Σόιμπλε: "Λυπάμαι τους Έλληνες"

Σόιμπλε: "Λυπάμαι τους Έλληνες" Facebook Twitter
33

Επιφυλακτικός ως προς την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα στο σημερινό Γιούρογκρουπ εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του.

Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα πάρουμε σήμερα μια αναφορά και θα δούμε» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πάντως ότι  «δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» αλλά όπως είπε "θα πρέπει να υλοποιήσει το ελάχιστο των απαιτήσεων", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 «Λυπάμαι για τους Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό πέρα από τις δυνατότητές της και κανείς δεν θέλει να δώσει πλέον χρήματα στην Ελλάδα χωρίς εγγυήσεις», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε επίσης ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

Εξάλλου σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