ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βαρουφάκης: Ανάπτυξη δεν σημαίνει τόσες πολλές Πόρσε στους δρόμους

Βαρουφάκης: Ανάπτυξη δεν σημαίνει τόσες πολλές Πόρσε στους δρόμους Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
25

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Πόρσε Καγιέν στους στενούς δρόμους της πόλης μας», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

 
«Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάζουν τα παιδιά τους [...] Άλλο όμως λιτός βίος και άλλο πυραμιδική λιτότητα», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό, αρχίζει τώρα ο λιτός βίος σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

«Γυρίζουμε σελίδα ως προς τη λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης», τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2010 σε αυτό το κτήριο γεννήθηκε, συντηρήθηκε και μεγεθύνθηκε ένα μεγάλο τοξικό λάθος. Ζητήθηκε και δόθηκε, όπως είπε, το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία, με τον όρο της ουσιαστικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων, από τα οποία θα έπρεπε να αποπληρωθούν τα παλαιότερα και νέα δάνεια. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα σε αυτό το λάθος, επεσήμανε.

Εξήγγειλε αξιοποίηση του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ αντί της χρήσης συμβούλων και κομματικών στελεχών. Προανήγγειλε ότι άμεσα στο υπουργείο θα υπάρξει μείωση δαπανών, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.

Όσοι περιμένουν μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν, είπε και ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Γέρουν Νταϊσελμπλουμ έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να έρθει στην Αθήνα. Ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η διαβούλευση δεν είναι εύκολη στην Ε.Ε., δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι είναι σε καλό δρόμο.

25

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM