ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αυτή η ορχήστρα παίζει το “Tango Jalousie”, ενώ έχει φάει τα πιο καυτά chili peppers του κόσμου.

Αυτή η ορχήστρα παίζει το “Tango Jalousie”, ενώ έχει φάει τα πιο καυτά chili peppers του κόσμου. Facebook Twitter
3

Η πιο αγαπημένη ορχήστρα της Δανίας είναι γνωστή για τις τρέλες της. Μπορείτε να τους συναντήσετε να παίζουν σε ένα εμπορικό κέντρο ή να εκτελούν το “Tango Jalousie», έχοντας φάει τις πιο καυτές πιπεριές του κόσμου. Πρόκειται για την Εθνική Ορχήστρα  Δωματίου της Δανίας (DNCO). Στη Δανία, η DNCO είναι κυρίως γνωστή για την πρωτοποριακή εργασία του στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της κλασικής και λαϊκής μουσικής.

Η Ορχήστρα έχει ιστορία 75 ετών και είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές που μπορούν και κάνουν συγχρόνως συναυλίες σε διεθνές επίπεδο και μεγάλες παραστάσεις με μεγάλη απήχηση σε ένα κοινό ευρύτερο από αυτό των φανς της κλασικής μουσικής.

Αυτή η ορχήστρα παίζει το “Tango Jalousie”, ενώ έχει φάει τα πιο καυτά chili peppers του κόσμου. Facebook Twitter
Danish-National-Chamber-Orchestra

Το φθινόπωρο του 2014, η δανική Broadcasting Corporation δήλωσε ότι η DNCO θα κλείσει στο τέλος του έτους, λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό, γεγονός που πυροδότησε εθνικές και διεθνείς διαμαρτυρίες, από τους μουσικούς της ΜΕΤ, της Wiener Philharmoniker, της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και της Σκάλας του Μιλάνου. Η ορχήστρα απασχολεί 42 μουσικούς, καθώς και την καλλιτεχνική ομάδα που εργάζεται μαζί τους.

Αυτή η ορχήστρα παίζει το “Tango Jalousie”, ενώ έχει φάει τα πιο καυτά chili peppers του κόσμου. Facebook Twitter
O διευθυντής ορχήστρας Adam Fischer και ο Ivan Bremer με την βραβευμλενη συλλογή των έργων του Μότσαρτ.

Λίγους μήνες μετά την επικείμενη διακοπή λειτουργίας της DNCO ανακοινώθηκε, τον Δεκέμβριο του 2014ότι η ορχήστρα  κέρδισε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον μουσικό κόσμο, το Διεθνές Βραβείο Κλασικής Μουσικής, για τη συλλογή τους με τις πλήρεις συμφωνίες του Μότσαρτ. Και στις 13 Δεκεμβρίου, η DNCO έδωσε την τελευταία συναυλία της για τη δανική Broadcasting Corporation.

Με στόχο να συγκεντρώσουν 3.000.000 κορώνες, οι άνθρωποι της Ορχήστρας ξεκίνησαν μια οικονομική εκστρατεία και μέχρι σήμερα κατάφεραν να έχουν 1,027,966 κορώνες, αναστέλλοντας την διακοπή της λειτουργίας της. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα επιτρέψουν στους μουσικούς να ξεκινήσουν την εργασία τους και εξασφαλίζουν τη διαχείριση της ορχήστρας κατά την αρχική φάση, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι να χρηματοδοτείται η ορχήστρα από τα έσοδα των δραστηριοτήτων της,  μέσω ιδιωτικών χορηγιών, και από ιδιωτικά και εταιρικά ιδρύματα.

Η πρώτη τους συναυλία θα δοθεί την 1η Φεβρουαρίου και όλα δείχνουν ότι οι Δανοί δε θέλουν για κανένα λόγο να σιγήσει η ορχήστρα τους.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Γνωστό άλλωστε ότι μόνο η Ελλάδα με την μοναδική αξεπέραστη ομορφιά από ολόοοκληρο τον κόσμο που εκτός οτι διαθέτει τους πιο έξυπνούς κατοίκους από όλο το συμπαν-καθόλου τυχαία βέβαία- είμαστε και οι μ ο ν α δ ι κ ο ί που διαθέτουμε πηγαίο χιούμορ (βλέπε ας πούμε Σεφερλή).Α ξεχασα να πω και οι ομορφότεροι και φυσικά φλογεροί εραστές.