N. Κορέα: Γυναίκα έπεσε θύμα ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας

N. Κορέα: Γυναίκα έπεσε θύμα ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας Facebook Twitter
Σκηνή από τη διάσωση της άτυχης γυναίκας από τη συσκευή - τέρας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής
8

Μια ματιά στο ζοφερό μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και των "έξυπνων" συσκευών που, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών μπορεί να στραφούν εναντίον της ανθρωπότητας, αποτελεί η περίπτωση της 52χρονης κατοίκου της πόλης Changwon που έπεσε "θύμα" της ρομποτικής ηλεκτρικής της σκούπας, ενώ κοιμόταν στο πάτωμα. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian, η γυναίκα αποκοιμήθηκε στο πάτωμα κι, ενώ η σκούπα λειτουργούσε αυτόματα κινούμενη στο χώρο, της ρούφηξε τα μαλλιά με αποτέλεσμα η έντρομη γυναίκα να καλέσει την πυροσβεστική και τις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να απελευθερώσει το κεφάλι της από την σκούπα.

 

Αν και οι αυτοκινούμενες ηλεκτρικές σκούπες, που αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα "έξυπνα" gadgets παγκοσμίως, είναι εξοπλισμένες με σένσορες που σκανάρουν το χώρο ώστε να μην πέφτουν από σκάλες και ξεχωρίζουν σκουπίδια από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, η συγκεκριμένη συσκευή δεν κατάφερε να ξεχωρίσει τα μαλλιά της γυναίκας από την κοινή βρωμιά, με αποτέλεσμα το ατυχές περιστατικό.

 

Το άρθρο αναφέρει ότι η γυναίκα γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό, αλλά παραμένει άγνωστο το άν κράτησε τελικά την ρομποτική ηλεκτρική σκούπα.

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM