Τατσόπουλος: Αποχωρώ από την πολιτική

Τατσόπουλος: Αποχωρώ από την πολιτική Facebook Twitter
10

 

Τατσόπουλος: Αποχωρώ από την πολιτική Facebook Twitter

Την αποχώρηση του από την πολιτική ανακοίνωσε μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. «Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν΄ αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Το μήνυμά του:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με την ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική, όχι όμως κι εκλόγιμη. Στους 4 συνυποψηφίους μου που εξελέγησαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο -τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιώργο Αμυρά και την Αντιγόνη Λυμπεράκη- εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα βουλή. Ο αγαπημένος μου φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βασιλικός συνήθιζε να λέει πως "όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα, παντρεύεσαι και τους εχθρούς της" -μια αλήθεια που ισχύει κατ΄ εξοχήν στην ενεργό πολιτική, όπως μου δόθηκε πολλές φορές η αφορμή να διαπιστώσω αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Μολαταύτα, πάντοτε ένιωθα θλίψη για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη -ακόμη και όταν έχουν δίκιο- και δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει. Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν΄ αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM