Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter
15

 

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επισκέφθηκε μαζί με Αμερικανούς αξιωματούχους χθες στο Ριάντ για να αποτίσει φόρο τιμής στον Βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας που πέθανε στις 23 Ιανουαρίου σε ηλικία 90 χρόνων. Ωστόσο, η εμφάνιση της συζύγου του που τον συνόδευε, και κυρίως η ενδυμασία που επέλεξε η Μισέλ Ομπάμα, ξεσήκωσαν το υπερσυντηρητικό βασίλειο.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επέλεξε φαρδιά και συντηρητικά ρούχα. Φορούσε μαύρο παντελόνι και μακρύ πανωφόρι που δεν άφηναν εκτεθειμένα τα χέρια της, ωστόσο δεν κάλυψε το κεφάλι της. Στη Σαουδική Αραβία, απαγορεύεται οι γυναίκες να εκθέτουν δημόσια το κεφάλι τους χωρίς να φορούν μαντίλα.

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter

Αμέσως, εκατοντάδες Σαουδάραβες σχολίασαν το γεγονός στο twitter χρησιμοποιώντας τα hashatags #Michelle_Obama_Immodest και #Michelle_Obama_NotVeiled, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια τους για την επιλογή της Ομπάμα να μην τηρήσει τα πατροπαράδοτα έθιμα της χώρας. Σύμφωνα με την Washington Post, περισσότερα από 1.500 σχετικά tweets γράφτηκαν χθες, τα πιο πολλά από τα οποία εξέφραζαν δυσαρέσκεια. Κάποιοι μάλιστα επεσήμαναν ότι η σύζυγος του Πλανητάρχη σε παλιότερη επίσκεψή της στην Ινδονησία το 2010, είχε φορέσει μαντίλα.

 

Πολλοί υπερασπίστηκαν την επιλογή της Ομπάμα, σχολιάζοντας ότι δεν είναι προαπαιτούμενο από τους ξένους να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες και επισημαίνοντας ότι, στις φωτογραφίες διακρίνεται και η Κοντολίζα Ράις να μην φοράει μαντίλα. Αντίστοιχα είχαν φερθεί η Χίλαρι Κλίντον αλλά και η Λόρα Μπους σε παλιότερες επισκέψεις τους στη Σαουδική Αραβία. Άλλες κυρίες που είχαν βρεθεί παλιότερα σε μουσουλμανικές χώρες με αυστηρούς κανόνες ενδυμασίας αλλά τήρησαν τα πατροπαράδοτα έθιμα ήταν η Βασίλισσα Ελισσάβετ και η Δούκισσα της Κορνουάλης. 

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο επίσημο σχόλιο από την πλευρά της Ομπάμα, η οποία σε κάποιες φωτογραφίες έχει απαθανατιστεί να φαίνεται κάπως ενοχλημένη, πιθανόν για το γεγονός ότι κατά τους χαιρετισμούς, πολλοί Σαουδάραβες αξιωματούχοι απλά την προσπέρασαν.

Οργή στη Σαουδική Αραβία με την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα Facebook Twitter
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