑΤΙ ΦΩΤΙΑ ΔΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Ελλάδα / Μάτι: Αναβλήθηκε η δίκη για την προσφυγή τριών καταδικασθέντων που ζητούν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Αναβλήθηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου - Πρόκειται για τον, τοτε, αρχηγό και υπαρχηγό της Πυροσβεστικής και τον τότε γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας
THE LIFO TEAM