Η σημειολογία των χαβαλετζίδικων σέλφι στην πιο κρίσιμη περίοδο

Η σημειολογία των χαβαλετζίδικων σέλφι στην πιο κρίσιμη περίοδο Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
20

Θα καταλάβαινα κανονικά τον ενθουσιασμό ανθρώπων που έγιναν για πρώτη φορά βουλευτές και θέλουν να τραβήξουν τον εαυτό τους ("μαμά κοίτα! είμαι βουλευτής!"), αλλά όχι όταν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα Βουλή.

Η χύμα αντίδρασή τους είναι ανθρώπινη όμως, εδώ που έχουμε φτάσει, είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά γελοία. 

Όταν είχα βάλει το βιντεάκι της Μικαέλας στη Βουλή

πολλοί είχαν εξαγριωθεί που είχε ατιμάσει αυτό το ιερό κτίριο, φερόμενη χύμα. Δεν συμφωνώ καθόλου, αλλά και στην τελική, η Μικαέλα δεν ήταν βουλευτής ούτε καν πολιτικός. 

Σε μια μέρα που κρεμόμασταν με αγωνία απ' τα χείλη του Σόιμπλε, του Βαρουφάκη, της ΕΚΤ, το ότι οι νέοι βουλευτές χαζομάριζαν φωτογραφίζοντας αλλήλους, τα θεωρεία, και τους εαυτούς τους, δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικό.

 

Η σημειολογία των χαβαλετζίδικων σέλφι στην πιο κρίσιμη περίοδο Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC

 

Η σημειολογία των χαβαλετζίδικων σέλφι στην πιο κρίσιμη περίοδο Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC

 

Η σημειολογία των χαβαλετζίδικων σέλφι στην πιο κρίσιμη περίοδο Facebook Twitter
Φωτ.: John Liakos / POOL / SOOC

 

Αν υπάρχει ένα μήνυμα για τους βουλευτές όλων των αποχρώσεων, ας είναι αυτό:

Χορτάσαμε από παιχνιδάκια μέσα στη Βουλή. Από λογοπαίγνια, από χαριεντισμούς, από καβγάδες για τα μάτια του κόσμου, από εκρήξεις εντυπωσιασμού, από πράξεις που επιδέχονται σημειολογικών αναλύσεων, από "τρέντι" και μοντέρνες κινήσεις. 

Αν θέλετε να φέρετε το 'καινούργιο', κάντε τη διαφορά και φερθείτε με απόλυτη σοβαρότητα. 

20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Για να πούμε και το άλλο: Εϊναι τόσο τυφλή η προσήλωση και ακολούθηση (έτσι λέγεται;) της μόδας που, ώρες ώρες φοβάμαι -για ευνόητους λόγους- ότι αν γίνει μόδα το καπέλο από κοπριά, το καλύτερο που θα έχω να κάνω θα είναι να βγω να πουλάω μανταλάκια για τη μύτη στους σκεπτικιστές-ελεύθερα-σκεπτόμενους-λίγους-και-εκλεκτούς συμπολίτες... :)Απορώ πώς δεν έχουν επανασταστήσει οι παπάδες/ιερωμένοι για τα μούσια που έχει γεμίσει ο τόπος... Λέτε να τους συμφέρει;Μπλιαχ...
Έτσι σκ... που είναι η Παιδεία στην Ελλάδα, ο σχολικός παλιμπαιδισμός είναι μοιραίος...Εϊναι και που οι περισσότεροι έχουν ανατραφεί με κάποιες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου που έχουν διαμορφώσει χαρακτήρες και συμπεριφορά (όχι συμπεριφορές, έλεος με τους ...πληθυντικούς πια!), όπου τα τραγουδάκια της Αλίκης ''τράβα μπρος..." έχουν γίνει θέσφατα για πολλούς και, να τα χάλια μας..!
Φανταστείτε τώρα, να ήταν στη θέση τους ένα τσούρμο γυναίκες. Θα υπήρχε γενική κατακραυγή, πρωτοσέλιδα...Εδώ ένα παλτό φόρεσε μια και το μυρίζαν οι αχρείοι και γελούσαν
Για να είμαι ειλικρινής μετά την απόλυτη εκπληξη που είχα νοιώσει με κείνη τη selfie του Ομπάμα, τη Δανή πρωθυπουργό και κάποιον άλλο,δεν θυμάμαι ποιόν,να χασκογελάνε στην κηδεία! του Νέλσον Μαντέλα,οι selfie των δικών μας μου πέρασαν από διπλα.
Έχω πειστεί απολύτως μετά από αυτά τα χρόνια της κρίσης, ότι κανένας από αυτούς δε συμπάσχει με τον Ελληνικό λαό. Ότι κανένας δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί -γι'αυτό και είδαμε στις εκλογές υποψηφιότητες όπως η Στανίση, σου λέει η γυναίκα γιατί οι άλλοι καλύτεροι είναι? Δεν είναι ρε παιδιά ούτε εύκολο, ούτε είναι για όλους η βουλευτική ιδιότητα. Οι κύριοι έκαναν τον αγώνα τους να μπουν στη βουλή για να υπερσπιστούν κάτι ξένο γι'αυτους, κάτι για το οποίο δε τους νοιάζει είτε γίνει κάτι καλό, είτε όχι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι προσωπικές τους επιδιώξεις. Οι φιλοδοξίες τους, η τσέπη τους, η εξασφάλιση του να μπούνε στη βουλή κάθε φορά και όπως συνήθως λέμε το βόλεμα τους. Αν είναι αυτοί βολεμένοι τι τους νοιάζει για τους άλλους?Όλα τα άλλα είναι ξένα γι' αυτούς ακόμη και ο κόσμος από την περιοχή που τους ψήφισε και τους πίστεψε!Υ.Γ: Υπάρχουν πολύ χειρότεροι από τους εικονιζόμενους, οι οποίοι είναι νέοι βουλευτές και ίσως γι'αυτό παρασύρθηκαν μη ξέροντας ακόμα πως να φερθούν. Πάντως δε ξεκίνησαν καλά, ας ελπίσουμε να καταλάβουν τη θέση στη οποία βρίσκονται!
Δεν τους ψήφισε κανείς για να αλλάξουν αυτό που είναι κ να γίνουν ξαφνικά απόλυτα σοβαροί. Αλλού θα φανεί η σοβαρότητα τους!Και άλλοι ήταν σοβαροί στα έδρανα και μετά είπαν ότι δεν είχαν διαβάσει καν το μνημόνιο.....
Άρη, είναι τόσα πολλά τα προνόμια των βουλευτών, τόσο εξωφρενικές για μια χρεωκοπημένη χώρα οι αμοιβές τους, που οι περισσότεροι όχι μόνο δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, αλλά σίγουρα αφήνουν πίσω τους τη κρίση και εμάς τους υπόλοιπους. Πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή κομματικών προτιμήσεων πρέπει κάποια στιγμή να βροντοφωνάξουμε: τέρμα στους υψηλούς μισθούς και τα τρελλά προνόμια, τέρμα στα αφορολόγητα και τις επιπλέον αμοιβές. Να θεσπιστεί ένα όριο στις αμοιβές των βουλευτών ανάλογο με το ΑΕΠ της χώρας. Από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει η λιτότητα.Ελπίζω μια μέρα να δω μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα γι αυτό το λόγο...
Μπλε ελεκτρικ πουκαμισο και παλτο με το σπαθι του Χαιλαντερ σε επισημη επισκεψη στην Νταουνινγκ Στριτ ισον κουλ και προχω και γαμωΣελφι στη Βουλη ισον ασοβαροι παλιμπαιδιζοντεςΚαι τα δυο μαζι δεν γινεται, ειτε ειμαστε με τους τυπους ειτε ειμαστε οντως ανετοι(..με ολους)
Το πουκάμισο δεν εμπόδισε τη γενιά της Σίλικον Βάλεϊ να κατακτήσει τον κόσμο, ούτε και τον Βαρουφάκη να κτίσει ισχυρό βιογραφικό. Οι σέλφι προδίδουν μια συγκεκριμένη αντίληψη (ή έλλειψη αντίληψης). Ο μεν είναι σοβαρός επί της ουσίας και διαθέτει οφθαλμοφανή κατάρτιση. Οι δε έχουν ακόμη πολλά να αποδείξουν. Μέχρι τότε, ας μας κάνουν τη χάρη.
Οι σελφι προδιδουν, οντως, μια αντιληψη αυταρεσκειας και εγωκεντρισμου, η οποια επισης εκπεμπεται σε πολλαπλασιο βαθμο απο την περιφρονηση του διπλωματικου πρωτοκολλου απο τον ΥΠΟΙΚ, ενω η Σιλικον Βαλευ ειναι ενα εντελως διαφορετικο πεδιο απο την παγκοσμια διπλωματια. Ωστοσο, δεν σχολιασα την αναμφισβητηση καταρτιση του ΥΠΟΙΚ(και ο Θεοχαρης ειναι εμπειροτατος και καταρτισμενος), αυτο που με ενοχλησε ειναι η επιλεκτικη ευαισθησια σε θεματα συμπεριφορας πρωτοκολλου.
Μην την ψάχνεις. Εδώ δεν τους ενοχλεί που κάνουν χαβαλέ με τον πρωθυπουργό χαρίζοντάς του γραβάτες από τα καλάθια. Και που τον πήρε ο Γιούνκερ από το χέρι σαν παιδάκι στο πάρκο.