Τί είπε ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ

Τί είπε ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
11

Μέσα σε διαφωνίες κύλησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ καθώς στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα “αποτυχημένο” με τον κ. Ντάισελμπλουμ να απαντά ότι δεν συμφωνεί.

 

Δείτε τότε τους αριθμούς των ανέργων, των φτωχών και το ύψος του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ, του ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές του Σκάι.

 

Όταν ο Ντάισελμπλούμ ρώτησε αν θα δεχτεί η Αθήνα παράταση του υπάρχοντας προγράμματος, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι "το υπάρχον πρόγραμμα απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού", στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

 

Πάντως σύμφωνα με πληροφοριες του Βήματος ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης την δέσμευση της κυβέρνησης σε ισοσκελισμένους Προυπολογισμούς ενώ επανέλαβε πως έχει στόχο ένα σχέδιο "αλλαγής πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών".

 

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε: "Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Αλλά δεν θα ζήσουμε και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα".

 

Σημείωσε επίσης ότι δεσμεύεται από τη λαική εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του που “είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση".

 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι είναι έτοιμος να ανταλλάξει τεχνογνωσία, ούτως ώστε να εκκινήσουν "οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις". Ζήτησε, δε τη στήριξη του κ. Ντάισλεμπλουμ, "για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος".

 

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM