Μην παίζετε το “χαρτί” της Ρωσίας

Μην παίζετε το “χαρτί” της Ρωσίας Facebook Twitter
9

Nα μην χρησιμοποιεί τη Ρωσία σαν διαπραγματευτικό χαρτί καλεί το Βερολίνο την ελληνική κυβέρνηση διά υψηλόβαθμου στελέχους της.


«Οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθούν αυτοί οι δύο τομείς πολιτικής πρέπει να σταματήσει προτού ξεκινήσει» δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα ότι η κοινή δράση είναι αποφασιστικής σημασίας για την ικανότητα της ΕΕ να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

Τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν ομόφωνα για την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και η Ελλάδα ενδέχεται να ασκήσει βέτο, σχολίασε ο Ρέτγκεν.

Το Βερολίνο δεν είδε με καλό μάτι την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να επικρίνει κείμενο της Ε.Ε. Για επέκταση των κυρώσεων στη Μόσχα αλλά και το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να δεχθεί τον Ρώσο πρεσβευτή προτού συναντηθεί με κάποιον άλλον ξένο αξιωματούχο.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM