EΡΧΟΝΤΑΙ!

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως παύει να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως παύει να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα Facebook Twitter
23

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία καθώς η ΕΚΤ αιφνιδιάζει με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε τη γραμμή χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του ELA αλλά πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως από 11 Φεβρουαρίου παύει να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα και οποιοδήποτε ομόλογο έχει εκδοθεί ή έχει την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρο (collateral).

Aιτία για την απόφαση αυτή είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ η αδυναμία ολοκλήρωσης της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης. Προκειμένου να επανέλθει η αναγνώριση του αξιόχρεου των ελληνικών ομολόγων η ΕΚΤ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που απαιτεί την συμφωνία νέου προγράμματος και επισημαίνει ότι η απόφαση είναι συμβατή με τους υφιστάμενους κανονισμούς του Ευρωσυστήματος.

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 11 Φεβρουαρίου καθώς από την ημέρα αυτή και μετά τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου δεν γίνονται αποδεκτά από την ΕΚΤ στις πράξεις αναχρηματοδότησης.

23

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑ 1.000 ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΙΔΙ

Οικονομία / Δήμος Θεσσαλονίκης: Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ για τη γέννηση τρίτου και τέταρτου παιδιού

Ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η διάθεση διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και η δημιουργία προγράμματος κατ' οίκον υποστήριξης της μητρότητας με κοινωνικό βοηθό
THE LIFO TEAM