Έλλειψη νεανικής ορμής στο ‘Α, μπα’ της Δευτέρας

Έλλειψη νεανικής ορμής στο ‘Α, μπα’ της Δευτέρας Facebook Twitter
13

________________
1.

είσαι γαμάτη και στην πραγματική ζωή?- sabina


Ενδιαφέρουσα ερώτηση - παγίδα, αλλά δεν θα πέσω.

________________
2.

Α,μπα, σου αρέσει το φυστικοβούτυρο ή α μπα? Άκουγα πάντα τους Αμερικάνους να λενε για peanut butter and jelly και δεν το ειχα δοκιμάσει μέχρι πριν λίγους μήνες...ε αυτό ήταν!! Από τότε κατεβάζω τα βαζάκια με το φυστικοβούτυρο το ένα μετά το άλλο!! Φυστικοβούτυρο παντού!! Στισ φρυγανιές, στα τοστ, στα γλυκά, παγωτό φυστικοβούτυρο και όπου αλλού βρω!! Εσύ εκεί στο L.A το τρως το φυστικοβούτυρο ή προσέχετε ολες τη σιλουέτα σας και το σνομπάρετε?!? ΥΓ: Θα έλεγα πως η στήλη σου είναι για μενα όπως το PB&J...θρεπτικό και αμαρτωλό!! Είσαι τρομερή!!!- xenitemeni banker


Έπαθα κάποτε την ίδια μανία και τώρα λόγω υπερβολής δεν το αντέχω με τίποτα. Πρόσεχε μην πάθεις το ίδιο.

________________
3.

εγώ δεν τα πάω καλά με τον λόγο ή ο λόγος δεν τα πάει καλά μαζί μου?- ανον


Στον γραπτό πάντως πρέπει να μάθεις να αναλύεις περισσότερο.

________________
4.

"Άμπα έχω πρόβλημα .

Είμαι 26, είναι 23, την γνώρισα στον δρόμο , μετά από 5 εβδομάδες με φωνάζει χθες στην γιορτή της , με κακή μου τύχη βλέπω ο΄τι είμαι εγώ με τους δικούς μου και 2 φίλες της , μην στα πολυλογώ σήμερα ήρθε σπίτι μου , με είπε ότι τραβιέται με έναν ένα δίχρονο , φίλος της , της είπα ότι την γουστάρω ,κολλήσαμε εκεί . Πιστεύω ότι με γουστάρει .. όσο να ναι , θα το κόψω και μόνη της ας κάνει την πρώτη κίνηση . Από το να το χάσω το παιχνίδι συναισθηματικά , ας κρατήσω μια φιλική επικοινωνία , ας κάνει ότι θέλει . Τι λες ? "-m


Ναι, να μην κάνεις τίποτα, μην πάρεις και κανένα ρίσκο, είσαι 26 κι έχουν δει πολλά τα μάτια σου, μη χάσεις το παιχνίδι και σκιστεί κανένας γιακάς. Ας κάνει αυτή, και γυναίκα είναι και πιο μικρή είναι, και αν δεν κάνει, κάτσε σπιτάκι σου και δες καμιά ταινία στο λάπτοπ.

________________
5.

αγαπημενη Ἀ,μπα εχεις καμια ιδεα απο που εχει προέλθει η έκφραση "τα έχουμε"; είναι μεγάλη μου απορία..ποια είναι αυτά που "εχουμε" ; και τι είναι αυτό που έκανε το λαό να δημιουργήσει αυτήν την έκφραση;- kd


Αφού πρώτα τα φτιάχνεις, μετά τα έχεις. Τα έχεις για κάποιο διάστημα και μετά τα χαλάς, αφού εσύ τα έφτιαξες. Βλέπω πλήρη λογική ακολουθία.

________________
6.

"γεια σου, α,μπα!
μηπως ξερεις γιατι μπηκα σε μια σχεση, που ενω απτην αρχη την απερριπτα τελικα εφτασα στο σημειο να παω σε αλλη πολη, να συγκατοικησω και τωρα να νιωθω πως επιβεβαιωνεται η αρχικη μου εκτιμηση?? μηπως ειμαι υπερβολικα ανασφαλης? τι λες?"- ????


Έκανες το «κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει», που δεν είναι εντελώς κακό, φτάνει να μην παραμυθιάζεσαι και για το «πέντε» ενώ είναι «μηδέν». Ελπίζω η πόλη που πήγες να είναι καλύτερη από την πόλη που ζούσες.

________________
7.

"Αγαπητή Α, μπά,

όταν με τον καιρό καταλαβαίνεις ότι η φίλη σου είναι λίγο πολύ παρτάκιας και εγωίστρια, συμπεριφέρεται στους ξένους καλύτερα από σένα μιας και σε έχει δεδομένη και τελικά φαίνεται ότι εσύ ενδιαφέρεσαι περισσότερο για αυτή απ' ότι αυτή για σένα, τι κάνεις? Αξίζει σε τέτοια άτομα να το θέσεις σαν θέμα εφόσον δεν το νιώθουν από μόνοι τους ή χαμηλώνεις τα στάνταρ σου και κρατάς απλώς παρέα?

Συγχαρητήρια για τη στήλη σου :)"- λίντια

Μα φυσικά και το νιώθουν και από μόνοι τους και θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται έτσι. Η πλάκα είναι ότι όντως, είναι δικαίωμά τους. Αν πιστεύεις ότι ζημιώνεσαι στη μοιρασιά της φιλίας σου, προσαρμόζεσαι και ζητάς όλο και λιγότερα μέχρι να βρεθεί νέα ισορροπία.

________________
8.

"οταν φτανεις τα 30 και ολοι σου λενε πως πρεπει να ''φτιαξεις''τη ζωη σου αλλα εσυ εισαι καχυποπτη και επιφυλακτικη στο θεμα, ισως και οχι ετοιμη (ψυχολογικα μαλλον γιατι οργανικα το πλοιο κοντευει να σαλπαρει...) απτην αλλη εχεις τη δουλεια σου, μια σχεση με αβεβαιο μελλον (οχι πως το μελλον της δουλειας ειναι βεβαιο αλλα λεμε τωρα..) και καθολου νεους στοχους. επισης οι γνωστοι σου συνεχως παντρολογιουνται και γεννοβολουν (απορω πως το επιχειρουν με αυτην την κριση). αναρωτιεμαι, λοιπον, μηπως πρεπει να μπω κι εγω σαυτα τα βασανα, απ'την αλλη δε μου κολλαει.. μηπως δεν εχω βρει τον καταλληλο ή απλα επηρεαζομαι απτην περιρρεουσα ατμοσφαιρα?
ευχαριστω εκ των προτερων"-sweet 16


Δεν σου κολλάει γιατί δεν έχεις βρει τον κατάλληλο. Αν τον βρεις, ούτε η κρίση ούτε οι γύρω σου ούτε η πορεία του σύμπαντος δε σε προβληματίζουν. Έτσι θα καταλάβεις ότι είναι ο κατάλληλος, όταν όλα ξαφνικά μοιάζουν διαχειρίσιμα.

________________
9.

Η απόκρυψη της αλήθειας ισοδυναμεί με το να πεις ψέματα? Αν όχι, ποιό είναι "χειρότερο" για σένα?- a


Και βέβαια όχι. Αν δεν πεις στη φίλη σου ότι το παντελόνι που φοράει την παχαίνει δεν είναι το ίδιο με το να της λες ότι αδυνάτισε. Δε χρειάζεται να διαλαλείς την αλήθεια – ειδικά αν δεν σε έχουν ρωτήσει – γιατί είναι απλώς η δικιά σου αλήθεια, και τελικά ασήμαντη – ας πούμε, κάποιο αγόρι μπορεί να δει τη φίλη σου με το παντελόνι και για τους δικούς του λόγους να ξετρελαθεί. Ποιά είναι η αλήθεια σε αυτή την περίπτωση;

Επειδή λοιπόν η αλήθεια είναι πολύ συχνά θολή και ο καθένας έχει από μια δικιά του που προσαρμόζει βεβαίως και ανάλογα με το συμφέρον του, μου είναι αδύνατον να βάλω όλα τα ψέματα στο ίδιο σακί.

