Σόιμπλε: Η γενναιοδωρία μας έφτασε στα απόλυτα όρια της

Σόιμπλε: Η γενναιοδωρία μας έφτασε στα απόλυτα όρια της Facebook Twitter
«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές»...Φωτ.: SOOC
36

Tελεσίγραφο στέλνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα, δηλώνοντας μέσω του εκπροσώπου του ότι η “γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα απόλυτα όρια της με το πρόγραμμα διάσωσης”.

Ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και η αποστολή της Τρόικα είναι η επόμενη αξιολόγηση. Είμαστε πρόθυμοι για συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά παράταση του προγράμματος θα δοθεί μόνο με καθαρή δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και για μεταρρυθμίσεις”.

Σημείωσε ακόμη ότι “ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος δεν έχει τεθεί από την πλευρά της Ελλάδας. Οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα του χρέους ή διάσκεψη για το χρέος είναι εξωπραγματική».

  

«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία και η ΕΕ «δεν εκβιάζονται».

Επισήμανε πάντως ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αν και η χώρα «δεν έχει ζητήσει παράταση του προγράμματος».

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι : «Οι θέσεις του Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για  διέξοδο από το τέλμα  της τοξικής λιτότητας . Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης. Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αφορά την ΕΕ στο σύνολό της».

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM