Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με τη «σαθρά δομημένη» τρόικα (βίντεο)

Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με τη «σαθρά δομημένη» τρόικα (βίντεο) Facebook Twitter
Φωτ.: Μenelaos Myrillas/ SOOC
45

Την απόφαση της κυβέρνησης να μη συνεργαστεί με την τρόικα ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον επίλογο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής του Eurogroup. Η συγκεκριμένη δήλωση άφησε εμφανώς άναυδο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η κυβέρνηση μας θα πορευτεί με τη μέγιστη συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς, με τους οποίους έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις και θεωρούμε εταίρους μας», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «με μία επιτροπή, η οποία είναι ενταγμένη σε αυτό το πρόγραμμα του οποίου τη λογική η κυβέρνηση μας έχει απορρίψει, μία σαθρά δομημένη επιτροπή σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα συνεργαστούμε».

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Γ. Ντάισελμπλουμ έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Όπως είπε, συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στο ζήτημα της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης για μια νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται.

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM