Γιατί κάνει την πάπια τώρα ο Λαζόπουλος;

Γιατί κάνει την πάπια τώρα ο Λαζόπουλος; Facebook Twitter
25

Πριν πω για τον Λαζόπουλο, κάτι σημαντικότερο: Έμεινε δηλαδή κανείς ικανοποιημένος απ' την έρευνα/ανάκριση εξπρές και απ' το ότι μπήκε στο αρχείο επειδή "δεν βρέθηκαν στοιχεία;"

Ο ίδιος ο Χαϊκάλης βιντεοσκόπησε συνάντησή του με τον Αποστολόπουλο. Ο δε Αποστολόπουλος βιντεοσκόπησε κι εκείνος και είχε και μάρτυρες. Και είμαι σίγουρος πως όσο θα συνέχιζε η έρευνα τόσο θα ξηλωνόταν το πουλόβερ - και των δύο πλευρών. 

Γιατί αυτό που ξεκίνησε σαν πλάκα, τελικά φαίνεται πως είχε κάποια βάση: Πολύ μπερδεμένα μας τα είπε ο Αποστολόπουλος, αλλά το ίδιο μπερδεμένα -με πολλά και ύποπτα μπρος πίσω και με παραδοχές με το ζόρι- μας τα είπε και ο Χαίκάλης.

Σαν ηθοποιός που έπαιξε το ρόλο του στην πρώτη πράξη και μετά αποσύρθηκε στα παρασκήνια για να μην ξαναβγεί ποτέ ως το τέλος του έργου, ο Λαζόπουλος έμεινε ασυνήθιστα σιωπηλός καθώς άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η μπερδεμένη ιστορία.

Και τελικά, ο μεσάζων που αρχικά παρουσιάστηκε σαν "σύμβουλος του Σαμαρά" φάνηκε πως ήταν τελικά σύμβουλος του Καμμένου (μέχρι και τώρα σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις Γιαταγάνα), γνωστός και συνεργάτης -και μελλοντικός κουμπάρος- του Χαϊκάλη με τον οποίο είχε ήδη εδώ και καιρό οικονομικές δοσοληψίες. 

Ο ένας ήθελε να παγιδεύσει τον άλλον; Γιατί όλα τα ψέματα; Γιατί βιντεοσκοπούσαν και οι δύο τις συναντήσεις; ['η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή, όταν εκείνος που αποπειράται να δωροδοκήσει τον βουλευτή ταυτόχρονα καταγράφει με ήχο και εικόνα την επίμαχη συνάντηση, ενώ παράλληλα έχει φωνάξει να παρίστανται σε αυτή και άλλα δυο άτομα.'] Πώς είναι δυνατόν να κλείνουμε το θέμα και να το στέλνουμε στο αρχείο λες και δεν έχει ζουμί; 

Κι αν ήταν πράγματι ο Σαμαράς πίσω απ' τον Αποστολόπουλο; Ή αν ο Χαϊκάλης ήθελε όντως να χρηματιστεί; Γιατί να μη μάθουμε ποτέ; Αλλά ακόμα κι αν δεν καταδικαζόταν κάποιος απ' τους δύο για δωροδοκία, γιατί να μη μάθουμε ποιος έπαιζε με τη νοημοσύνη μας τόσες μέρες;

Έχοντας πει αυτά, αναρωτιέμαι: Ζει ο Λαζόπουλος;

Γιατί κάνει την πάπια τώρα ο Λαζόπουλος; Facebook Twitter

Ο άνθρωπος που -τελείως υπολογισμένα;- ξεκίνησε τα πάντα, πηγαίνοντας πρωινιάτικα στην εκπομπή του Παπαδάκη, ίσως και με μοναδικό σκοπό να ανοίξει το θέμα, έριξε τη βόμβα, και έφυγε σφυρίζοντας αδιάφορα. 

Και συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα όταν μαθεύτηκε ότι είχε πάρει το υλικό για να το "καθαρίσει", κι ότι είχε μοντάρει εικόνα από μία συνάντηση με ήχο από άλλη συνάντηση, με μοναδικό σκοπό να φτιάξει ένα πιασάρικο υλικό που θα γίνει viral. 

Σαν ηθοποιός που έπαιξε το ρόλο του στην πρώτη πράξη και μετά αποσύρθηκε στα παρασκήνια για να μην ξαναβγεί ποτέ ως το τέλος του έργου, ο Λαζόπουλος έμεινε ασυνήθιστα σιωπηλός καθώς άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η μπερδεμένη ιστορία. Και αν και όταν νιώθει αδικημένος ή θέλει να υποστηρίξει κάποιον είναι λαλίστατος και εξαιρετικά παθιασμένος, η σιωπή του και η αποστασιοποίησή του αυτή τη φορά μου προκαλούν εντύπωση. Φωνάζουμε όλοι εναντίον της απόφασης να μπει στο αρχείο η υπόθεση, όμως αυτός που την ξεκίνησε όχι μόνο δεν φωνάζει, αλλά δεν βγάζει κιχ. (Καμία εμφάνιση στην τηλεόραση όλες αυτές τις μέρες, επόμενο Τσαντίρι στις 13 Ιανουαρίου του 2015, τότε που ίσως να έχει ξεχαστεί το θέμα.) Στο τέλος θα αναρωτηθούμε μήπως τελικά συμφέρει που μπήκε στο αρχείο και δεν θα διερευνηθεί περισσότερο. 

Κατάλαβε άραγε νωρίς ο Λαζόπουλος ότι η υπόθεση Χαϊκάλη τελικά μπάζει από κάπου; Έκανε τη 'βρωμοδουλειά' και μετά εξαφανίστηκε; Φοβήθηκε μήπως παρεξηγηθεί η εμπλοκή του; Νιώθει ότι έλαβε μέρος σε κάτι περίεργο; Ή απλώς ασχολείται με κάτι άλλο και ξέχασε/βαρέθηκε να κάνει follow up στο όλο θέμα;

 

Θα έχει ενδιαφέρον η άποψή του, και φαντάζομαι ότι θα την μάθουμε σύντομα. Ή όχι;

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Ψιλοαδιάφορο για τον λαζόπουλο, αλλά έστω.Καταρχήν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί καθόλου, σιγά και τι ανάγκη έχει;Ο Χαϊκάλης του εμπιστεύτηκε το υλικό και αυτός με την σειρά του ενημέρωσε το κοινό. Καλά έκανε. Να μην το έλεγε; Θα το προτιμούσαμε;Και τι άλλο να κάνει πέρα από αυτό δηλαδή; Να βγαίνει σε όλες τις εκπομπές να λέει το ίδιο πράγμα; Ναι έχω δει το υλικό, ναι έχω δει το υλικό, ναι έχω δει το υλικό; Πολύ παραγωγικό-χρήσιμο.Επίσης θυμίζω ότι δεν το έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν ο λαζόπουλος. Βγαίνει μια φορά, λέει αυτό που θέλει και τέρμα δεν ξαναβγαίνει να απαντήσει σε τίποτα δεν πα να του σούρνουν τα μύρια όσα. (Θυμίζω κότερα, θυμίζω ευρωβουλευτιλίκια, τώρα εμβάσματα στο εξωτερικό κτλ) Άρα συνεπής, δεν άλλαξε συμπεριφορά να μας φανεί ύποπτο.Επί της υπόθεσης.Η εισαγγελία-αστυνομία έχει καταγγελία από βουλευτή ότι υπάρχει απόπειρα χρηματισμού του, έχει το όνομα του Αποστολόπουλου από 12/12/2014 και μέχρι τις 17/12/2014 που βγαίνει η υπόθεση στα ΜΜΕ: 1. Δεν παρακολουθεί τον Αποστολόπουλο, κινητά, τηλέφωνα, μέιλ - ούτε έχει ανοίξει το απόρρητο των προηγούμενων μηνών.2. Δεν τον έχει καλέσει για κατάθεση.Επίσης οι ψεύτικες διαρροές "το υλικό είναι μονταρισμένο, το επιβεβαίωσε η ασφάλεια" ή "μέχρι τις 15/12/2014 δεν ξέραμε το όνομα" κτλ κτλ δεν βλέπω να είχαν καμία επίπτωση στους δημοσιογράφους που τις ξεφούρνιζαν.Το ρεζουμέ:Βουλευτής καταγγέλλει ότι κάποιος του έταξε χρήματα για να ψηφίσει κάτι στην Βουλή. Ο κάποιος (όχι κανας άστεγος στο δρόμο, ένας γραβατάκιας γνώριμος 2 πρωθυπουργικών γραφείων Παπανδρέου-Σαμαρά, εργαζόμενος σε Deutsche Bank και Πειραιώς) βγαίνει και λέει ότι πράγματι ναι το έκανα (έστω για πλάκα σου λέω εγώ).Και ο κάποιος Αποστολόπουλος είναι αθώος και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο;Αν το είχε κάνει κάποιος εργαζόμενος του Κόκκαλη πχ, τι θα λέγαμε δηλαδή; Α, δεν έχει λεφτά στην τράπεζα ο εργαζόμενος αυτός, άρα έκανε πλάκα ναι δεν μπορεί να δωροδοκήσει, άρα αθώος, άρα κλείνει η υπόθεση τσακ μπαμ.
Ο Λαζόπουλος ως ένας έξυπνος και πονηρός άνθρωπος κατάλαβε ότι αυτή τη φορά έπεσε στα βαθιά και τα έκανε πάνω του. Κατάλαβε ότι απέναντί του δεν είχε αυτή τη φορά τους χαζούς ακόλουθους του, την αδαή νοικοκυρά, τον αφελή συνταξιούχο, ούτε την παρωδία ελληνικού τύπου "σταρ σύστεμ" το οποίο παίζει στα δάχτυλα και στο οποίο αντιμετωπίζεται ως ιερή αγελάδα. Κατάλαβε, ότι θα τον καταπιούν προτού προλάβει να κάνει κιχ. Κατάλαβε ότι τα καμπουλίκια του και η τσάμπα μαγκιά δε περνάει. Κατάλαβε ότι άπλωσε τα ποδάρια του περισσότερο απ'όσο μπορεί να τα καλύψει η κουβέρτα γνωριμιών που έχει και τελικά λάκισε, όπως κάνουν όλοι του είδους του όταν τα βρουν σκούρα.
Ο Νόμος είναι σαφέστατος και δεν επιδέχεται άλλες ερμηνείες.Τα στοιχεία που επικαλείται ο Χαϊκάλης είναι προϊόν παράνομης ενέργειας. Τελεία και παύλα.Σύμφωνα με τον Νόμο δεν γίνονται αποδεκτά, όσο και να το θέλει ο οποιοσδήποτε εισαγγελέας, ή ο οποιοσδήποτε Λαζόπουλος. Οι δικαστικοί ξέρουν καλά τη νομοθεσία και κανένας τους δεν έχει τη διάθεση να παρανομήσει και να βρεθεί τελικά κατηγορούμενος.
Δεν κάνει ο Λαζόπουλος την πάπια. Απλά, φοβήθηκε.Τι φοβήθηκε;Τις επίσημες θέσεις της συγκυβέρνησης (με σημαιοφόρο την Πιπιλή), της βουλής, του Τύπου, από την πρώτη ημέρα της καταγγελίας, ότι πρόκειται για άθλια σκευωρία. Που πήγε η "πιπίλα" που πάντα χρησιμοποιούν: "να αποφανθεί η δικαιοσύνη"; μύριζε από την πρώτη στιγμή σχέδιο άθλιας συγκάλυψης. Πως διαδραματίστικε λοιπόν αυτό;1. Με άμεση αντεπίθεση. Του Σαμαρά με την καταγγελία (!). Των διάφορων Βουλευτών της συγκυβέρνησης να υποστηρίζουν σκευωρία, θαρρείς και όλοι κάτι ήξεραν και δεν μας έλεγαν.2. Με το σύνολο σχεδόν του Τύπου συντεταγμένο για να βγάλουν τρελό τον Χαϊκάλη. Η αθλιότητα της συμπεριφοράς τους όταν τον καλούσαν σε εκπομπές δεν έχει προηγούμενο (ενός Έλληνα Βουλευτή που καταγγέλει χρηματισμό).3. Με την "δικαιοσύνη" να στηρίζει πλήρως το βρόμικο σύστημα. Ο Αποστολόπουλος δεν θα δώσει ποτέ λόγο που (όπως όλοι ακούσαμε σαφώς και δεν αναίρεσε ο ίδιος) προτείνει κατάμουτρα χρηματισμό. Ο εισαγγελέας στηρίχθηκε στην κατάθεσή του (σε λόγια και όχι σε στοιχεία) για να τον δικαιώσει, ενώ έπραξε το αντίθετο σε Έλληνα Βουλευτή που είχε στοιχεία χρηματισμού (ο οποίος τώρα διώκεται για υποκλοπή)!Σήμερα, η υπόθεση περνά στο αρχείο, και η δημοκρατία θριαμβεύει για άλλη μια φορά. Το σύστημα λειτουργεί συντεταγμένο σε καθετί μπορεί να το τραυματίσει. Με συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες, βουλευτές, δημοσιογράφοι και δικαιοσύνη, κάνουν το καθήκον τους. Άλλωστε, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, σε μια αμόρφωτη και υποταγμένη επικράτεια, να χειραγωγείς και να διαμορφώνεις.
Α, ενταξει!Εγω νομισα πως η CIA τον στοχοποιησε προκειμενου το Τσαντιρι να σταματησει να βαλλει τα κακως κειμενα και μαλιστα με το κοινο του να ξεκινα μια νεα εποποιια, μια νεα επιθεση στα Χειμερινα Ανακτορα.
Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός που λέει ότι η όλη "υπόθεση"(ο Θεός να την κάνει)ήταν μία μεγαλειώδης μπαρούφα στελέχους κόμματος το οποίο μπαίνει-δε μπαίνει στην επόμενη βουλή -και αποφάσισε να κάνει "ντόρο" μπας και το θυμηθούν όσοι πρώην ψεκασμένοι το ξέχασαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις: κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπαίνει στη διαδικασία να δωροδοκήσει 20-25 βουλευτές(περισσότερους δηλαδή των αναγκαίων 20, αφού με τον νόμο των πιθανοτήτων, δε θα αποδέχονταν όλοι την "ανήθικη πρόταση"), για αν πετύχει τον σκοπό του(εκλογή ΠτΔ).Τέτοιες -απαράδεκτες προφανώς- πρακτικές λαμβάνουν χώρα όταν σού λείπουν 2-3 το πολύ ψήφοι -άντε 5! Για αυτόν τον λόγο και μόνο λοιπόν, το να ισχυρίζεται ένας βουλευτής, περιορισμένης σοβαρότητας ούτως ή άλλως, ο οποίος επιπλέον ανήκει στο ...εξαιρετικά σόβαρο κόμμα των ΑΝΕΛ, ότι προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, εμένα μού φαίνεται από αστείο και γελοίο, έως αφύσικο και (κακο-)στημένο.
Ο καθένας εκτιμά όπως νοιώθει, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα:Ο Αποστολόπουλος γιατί ξεφούρνισε όλα αυτά στην συνομιλία (που δεν την έχεις δει να υποθέσω);Γιατί η συγκυβέρνηση δεν κράτησε ουδέτερη στάση στην σοβαρή καταγγελία δωροδοκίας Έλληνα Βουλευτή;Δεν θεωρώ επουδενί αξιοπρεπές κόμμα τους ΑΝΕΛ, αλλά μάλλον εσύ θεωρείς ότι είναι πιο αξιοπρεπείς οι άλλοι.Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκαν μια ντουζίνα βουλευτές των ΑΝΕΛ; άντε, κάνε την αριθμητική και θα σου βγουν και οι 20-25 που ψάχνεις. Θα κολλήσουν σε αριθμούς νομίζεις!