Ξέρω όμως ποιό θεωρώ χειρότερο: στο νούμερο ένα βρίσκονται αυτά που δεν χρειαζόταν να ειπωθούν και παράλληλα βλάπτουν κάποιον με ενεργητικό τρόπο, για παράδειγμα τα κακόβουλα κουτσομπολιά που διασύρουν τη φήμη κάποιου. Σ' αυτά δεν βρίσκω κανένα απολύτως ελαφρυντικό, οι συκοφάντες διαλύουν το πολύ εύθραυστο κοινωνικό δίχτυ και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταδικάζονται στο να φοράνε πάντα ένα διακριτικό για να μπορούμε οι υπόλοιποι να φυλαγόμαστε. Εντάξει, υπερβάλλω. Λίγο.

________________
10.

"πως θα πετύχω το μπεϊκον κρατσανιστό και τραγανό οπώς στις αμερικάνικες ταινίες ?
Εχω δοκιμάσει τα πάντα και είμαι απελπισμένος !!"- Ron Swanson


Ρον, πολύ ωραίο μουστάκι. Μη στενοχωριέσαι, ο λόγος είναι το πάχος του μπέικον – στην Ελλάδα βρίσκεις συνήθως αυτό που είναι πολύ λεπτά κομμένο και αν το τηγανίσεις θα μαυρίσει και θα εξαφανιστεί. Χρειάζεται να είναι χοντροκομμένο με κάπως διάσπαρτο λίπος και μόνο εδώ έχω δει τέτοιο μπέικον.

________________
11.

"Αγαπημένη Α,μπα
Τι παθαίνω και έχω αυτοκαταστροφικές τάσεις? Γιατί δηλαδή δεν μπορώ να δεχτώ τις ευτυχισμένες στιγμές και ψάχνω κάτι το οποίο θα τις χαλάσει (χωρίς να μου έχει δώσει ο άλλος το δικαίωμα)?Συμβαίνει απο ανασφάλεια? Το συνειδητοποιώ όμως συνήθως δεν μπορώ να το ελέγξω, ψάχνω κάτι που θα διαταράξει την ησυχία μέσα μου (ενώ την έχω ανάγκη και την αποζητώ) χωρίς όμως να νιώθω πλήξη. Δεν με καταλαβαίνω..Μήπως δεν έχω ησυχία μέσα μου? Ελπίζω να έχεις κάποια πρόταση(και συγγνώμη για το μέγεθος κ τα πολλά ερωτηματικά)"- Κουβ.αρι


Έχω κακά και ακόμη χειρότερα νέα.

Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι έχεις συνδέσει την ευτυχία με την ένταση, την αγάπη με το καταστροφικό πάθος. Είναι η σύγχρονη αρρώστια: η θεοποίηση της γρήγορης και απελπισμένης σχέσης που θα αφήσει συντρίμμια, είναι η ευκαιρία να φαντασιωθείς ότι ζεις μια ζωή όπως όλοι αυτοί που θαυμάζεις – όποιοι κι αν είναι, σκυλάδες, καταραμένοι ποιητές, playboys, η Λιζ Τέιλορ. Αυτό διορθώνεται με από πολλά χαστούκια, ειλικρινή ενδοσκόπηση και κλείσιμο της τηλεόρασης.

Τα ακόμα χειρότερα νέα είναι ότι μπορείς να το κάνεις επειδή δεν πιστεύεις ότι αξίζεις την ευτυχία και ο άλλος κάποια στιγμή θα αντιληφθεί ότι δεν είσαι τίποτα σπουδαίο και θα σε αφήσει. Για να αποφύγεις το τραύμα προκαλείς τον άλλον για να δεις τι θα κάνει, αυτός κουράζεται από τους τσακωμούς και τα δολώματα και σε αφήνει, οπότε εσύ επιβεβαιώνεις την αρχική σου υποψία, ότι έτσι κι αλλιώς θα σε άφηνε επειδή δεν αξίζεις πολλά. Αυτό το κουβάρι δεν ξέρω πως ξεδιαλύνεται, αλλά αν πήγαινες σε ειδικό υποψιάζομαι ότι θα λέγατε πολλά για τα παιδικά σου χρόνια.

________________
12.

"Αγαπητή Ά,μπα
Αναρωτιέμαι συνεχώς...
Είμαι ένας ''απόμακρος'' άνθρωπος;
Τα περιμένω όλα από τους άλλους;
Τι μου συμβαίνει;
Τυχαίνει κατά καιρούς να μιλήσω με συγγενείς ή φίλους που έχω να δω αρκετό καιρό λόγο απόστασης και νιώθω να μου λείπουν, αναρωτιέμαι όμως αν όντως μου λείπουν ή επειδή εδώ που είμαι ενώ έχω παρέες -δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο με αυτούς τους ανθρώπους -έχω την ανάγκη της ''σιγουριάς''...
Σημείωση: σπάνια επιδιώκω εγώ τη συνομιλία με τους συγγενείς ή τους φίλους.
Μήπως είμαι αναίσθητη; Θα μου πεις καλό είναι που αναρωτιέμαι αλλά γιατί τόση αβεβαιότητα;
Απλά ανασφαλής;
Ευχαριστώ για το χρόνο σου...."-μόνη στο σπίτι


Τι γλυκούληδες που είναι μωρέ όλοι που σε παρακαλάνε. Δώσε κι εσύ λίγα ψίχουλα αγάπης.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
"οι συκοφάντες διαλύουν το πολύ εύθραυστο κοινωνικό δίχτυ και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταδικάζονται στο να φοράνε πάντα ένα διακριτικό για να μπορούμε οι υπόλοιποι να φυλαγόμαστε. Εντάξει, υπερβάλλω. Λίγο."Δεν υπερβάλλεις καθόλου!
Αναφορικά με το φυστικοβούτυρο, έχοντας διαβάσει βιβλία και έχοντας δει ταινίες όπου το μαγικό αυτό προϊόν έλυνε πολλά προβλήματα (παρηγορούσε χωρισμένες και πονεμένες καρδιές, παιδάκια που είχαν χάσει τα παιχνίδια τους και άλλα πολλά) είπαμε με την καλύτερη μου φίλη να το δοκιμάσουμε..όταν καταφέραμε να ξεκολλήσουμε το διαολεμένο απο τον ουρανίσκο μας και αφού ξεπεράσαμε το τραύμα μας με μια μεγάλη ΙΟΝ Αμυγδάλου (η κάθε μια)φωνάξαμε με ενα στόμα μια φωνη: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
#7δινεις κι εσυ λιγοτερα για να μην αισθανεσαι αδικημενη,αλλα και για να εχει η φιλη σου μια εικονα της δικης της συμπεριφορας.αν δεις οτι δεν ιδρωνει η οτι το προτιμαει κιολας, μαλλον ειχες υπερεκτιμησει την εγγυτητα της σχεσης σας, οποτε συνεχιζεις ετσι αν σου κανει για παρεα και ξερεις τι (δεν) περιμενεις πλεον.
#61.ακριβως αυτο που λεει η abba, δλδ το σιγουρακι.2.τα θελει ο κωλος σου, δλδ δεν σε κοστολογεις για 10αρι και διεκδικεις 5αρια.3. ζεις με την τελειως λαθος αντιληψη οτι οι ανθρωποι αλλαζουν αν μπεις εσυ στην ζωη τους.ελπιζω να σου βγηκε σε καλο η νεα πολη, η να υπαρχει ευκολος γυρισμος..
Σχετικά με το μπέικον:Απλώνεις τις φετούλες σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βάζεις στο φούρνο στους 200 για λίγα λεπτά (να το προσέχεις όμως, μη γίνει κάρβουνο). Μετά το βάζεις σε χαρτί κουζίνας να ρουφήξει το πολύ λάδι.You're welcome.