Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter
15

 

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επισκέφθηκε μαζί με Αμερικανούς αξιωματούχους χθες στο Ριάντ για να αποτίσει φόρο τιμής στον Βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας που πέθανε στις 23 Ιανουαρίου σε ηλικία 90 χρόνων. Ωστόσο, η εμφάνιση της συζύγου του που τον συνόδευε, και κυρίως η ενδυμασία που επέλεξε η Μισέλ Ομπάμα, ξεσήκωσαν το υπερσυντηρητικό βασίλειο.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επέλεξε φαρδιά και συντηρητικά ρούχα. Φορούσε μαύρο παντελόνι και μακρύ πανωφόρι που δεν άφηναν εκτεθειμένα τα χέρια της, ωστόσο δεν κάλυψε το κεφάλι της. Στη Σαουδική Αραβία, απαγορεύεται οι γυναίκες να εκθέτουν δημόσια το κεφάλι τους χωρίς να φορούν μαντίλα.

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter

Αμέσως, εκατοντάδες Σαουδάραβες σχολίασαν το γεγονός στο twitter χρησιμοποιώντας τα hashatags #Michelle_Obama_Immodest και #Michelle_Obama_NotVeiled, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια τους για την επιλογή της Ομπάμα να μην τηρήσει τα πατροπαράδοτα έθιμα της χώρας. Σύμφωνα με την Washington Post, περισσότερα από 1.500 σχετικά tweets γράφτηκαν χθες, τα πιο πολλά από τα οποία εξέφραζαν δυσαρέσκεια. Κάποιοι μάλιστα επεσήμαναν ότι η σύζυγος του Πλανητάρχη σε παλιότερη επίσκεψή της στην Ινδονησία το 2010, είχε φορέσει μαντίλα.

 

Πολλοί υπερασπίστηκαν την επιλογή της Ομπάμα, σχολιάζοντας ότι δεν είναι προαπαιτούμενο από τους ξένους να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες και επισημαίνοντας ότι, στις φωτογραφίες διακρίνεται και η Κοντολίζα Ράις να μην φοράει μαντίλα. Αντίστοιχα είχαν φερθεί η Χίλαρι Κλίντον αλλά και η Λόρα Μπους σε παλιότερες επισκέψεις τους στη Σαουδική Αραβία. Άλλες κυρίες που είχαν βρεθεί παλιότερα σε μουσουλμανικές χώρες με αυστηρούς κανόνες ενδυμασίας αλλά τήρησαν τα πατροπαράδοτα έθιμα ήταν η Βασίλισσα Ελισσάβετ και η Δούκισσα της Κορνουάλης. 

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο επίσημο σχόλιο από την πλευρά της Ομπάμα, η οποία σε κάποιες φωτογραφίες έχει απαθανατιστεί να φαίνεται κάπως ενοχλημένη, πιθανόν για το γεγονός ότι κατά τους χαιρετισμούς, πολλοί Σαουδάραβες αξιωματούχοι απλά την προσπέρασαν.

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Διεθνή / Η Ρουμανία έκλεισε τον πυρηνικό σταθμό της εξαιτίας του ποταμού Δούναβη

Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα (Cernavodă), όπου δύο αντιδραστήρες παράγουν περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουμανίας, δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Τι απαντούν οι ΗΠΑ στις αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln φιλοξενεί περίπου 5.000 μέλη πληρώματος και βρίσκεται στη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΛΙΝΚΟΛΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Καταγγελίες για τις συνθήκες στο αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν: «Σαπούνι με δελτίο, απειλούν να πηδήξουν από το πλοίο»

Το αεροπλανοφόρο απέπλευσε στις 21 Νοεμβρίου 2025 από το Σαν Ντιέγκο για μια αποστολή στη Νότια Σινική Θάλασσα και ανακατευθύνθηκε προς τη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΟΥΡΑΤΟΦ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνή / «Ο Πούτιν δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι νίκησε στην Ουκρανία», δηλώνει ο νομπελίστας Ντμίτρι Μουράτοφ

Ο Νομπελίστας Ειρήνης και πρώην διευθυντής της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, προειδοποιεί ότι ο Πούτιν δεν μπορεί πλέον να παρουσιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως νίκη, ενώ περιγράφει τη σκληρή καταστολή της ελευθερίας του Τύπου και των επικριτών του Κρεμλίνου στη Ρωσία
THE LIFO TEAM