Ο Λα..λόπουλος(έχει λαλήσει το παλικάρι), έχει καταλήξει ένας φανατικός τηλε-ευαγγελιστής, παραληματικών πολιτικών κυρηγμάτων και πολιτικής κατήχησης υπέρ ΣΥΡΙΖΑ -δεν μάς ενδιαφέρει η γνώμη του. Την ξέρουμε: κάθετι Αριστέρο 'Άγιο" και κάθετι "Δεξιό", "Καρκίνος". Μανιχαϊστική προσέγγιση, απλοποίηση των πάντων, λαϊκισμός στα όρια του Θανάτου. Όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί, νομίζει ότι κατέχει μία ιδιαίτερη Αλήθεια, αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι έχει ξεχάσει να κάνει τον ηθοποιό... Τέλος, "δεν μπορεί το παλικάρι..", όπως θα έλεγε και ο Αναστασιάδης, να σκεφτεί, χωρίς να βλέπει παντού συνομωσίες -ίσως επειδή θεωρεί ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Και υπάρχουν πολλοί από αυτούς πράγματι. Μια ματιά στις δημοσκοπήσεις, πείθει άπαντες.Υ.Γ.: Δεν ψηφίζω ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
"Φωνάζουμε όλοι εναντίον της απόφασης να μπει στο αρχείο η υπόθεση"Αντε και δεν έμπαινε στο αρχείο, για ποσο θα μπορουσε να σερνεται; Οι εμπλεκομενοι είναι εντελώς αναξιοπιστοι, πραγματικα στοιχεία-ενδείξεις ενοχης δεν υπάρχουν, με ποια λογική θα έμενε ανοιχτή η υπόθεση, δεδομένου ότι με την "αυθορμητη" δημοσιοποιηση από τον λαζοπουλο δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση να πιαστει στα πρασα ο Αποστολόπουλος.
Μ αρεσει να βλεπω ποσο βιαζονται να χωσουν το κεφαλι τους στην αμμο, αυτοι που λενε "και ποιος ηταν αυτος, ενας αεριτζης ηταν", "για ποσο θα μπορουσε να σερνεται η υποθεση;" και αλλα παραμυθια και αρνουνται να δεχτουν το προαφανες. Οτι η κυβερνηση αυτη τη στιγμη παιζει ολα τα χαρτια της για να κρατηθει στην εξουσια και ενδεχομενως, αν βγει με σχετικη πλειοψηφια, να κανει συμμαχιες για να μπορεσει να κυβερνησει ξανα και να κανει αναθεωρηση του συνταγματος (για να κανει και νομιμα πλεον οσα κανει τωρα παρανομα, καταπατωντας το Συνταγμα). Συνεχιστε ετσι. Σας αξιζει η πολιτικη κατασταση που βιωνουμε.
Αυτό το άρθρο μου θυμίζει χολυγουντιανή ταινία στυλ Τιτανικός, όπου βλέπουμε τον έρωτα του Ντι Κάπριο... α, και βουλιάζει και ένα πλοίο στο τέλος.Γίνεται ένα τεράστιας σημασίας γεγονός, καταγγελία για χρηματισμό βουλευτή που η δικαιοσύνη θέτει στο αρχείο με συνοπτικές διαδικασίες, και εμείς παρακολουθούμε τον Λαζόπουλο.Φυσικά και πρέπει να ασχοληθούμε με τον ρόλο του Λαζόπουλου, αλλά πρέπει πρώτα να αναδειχθεί η ενδεχόμενη δημοκρατική εκτροπή που περνάει στα ψιλά από τα ΜΜΕ.
Συμφωνώ σε όσα λέγονται στο θέμα του ποστ (τον Λαζόπουλο δηλαδή)... και διαφωνώ στα υπόλοιπα.Λέτε: "Φωνάζουμε όλοι εναντίον της απόφασης να μπει στο αρχείο η υπόθεση" , ποιος φωνάζει ακριβώς;Στην Lifo πχ, αν δεν κάνω λάθος, η πρώτη -και μοναδική- φορά που κάποιος το λέει ανοιχτά ότι δεν έπρεπε να κλείσει η υπόθεση πριν -ουσιαστικά- ψαχτεί, είναι από εσάς, σε αυτό εδώ το post.Σε πολλά άλλα site, δεν παίζει καν αυτό σαν άποψη, παρά κυριαρχεί η γνώμη ότι "επιτέλους" έκλεισε ένα θέμα που ταράζει τα κατά τα άλλα ήρεμα νερά της πολιτικής ζωής. Αλλά και πριν κλείσει η υπόθεση, όσο ακόμα έκαιγε το θέμα και δη όταν ακούστηκε ότι ΘΑ κλείσει άμεσα, ποιος βγήκε να πει ότι θα είναι απαράδεκτο να μπει στο αρχείο έτσι γρήγορα; Βλέπετε, εκεί είναι όλο το ζουμί. Στο ότι έπρεπε να ψάξει η δικαιοσύνη, γιατί όπως σωστά διαπιστώνετε, υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, η δικαιοσύνη όφειλε να βρει -να προσπαθήσει έστω- μια άκρη. Δεν το έκανε. Προκλητικά έκλεισε την υπόθεση, σαν να μην υπάρχει. Επίσης, μην νομίζουμε πως το ερώτημα περιορίζεται στο αν έγινε απόπειρα χρηματισμού του κ .Χαϊκάλη, στο ήδη υπάρχον βίντεο,αυτό που "μπορούσε" να βγει γιατί το άλλο θα προκαλέσει λέει σεισμό, αναφέρονται πράγματα που δίνουν την εντύπωση πως ανοίγουν 5-6 άλλες υποθέσεις από μόνα τους.Ενδεικτικά κάποια θέματα που θα έπρεπε να ερευνηθούν εφόσον γινόταν χρήση του βίντεο: 1) Ποια η σχέση του Αποστολόπουλου με την Πειραιώς και από που προκύπτει το ότι μιλάει σαν να μπορεί να ρυθμίσει το οποιοδήποτε δάνειο εις βάρος της Πειραίως;2) Ποιο είναι το καινούριο κόμμα που θα έβαζε τον κ. Χαϊκάλη και ποια η σχέση του Αποστολόπουλου με τα πρόσωπα του νέου κόμματος;3) Ποιοι είναι οι άλλοι βουλευτές που προσεγγίστηκαν για χρηματισμό;Υπάρχει περίπτωση, να προσεγγίστηκε κάποιος, να ενέδωσε... και μετά να εκβιάστηκε πως υπάρχει σε κάμερα να λέει πως θα τα πάρει από κάποιον "ψεκασμένο" τύπου Αποστολόπουλο, άρα πρέπει να ψηφίσει για πρόεδρο;Ας μείνουμε εκεί, αυτά όλα, θα έπρεπε να τα ψάξει η δικαιοσύνη, να βρεθεί το αν υπάρχει "κάτι" ή αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον κ. Χαϊκάλη για σκευωρία ή και στους δυο (Αποστολόπουλο/Χαϊκάλη).Προσωπικά.. και εφόσον μένουμε με τις εντυπώσεις και δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά για το θέμα, μιας και δεν μας το επιτρέπει η -μη- έρευνα που έγινε, μένω με την εντύπωση πως η Κυβέρνηση (και σημαντική μερίδα των ΜΜΕ που έβγαζε λανθασμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές) δεν ήθελε να ψαχτεί το θέμα, μιας και ο κ. Σαμαράς έστειλε το dvd ως παράνομο, έκανε μήνυση, έβγαλε (το ΠΑΣΟΚ) ψεκαστική ανακοίνωση και δεν έκανε καμία δήλωση που να λέει "ας το ψάξει η δικαιοσύνη να φανεί η αλήθεια", δεν πίεσε κανείς (μπορούσε και να νομοθετήσει αν ήθελε για να βοηθήσει την εισαγγελία) με κάποιο τρόπο για να βρεθεί η άκρη.Γιατί λοιπόν η Κυβέρνηση δεν ήθελε να ψαχτεί το θέμα και γιατί ο Λαζόπουλος δεν μιλάει;Αυτά είναι τα δυο ερωτήματα που προκύπτουν (ένα από εσάς, ένα από εμένα) από την ιστορία που δεν θα εξιστορηθεί ποτέ. Κάτι τελευταίο που μάθαμε από αυτήν την υπόθεση.Στο μέλλον, αν θέλεις να χρηματίσεις κάποιον, απλώς κατέγραψε την συνομιλία σας και είσαι ok, ακόμα και αν πέσεις σε "τρελό" που δεν θα τα πάρει και θα προσπαθήσει να σε καταγγείλει, θα βγεις αθώος και θα φάει και μήνυση στο κεφάλι ο "τρελός", αν στο ενδιάμεσο κάποιος άλλος δεν ήταν τόσο “τρελός”, θα πάψει να φοβάται μήπως τον πιάσουν.
