Βαρουφάκης: Η Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη

Βαρουφάκης: Η Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
14

Την «πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη» χαρακτήρισε την Άνκελα Μέρκελ ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ δήλωσε ότι ο Σόιμπλε είναι πολιτικός με πνευματική ουσία, είναι αφοσιωμένος Ευρωπαίος και βαθιά φεντεραλιστής. «Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι σε σύγκριση με τους Γάλλους ή εμάς τους Έλληνες», είπε επίσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο περιοδικό Stern.

Παράλληλα εξέφρασε τη θέση του ότι όταν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αυτό οδηγεί σε κούρεμα. «Μπορεί να επινοήσει κανείς οποιοδήποτε όνομα για το κούρεμα και ειδικά η γερμανική και η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα ευρηματικές. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη ενώ μίλησε και για την καθημερινότητά του ως υπουργός για την οποία σχολίασε πως θέλει να πηγαίνει στη Βουλή με την μηχανή του και αν κυκλοφορεί με τα πόδια.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Πολιτική / Συγγνώμη Λαζαρίδη σε Γιαννακοπούλου: Ξέφυγα, γνωρίζει ότι τη σέβομαι και την τιμώ

«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ανάρτησή της, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην οικογένειά της
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Πολιτική / Αντίδραση ΕΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο και ανίσχυρο, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα

Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά της θλίψη» για την επικύρωση του μνημονίου από το Κοινοβούλιο της Λιβύης - Επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με Κύπρο και Αίγυπτο
THE LIFO TEAM
ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: «Πρόκειται για μια υποδομή με τεράστιες δυνατότητες που ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί στο σύνολό τους»

«Αν δεν επενδύσουμε σε τεχνολογίες αυτού του είδους, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε όσους θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβασή μας στην τεχνολογία», τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολιτική / Κικίλιας για ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο: Στους διακινητές αποδίδει την ευθύνη για τους έξι νεκρούς

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι το ταχύπλοο προσέκρουσε στο σκάφος του Λιμενικού - Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης, που στοίχισε τη ζωή και σε ένα βρέφος, παραμένουν υπό διερεύνηση.
THE LIFO TEAM