Κουράκης: Επιστρέφουν «αιώνιοι» φοιτητές, φύλακες, υπάλληλοι

Κουράκης: Επιστρέφουν «αιώνιοι» φοιτητές, φύλακες, υπάλληλοι Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
24

Άμεσες αλλαγές στην εκπαίδευση από τη φετινή χρονιά προανήγγειλε ο  αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, μιλώντας στο Κόκκινο.

Ο αρμόδιος επί της Παιδείας είπε ότι οι μαθητές δεν θα δώσουν το καλοκαίρι εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δύο αυτές τάξεις.

Επίσης ο κ. Κουράκης προανήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικού τύπου εξετάσεων στην Α' και την Β΄ Λυκείου ενώ στη Γ Λυκείου θα υπάρξει διεύρυνση των επιστημονικών πεδίων, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

Ακόμη, προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου για τη διαγραφή των  «αιώνιων» φοιτητών και την επιστροφή τους στα Πανεπιστήμια αλλά και την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης επαναπροσλαμβάνονται από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους και επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM