Σεισμός

Ποιος θυμάται όσα υποστήριξε ο Γιωτόπουλος για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους Πυρήνες;

Ποιος θυμάται όσα υποστήριξε ο Γιωτόπουλος για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους Πυρήνες; Facebook Twitter
Ο Ξηρός με μέλη των Πυρήνων της φωτιάς, στο περσινό ρεβεγιόν
11

Ίσως φυσικά να είναι πάλι θεωρίες συνωμοσίας. Όμως καθώς μπλέκεται η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς στην υπόθεση (λέγεται ότι ο Ξηρός απέδρασε ώστε να οργανώσει την απόδραση των Πυρήνων, ασύλληπτα μέλη των οποίων των βοήθησαν για ένα χρόνο να κρυφτεί) θυμήθηκα πάλι τον Γιωτόπουλο. 

Από όσα είχε δηλώσει πέρσι ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη, υπάρχει ένα στο οποίο έχει απόλυτα δίκιο:

Ο Ξηρός αλώνιζε στις φυλακές. Πήγαινε σε όποια πτέρυγα ήθελε, επισκεπτόταν όποιον ήθελε, περνούσε άπειρο χρόνο με τους Πυρήνες - παρ' ό,τι απαγορευόταν αυστηρά. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με το Έθνος μπαινόβγαινε ανενόχλητος στην πτέρυγα Α, όπου κρατούνται μέλη των Πυρήνων. Συνολικά πήγε στην πτέρυγα που κρατούνται μέλη των Πυρήνων 310 φορές επί δύο χρόνια και δύο μήνες, ακόμα και εκτός ωραρίου, σε αρκετές περιπτώσεις δύο και τρεις φορές την ημέρα, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Φυλακών είχε αποφασίσει στις 5/2/2011 την μετακίνησή του από την πτέρυγα των κρατουμένων της 17Ν στην Ε πτέρυγα, επιτρέποντας να συναναστρέφεται μόνο με τους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας.

Ποιος θυμάται όσα υποστήριξε ο Γιωτόπουλος για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους Πυρήνες; Facebook Twitter
Φωτο αρχείου: Με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση

Η πρώτη επίσκεψη στην Α πτέρυγα καταγράφεται στις 5/11/11 ενώ επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα. Ακολούθησαν άλλες 18 επισκέψεις μέσα στο Νοέμβριο, πέντε έγιναν τον Δεκέμβριο, πέντε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ στις 11/1/2012 καταγράφεται μια επίσκεψη 1,5 ώρας στο κελί των καταδικασμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Νικολόπουλου και Χατζημιχελάκη. Το 2012 καταγράφονται συνολικά 76 επισκέψεις στην Α πτέρυγα και 211 το 2013. (Υπολογίζοντας και το περίφημο ρεβεγιόν, λίγες ώρες πριν την 'απόδραση' Ξηρού.) 

Δηλαδή, ενώ απαγορευόταν να τους επισκεφτεί ώστε να μην κανονίσουν τρομοκρατικές ενέργειες, αποδράσεις ή οτιδήποτε άλλο, τους επισκέφτηκε συνολικά 287 φορές σε περίπου ένα χρόνο!

Λίγο μετά την εξαφάνισή του Ξηρού, οι Πυρήνες μέσα απ' τη φυλακή έβγαλαν την εξής ανακοίνωση:

«Ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά.

Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα.

Εκεί γεννιέται η ζωή, η συντροφικότητα και η εξέγερση... στις μεγάλες αρνήσεις και στις δύσκολες αποφάσεις.
Σύντροφε καλό δρόμο...

Δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Υ.Γ. Κοράκια δημοσιογράφοι, τα ψέματά σας θα σας θάψουν. Κρατήστε μακριά τις διχαλωτές σας γλώσσες απ' τον σύντροφο.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF (Πυρήνας Φυλακής)».

Ποιος θυμάται όσα υποστήριξε ο Γιωτόπουλος για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους Πυρήνες; Facebook Twitter
Από τα ημερολόγια της φυλακής: 10 συναντήσεις σε 2 εβδομάδες, με διάφορα προσχήματα.

Μπορεί άραγε κάποιος να εκπλήσσεται απ' το γεγονός πως τελικά στις 287 συναντήσεις τους κανόνισαν ενέργειες και αποδράσεις;

  

Σίγουρα πάντως όχι ο Γιωτόπουλος που είχε καταγγείλει τον ρόλο του Χριστόδουλου γράφοντας:

"Ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον μου το 2002 υπήρχε και ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα. Βρέθηκε, είπανε, στο σπίτι της συντρόφου μου στους Λειψούς, αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας. Δεδομένου ότι με κατηγορούσαν ότι ήμουν ο αρχηγός της 17Ν, θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να βρουν σε ποιον ανήκε το αποτύπωμα.

Αυτό ήταν εύκολο, αφού διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία, θα έψαχναν σε μικρό ηλικιακό εύρος, αλλά κυρίως γιατί οι επισκέπτες του σπιτιού στους Λειψούς μέχρι το 2002 ήταν ελάχιστοι και θα μπορούσαν να τους βρουν, ρωτώντας απλώς τους κατοίκους. (Λειψιώτης ψαράς είπε στη σύντροφό μου: «Ας με ρωτούσαν εμένα και θα τους έλεγα ποιος πήγε και ποιος δεν πήγε στο σπίτι της Μαϊτέ»).

Δώδεκα χρόνια μετά, δεν βρήκαν τίποτε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα αποτύπωμα. Ηταν κατασκευασμένο στοιχείο εναντίον μου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ. Και αντί να σωπαίνουν, το χρησιμοποιούν σήμερα τα κανάλια για να αποδείξουν... ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν.

Και επειδή στην προσπάθειά τους να μεγαλοποιήσουν την τρομοκρατική «απειλή» μας έχουν φλομώσει στα ψέματα, με τα οποία γελάνε οι πάντες μέσα στη φυλακή, οφείλω να ρωτήσω:

Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες;

Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλώς εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία, ενώ η κατάσταση τους βολεύει. Κόβουν τις άδειες στη λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους.

Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;

Τέλος, όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,
Φυλακές Κορυδαλλού,
20 Ιανουαρίου 2014

11

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Το σχολιο μου, περσυhttp://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/45480?comment=885644#885644"Ο Ξηρος βγηκε εξω να κανει τον μαγνητη. Ετσι θα πιασουν κι αλλους, καινουργιους στο κουρμπετι. Ολα εγω πρεπει να σας τα λεω; "
Τώρα μαθαίνουμε πως και η συνεργός του τον επισκεπτόταν στις φυλακές χωρίς να έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια, αντικανονικά. Δε νομίζω να τον κάνανε πράκτορα, τώρα δε θα μπορούσαν να του φερθούν έτσι, θα φοβόνταν μην ανοίξει το στόμα του. Εγώ πιστεύω πως ο συγκεκριμένος Ξηρός δείχνει κάπως σαν τους ανθρώπους που έχουν περάσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο... Η αντιτρομοκρατική έναν τέτοιον αργό τύπο και συνάμα ζωντανό θρύλο – μεγάλο δέλεαρ για τους πιτσιρικάδες αντάρτες να συναναστραφούν με μέλος της 17Ν – τον άφηνε να περιφέρεται ελεύθερα στις φυλακές έξω παντού και τον είχε υπό παρακολούθηση. Και τώρα λόγω εκλογών τον μπουζούριασε.
Εδώ ο Ρωμανός θα αλωνίζει μεταξύ Κορυδαλλού και ΤΕΙ (χώρος ασύλου), οι βόλτες μέσα στις φυλακές σε πείραξαν;ΥΓ. Βλέπω την 1η φωτό και γελάω διότι οι πρώτες πορείες μετά τη σύλληψη της 17Ν είχαν σύνθημα το ''ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ''
Ε, δεν το λες μόνο σενάριο. Τους διάφορους ξηρούς - δεξιά κι αριστερά - και τις ύποπτες ομάδες τους, τους συλλαμβάνουν είτε πριν τους ολυμπιακούς αγώνες, είτε πριν τις εκλογές. Παλιό το κόλπο αλλά ακόμα πιάνει. Το παρακράτος είναι το πιο ισχυρό κράτος, δυστυχώς, και το πιο αξιόπιστο (για τα συμφέροντα της εγχώριας ή μη, επιχειρηματικότητας). Οι πολιτικοί (υπάλληλοι των επιχειρηματιών αυτών) και τα κόμματα, συνεχώς αλλάζουν... Τα πάντα διέπονται από μία μεταβλητή και μία σταθερά...
Μα αφού οι πυρήνες είναι απλοί ληστές τραπέζης κ όχι τρομοκράτες. Ετσι αποφάνθηκαν ένας Ελληνας δικαστής κ ένας Ελληνας εισαγγελέας. Κάναν τόσο λάθος ή απλά η δικαιοσύνη δικάζει με δυο μέτρα και δυο σταθμά τους κακοποιούς?
Καταδικάστηκαν 14 άτομα, από 14 έως 25 χρόνια κάθειρξης, εκτός των δύο (Μιχαηλίδης, Πολίτης) του Βελβεντού που έφαγαν 5 και 6 χρόνια αντίστοιχα. Οι άλλοι δύο του Βελβεντού, αποφάσισε το δικαστήριο πως ίσως ανήκουν σε άλλες ανεξάρτητες ομάδες, αλλά δεν προέκυψε σύνδεση τους με τους ΠΤΦ. http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/538282/polyeteis-katheirxeis-gia-symmetoxi-stoys-pyrines-tis-fotiasΘα μου πεις, αφού "μάλλον" (σίγουρα θεωρούμε εγώ και συ) θα ανήκουν σε άλλες ανεξάρτητες οργανώσεις, πως γίνεται να μην δικάζονται ως τρομοκράτες;Γιατί νομικά, θα πρέπει να μπορείς να το στηρίξεις κάπου, πως θα δικάσεις κάποιον ως συμμετέχοντα σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να έχεις τρομοκρατική οργάνωση υπόψιν;Τον δικάζεις λοιπόν για την πράξη του (15 χρόνια, το μέγιστο που προβλέπεται) και τελειώνει το ζήτημα, μέχρι να προκύψει, αν προκύψει, κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό, γιατί αν κατάλαβα καλά από το σχόλιο σου θεωρείς πως οι 4 ήταν όλοι οι ΠΤΦ και δεν καταδικάστικαν κιόλας για αυτό.