Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
24

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», είπε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Νίκο Παππά και τον Πάνο Σκουρλέτη, όπου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος του δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. «Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «υπάρχει η δεδηλωμένη, η απαιτούμενη πλειοψηφία από το Σύνταγμα». 

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ορκίζεται με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «όπως ορίζει η θέση μου δεν μπορώ παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει και να σας ορκίσω». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «είναι καλό να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει ανηφορικός δρόμος».

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Δ) υποδέχεται τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Α), στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015. Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε πριν από λίγο στον Αλέξη Τσίπρα ο Κάρολος Παπούλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/POOL/Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού, Νίκο Παππά.

Μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρωθυπουργός κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM