Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με τη «σαθρά δομημένη» τρόικα (βίντεο)

Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με τη «σαθρά δομημένη» τρόικα (βίντεο) Facebook Twitter
Φωτ.: Μenelaos Myrillas/ SOOC
45

Την απόφαση της κυβέρνησης να μη συνεργαστεί με την τρόικα ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον επίλογο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής του Eurogroup. Η συγκεκριμένη δήλωση άφησε εμφανώς άναυδο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η κυβέρνηση μας θα πορευτεί με τη μέγιστη συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς, με τους οποίους έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις και θεωρούμε εταίρους μας», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «με μία επιτροπή, η οποία είναι ενταγμένη σε αυτό το πρόγραμμα του οποίου τη λογική η κυβέρνηση μας έχει απορρίψει, μία σαθρά δομημένη επιτροπή σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα συνεργαστούμε».

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Γ. Ντάισελμπλουμ έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Όπως είπε, συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στο ζήτημα της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης για μια νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται.

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM