Γυναίκες διεκδικούν το σώμα τους ποζάροντας γυμνές [NSFW]

Γυναίκες διεκδικούν το σώμα τους ποζάροντας γυμνές [NSFW] Facebook Twitter
11

 

H Αυστραλή ηθοποιός Caitlin Stasey λάνσαρε το herself.com, ένα φεμινιστικό σάιτ που έχει στόχο να ενδυναμώσει γυναίκες χωρίς να κάνει διακρίσεις λόγω βάρους, εθνικότητας, σεξουαλικής ταυτότητας και προτίμησης.

Το σάιτ φιλοξενεί γυμνές φωτογραφίες διαφόρων γυναικών που συνδυάζονται με συνεντεύξεις και θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα με μια νέα παρουσίαση.

Αυτές οι γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα τελειότητας που έχουν δημιουργηθεί από την πατριαρχία και την συνεχιζόμενη συστημική καταπίεση.

«Το herself είναι μια κίνηση από γυναίκες προς γυναίκες, μια ευκαιρία να εμφανιστεί η γυναικεία μορφή με πλήρη ειλικρίνεια χωρίς την αντρική ματιά, χωρίς το βάρος να φανεί ελκυστική», λέει η Stasey. «Αυτές οι γυναίκες απλώς υπάρχουν με θάρρος, και απαθανατίζονται με αυτές τις φωτογραφίες».

 

Όταν ξεκίνησε αυτό το project η Stasey έμεινε έκπληκτη από το πόσες από αυτές τις γυναίκες ένιωσαν την ανάγκη να απολογηθούν για την εμφάνισή τους.

«Το σώμα των γυναικών δεν ανήκει στις γυναίκες. Τεμαχίζεται, αναλύεται, και μετά γίνεται αντικείμενο πώλησης προς αυτές. Αυτές οι γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα τελειότητας που έχουν δημιουργηθεί από την πατριαρχία και την συνεχιζόμενη συστημική καταπίεση.»

Γυναίκες διεκδικούν το σώμα τους ποζάροντας γυμνές [NSFW] Facebook Twitter

Δείτε το herself εδώ

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
η ηλιθιοτητα σε ολο της το μεγαλειο.....δεν θα θιξω το θεμα περι ποιοτητας του σωματος των γυναικων παραπανω,καθως με καλυψαν οι αλλοι χρηστες.θα πω το εξης,φεμινισμος τι σημαινει?αν σημαινει αλογη επιθεση σε οτιδηποτε περιλαμβανει αντρα μεσα του και ιδεολογια τυπου"εχω βυζια,αρα εχω απαιτηση για ολα επειδη ζω σε μια αντροκρατουμενη κοινωνια"παρακαλω ας κοψουμε τις μαλακιες.εκτος αν ζει κανεις σε τριτοκοσμικη χωρα,ξερει οτι ο κοσμος σημερα δεν ειναι αντροκρατουμενος,ουτε επικρατει ισοτητα.εχουμε ακροτητες....εχουμε σαουδικη αραβια και ινδια που θαβουν γυναικες ζωντανες και εχουμε ευρωπη και αμερικη που πρεπει να αισθανεσαι ενοχος αν δεν εχεις μουνι,καθως οτι κανεις αποτελει σεξιστικη επιθεση...η προταση παραπανω ομως "Αυτές οι γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα τελειότητας που έχουν δημιουργηθεί από την ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ και την συνεχιζόμενη συστημική καταπίεση" θεωρειται ενταξει και καθολου σεξιστικη,αν και θιγει ανοητα και ξεπερασμενα για την εποχη μας μια ολοκληρη ομαδα ανθρωπων επειδη ταχα προωθουν συγκεκριμενο ειδος ομορφιας.αυτη η προταση ειναι προπαγανδιστικη.ειναι εκει για να δημιουργει εντυπωσεις.αν καποιος πιεζει τις γυναικες να ακολουθουν ενα συγκεκριμενο προτυπο ομορφιας ειναι οι φιλες τους και τα προτυπα τους,οχι ο αντρας τους.τετοια χαζομαρα δυστυχως επικρατει σε καθε διαμαχη αναμεσα σε 2 αντιθετες δυναμεις/υπαρξεις,με αποτελεσμα οι "καταπιεσμενοι" να χανουν το δικιο τους.δεν θα επρεπε να προωθειτε οποιοδηποτε κοινο να κανει τετοιες γελοιοτητες.θελεις ισοτητα κυρια μου?δειξτο και στηριξε το με τις πραξεις σου στην καθημερινοτητα σου,μην μας πετας τα βυζακια σου στην οθονη γιατι δεν μου περνας κανενα μηνυμα εκτος του οτι θες επιβραβευση και προσοχη.....
Προφανώς ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί πολλοί άντρες αλλά κ γυναίκες έχουν προτίμηση στα μεγάλα στήθη, είχα το ίδιο θέμα και όλοι με κορόιδευαν(και ακόμα το κάνουν) και με λέγαν πλάκα και διάφορα τέτοια(προσωπικά δεν ντρέπομαι για το σώμα μου και ας λένε ότι θέλουν) ... Οπότε τις κατανοώ...
Να απολογηθουν για το σωμα τους η να δειξουν τα προσοντα τους σε τσαμπα καλλιτεχνικη γυμνη φωτογραφιση με αλλοθι? Χωρις δε να το κρινω αρνητικα,ως επιρρεπης στο undercover ψωνιο.Αλλα πολυ αμφιβαλλω οτι αυτες οι κοπελες δεν ξερουν πολυ καλα αν το σωμα τους προσεγγιζει το αισθητικα επιθυμητο η το freakshow και το τι θα πει καποιος που βλεπει αυτες τις καθολου μη- κολακευτικες φωτογραφιες.(ασχετως αν εχουν ανασφαλειες οπως ολοι).
Attention whores, ναρκισσιστές μέχρι τελικής πτώσης και επιδειξίες. Να το χειροκροτούσα αν είχαν κάποιο "πρόβλημα" με το σώμα τους. Συγγνώμη αλλά τα σώματα αυτά είναι που προωθούν τα περιοδικά μόδας, δεν είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Σειρά έχουν τώρα οι γυμνασμένοι άντρες τίγκα στα στεροειδή με προσόντα XL να μας πουν ότι θέλουν να διεκδικήσουν το σώμα τους. Τι τρολλάρισμα κι αυτό, ούτε εγώ δεν κάνω τέτοια.
Η αλήθεια είναι ότι το εισαγωγικό κείμενο δε με προετοίμασε καθόλου για το τι θα δω...αυτές είναι όλες κουκλάρες!Και επίσης μπράβο που φωτογραφήθηκαν γυμνές δείχνοντας την ομορφιά του σώματός τους και όχι "γυμνές" καλύπτοντας το στήθος τους.
Αυτες οι γυναικες στις φωτο δεν ανταποκρινονται στα προτυπα τελειοτητας;;;;Δηλαδη αν καποιος που κριτικαρει το γυναικειο σωμα οταν δει τα σωματα αυτων των γυναικων θα πει "πωπω τι χαλι ειναι αυτο";