ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Φορτσάκης: Όσα ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς

Φορτσάκης: Όσα ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
14

Ως σύνθημα όπισθεν ολοταχώς χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Παιδεία, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Αυτά που ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς, και αυτό αποτελεί μέγα κίνδυνο για το κράτος» είπε συγκεκριμένα και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν κόμισε προτάσεις για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση των πανεπιστημίων, ούτε καμία καινούρια ιδέα.

Επίσης, χαρακτήρισε «ολέθριο σφάλμα» το να επανέλθει η εκλογή των πρυτανικών και κοσμητορικών αρχών στους φοιτητικούς και διοικητικούς συλλόγους και τόνισε πως τα Συμβούλια είναι όργανα δημοκρατικά και εκλεγμένα, που εγγυώνται την τήρηση της νομιμότητας στο πανεπιστήμιο αλλά και τη διασφάλιση της αποφυγής της συναλλαγής.

Ανέφερε πως τα πανεπιστήμια εδώ και πολύ καιρό έχουν καταστεί άνδρα ανομίας και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα να επανέλθουν σε τροχιά νομιμότητας.  Απευθύνθηκε μάλιστα στο Σώμα ρωτώντας: «Πώς θα σας φαινόταν αν έμπαινε εδώ μέσα ένας όχλος που θα σας ζητούσε να βγείτε από την αίθουσα, να πάτε στο γραφείο της προέδρου και να επιβάλουν αποφάσεις, ακόμη και να επακολουθήσουν προπηλακισμοί;». Πρόσθεσε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά διότι, όπως είπε, «η διάλυση των πανεπιστημίων προαναγγέλλει τη διάλυση της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

14

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΝΔ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ, στο 14,2% η ΕΛ.Α.Σ. - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την υπόθεση Γιωτόπουλου

και το 51% των πολιτών δηλώνει αντίθετο με την αποφυλάκιση του Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέες απώλειες
THE LIFO TEAM
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΣΤΙΓΜΑ ΤΑΜΠΟΥ

Πολιτική / Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές

Υποστήριξε, στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως ατομική υπόθεση, αλλά ως ζήτημα δημόσιας υγείας και δημόσιας πολιτικής»
THE LIFO TEAM