ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η ελληνική απάντηση στο "Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου"

Η ελληνική απάντηση στο "Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου" Facebook Twitter
13

Χτες βάλαμε δύο ποστ για τους Γερμανούς.

Στο ένα τους σατιρίζαμε, με μπόλικη ειρωνεία [Η ντελικάτη μουσικότητα της Γερμανικής γλώσσας...] και στο άλλο τους βγάζαμε το καπέλο [Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου]

Στο δεύτερο λοιπόν παρουσιάσαμε αυτό το απίθανο βίντεο 

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα συνέβαινε το ίδιο, με τέτοια πειθαρχεία, τέτοια ταχύτητα και τέτοιο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, και στη χώρα μας. 

Σίγουρα, τελικά τα ασθενοφόρα θα μπορέσουν να περάσουν κι απ' τους ελληνικούς δρόμους, συνήθως όμως με καθυστέρηση (πολύτιμη δυστυχώς αρκετές φορές). 

Ένας σχολιαστής έγραψε: "Απλα θυμώνω και μόνο στη σκέψη που κάθε φορά που έχει κίνηση στην εθνική οδό όλοι οι Ελληνάρες καβαλάνε την λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και φυσικά τελικά φρακάρει και αυτή. Είμαι σίγουρος πως είμαστε τόσο ξεφτίλες και απαίδευτοι που οι μισοί ούτε καν ξέρουν τι κάνουν. Πραγματικά εξοργίζομαι! 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ιδρωμένη φάτσα ενός 60άρη που δεν άφηνα να περάσει καβαλώντας την μισή ΛΕΑ. μόλις τον άφησα μου γκρίνιαζε αλλα μόλις του έκανα την ερώτηση: "αν εδώ που είσαι πάθεις έμφραγμα πως θα ρθει το ασθενοφόρο να σε πάρει;", αμέσως μουγκάθηκε και έπιασε κανονική λωρίδα. Βλακέντιοι όλοι!

Κάποιος μας έστειλε όμως κι ένα βίντεο-απάντηση στο γερμανικό βίντεο, γράφοντας: 

"Κυριακή 21/03/2010, 4.30μμ: η εθνική οδός από Λαμία και κάτω ήταν πηγμένη, διότι έσυραν οι οπαδοί ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για έναν μεγάλο αγώνα προς την Αθήνα.

Κάποιοι ανεγκέφαλοι λοιπόν εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, θεώρησαν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους και άρχισαν να κινούνται πάνω στη ΛΕΑ (σε σημείο όπου η εθνική έχει 3-4 λωρίδες, λες και δεν τους έφταναν), γιατί πιθανότατα σκέφτηκαν ότι δεν θα προλάβουν τον αγώνα που ξεκινούσε στις 7μμ. 

Έλα μου όμως που έγινε τροχαίο κάποια χιλιόμετρα πιο μπροστά και το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να φτάσει στους τραυματίες, γιατί όλες οι λωρίδες (συμπεριλαμβανομένης και της βοηθητικής) ήταν πηγμένες από την κίνηση. Το ασθενοφόρο τελικά έφτασε μετά βίας στους τραυματίες και φυσικά οι οδηγοί απτόητοι συνέχιζαν να κινούνται πάνω στην ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης). 
Διότι εάν δεν είναι έκτακτη ανάγκη να φτάσεις εγκαίρως στο γήπεδο, τι είναι έκτακτη ανάγκη παρακαλώ, το να φτάσει το ασθενοφόρο στους τραυματίες; Θαυμάστε τους: 
Περίληψη κάτω απ' το youtube:: Στο 80ο περιπου χλμ Αθηνων - Λαμίας (Κυριακη, 21/03/10 ωρα γυρω στις 16.30) λογο καποιου ατυχηματος μπροστα μας ακινητοποιούμαστε. Λιγα λεπτα πριν τραβηχθει το βιντεακι ενα ασθενοφορο προσπαθουσε μετα βιας να περασει μεταξυ της αριστερης και μεσαιας λωριδας αφου ολη η βοηθητική λωρίδα ηταν κλεισμενη από ανεγκεφαλους, αμορφωτους οδηγους. Θαυμαστε χαρακτηριστικη οδικη συμπεριφορα Ελληνων. (video recorded using panasonic tz7)
[+] 
13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Εδώ, βασιζομαστε στην εξυπνάδα (ή τη δεδομένη βλακεία) του Έλληνα οδηγού, αντί (όπως στη Γερμανία) να τον εκπαιδεύσουμε σωστά. Αντί δηλαδή για οπισθογωνίες και σαλίγκαρους να εξετάζεται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης σε αστικό δίκτυο, σε επαρχιακό αλλά και σε αυτοκινητόδρομο, και να ελέγχεται η οδηγική του συμπεριφορά. Το βασικότερο όλων όμως είναι εφαρμογή του νόμου, η παντελής απουσία της οποίας άλλωστε είναι και ο αποκλειστικός λόγος της σημερινής γενικής κατάντια μας.
α) ελπίζω, στα πλαίσια του γαμάτου εξευρωπαϊσμού μας, να μη μηνύσει κανείς αυτόν που τράβηξε το βίντεο επειδη τα προσωπικά του στοιχεία και μπλαμπλαμπλαβ) φαντάζομαι ότι θα έχετε κρύψει ήδη 2-3 σχόλια του τύπου «πλύνε πρώτα το καθρεφτάκι σου μωρή και μετά μίλα για βοηθητικές λωρίδες»
Απλά οι Έλληνες οδηγοί ασθενοφόρων ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε Mercedes, Audi και Cayen (κακώς δεν συμπεριλήφθηκε στο, πλαστό ασφαλώς, βίντεο το μοντέλο της porche). ΓΑΤΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Το ηλίθιο κράτος, θα μπορούσε να μαζέψει πάρα πολλά ευρώ από πρόστιμα τσακώνοντας όλα αυτά τα ζώα (και πόσες άλλες παρανομίες στο δρόμο). Αλλά προτιμάει να βάζει χαράτσια στους φτωχούς.
Παρόμοιο περιστατικό μου έχει τύχει σε autobanh της Γερμανίας. Το βίντεο είναι 100% αληθές! Η τραγική ειρωνεία είναι ότι από τη ΛΕΑ πέρασε ένα μόνο όχημα..... ΝΑΙ είχε ελληνικές πινακίδες!!! Βέβαια οι Γερμανοί δεν είναι m@l@kes.. τον σταμάτησαν τον κύριο και μάλλον τον έκλεισαν μέσα (το αυτοκίνητο το πήρε γερανός)! Ούτε δίπλωμα ούτε τίποτα... Μόνο φυλακή, γιατί αν πεθάνει ο ασθενής τότε θα ευθύνεται για δολοφονία από αμέλεια!!!!
το χα δει μια φορα, στο τελος της λεα να εχει στηθει αστυνομικος και οσοι κινουνταν στη λεα να τους παιρνει διπλωματακι. αυτος ειναι ενας ωραιος τροπος να κοπει. αλλα μια φορα τι ειδα μονο να γινεται :/
Οι Ιταλοι οδηγουν χειροτερα( πιο επιθετικα) αλλα αυτο το ¨ κανω ο,τι γουσταρω῾ ειναι ελληνικη πατεντα.Το κορναρισμα που εχω φαει οταν ερχομαι Ελλαδα γιατι δεν μπαινω στη ΛΕΑ και δεν παραβιαζω κοκκινο δεν περιγραφεται. Αρχικα ειχε σοκαριστει η οικογενεια τωρα απλα πεθαινουμε στο γελιο...
Είναι φανερό ότι και αυτοί που κινούνται στη ΛΕΑ μεταφέρουν κάποιον άρρωστο!!Πνευματικά ίσως...Η αλήθεια είναι πως είμαστε ζώα στο δρόμο. Κυριολεκτικά πάμε σαν τα πρόβατα, όπου να'ναι...Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, μόνο όταν βρεθεί κάποιος μέσα σε ένα ασθενοφόρο με αναμμένη σειρήνα θα μάθει να φαίρεται...