Έχω έναν ξάδερφο, τον Μπάμπη τον Φιδέμπορα.Ο,τι πρόβλημα μπορεί να έχεις,στο λύνει με τις γνωριμιες του.Έστειλαν τον γιο σου στον Έβρο, θα μιλήσει στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πολύ φίλος του.Διορίστηκε η κόρη σου σε ακριτικη περιοχή; μην σε νοιαζει καθόλου, αύριο το πρωί θα έρθει στην Αθήνα, κολιταρι ο υπουργός Δ. Διοίκησης. Έχεις πρόβλημα με την εφορια; την Πολεοδομία, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, τον διαχειριστή της πολυκατοικιας σου; για ολα εχει λύση ο Μπάμπης!Έστω οτι κάποιος τον πιστεύει, του δίνει κι ενα πεντοχιλιαρο για να επισπευσει τις διαδικασίες, δεν βλέπει να γίνεται δουλειά, τσαντιζεται, παίρνει ενα μαγνιτοφωνο και τον καταγραφεί να διαβεβαιωνει αύριο το πρωί θα εκδοθεί (φωτογραφικο) προεδρικό διάταγμα που θα λύνει το πρόβλημά του.Παίρνει την κασσετα και κάνει καταγγελία στην εισαγγελεια.Το προεδρικό διάταγμα δεν εκδίδεται.Η εισαγγελεια για ποσό θα πρέπει να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση, και σε ποιόν θα ρίξει ευθύνες για έγκλημα που δεν έγινε;
Όσο χρόνο χρειάζεται για να ψάξει όλα τα δεδομένα.Ο Μπάμπης ο Φιδέμπορας, είναι σίγουρα άνθρωπος που -μιας που επιτέλους έχει πάτημα η εισαγγελία χάρη στον κάποιον-, αξίζει να ψάξεις σε κάθε του λεπτομέρεια, άρση απορρήτου και με βάση τα όσα λέει σε υλικό που ο ίδιος κατέγραψε, να ερωτηθεί ξανά και ξανά για όλα όσα λέει, ν ερωτηθούν και όσοι εμπλέκει ή έστω κάποιοι από αυτούς, να βρεις τον κάθε γνωστό (όπου υπάρχει) που "ρυθμίζει" στον ΟΤΕ, στην ΔΕΗ, στην Πολεοδομία κτλ.Αφού τα κάνει όλα αυτά, ας ρίξει ευθύνες όπου νομίζει, το έγκλημα που ΔΕΝ έγινε είναι η δωροδοκία, η απόπειρα όμως ίσως να έγινε, όπως και κάποια άλλη δωροδοκία, σύμφωνα πάντα με όσα λέγονται στο υλικό που κατέγραψαν και οι δυο, ο Μπάμπης και ο "κάποιος".
Η εισαγγελεια για ποσό θα πρέπει να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση, και σε ποιόν θα ρίξει ευθύνες για έγκλημα που δεν έγινε; Πηγή: www.lifo.gr___________________________3-4 χρόνια για μη επείγουσες υποθέσεις που αφορούν μηνύσεις πολιτών που στέλνονται στο ακροατήριο και 5-6 μήνες για τις επείγουσες.Η συντριπτική πλειοψηφία των μηνύσεων καταλήγει στο ακροατήριο και εκεί κρίνεται η υπόθεση, ποτέ από τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας είναι για να ασκεί διώξεις, όχι για να κρίνει.Για να μπει κάποια υπόθεση στο αρχείο πρέπει να είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ τελέστηκε οποιοδήποτε αδίκημα και απαιτείται αιτιολογημένη αναφορά στην ανώτερη εισαγγελική αρχή για την αρχειοθέτηση.Σε μπερδεμένες υποθέσεις ο Εισαγγελέας διατάσσει προκαταρτική εξέταση εάν δεν είναι σίγουρος ότι τελέστηκε κάποιο αδίκημα, προανάκριση εάν είναι πιο σίγουρος και πρόκειται για πλημμέλημα αλλά χρειάζεται διερεύνηση-συλλογή στοιχείων και ανάκριση αν πρόκειται για κακούργημα. (η απόπειρα δωροδοκίας δημ. λειτουργού νομίζω από το 2014 είναι κακούργημα).Εν προκειμένω σε υπόθεση με τόσα ονόματα, υλικό, εμπλεκομένους, μάρτυρες, σπουδαιότητα και παράνομες βιντεοσκοπήσεις μέσα σε 2 μέρες αρχειοθέτησε. Δε το λες και standard proccedure, έτσι;
@mono gia shmeraΟ Μπάμπης ο Φιδέμπορας είναι απλά ένας παραμυθας, όλο λόγια. Ποιόν να ψάξει να βρει ο εισαγγελέας, από τη στιγμή που δεν "έγινε η δουλειά σου" τι να ψάξει κανεις στην ΔΕΗ ή στην προεδρία της δημοκρατίας! Και έστω, οτι μια φορά γνώρισε σε παρέλαση την 25Μαρτίου τον στρατηγό και έσπευσε να βγάλει μαζί του μια σελφι (που στην έδειξε για να σε ψησει οτι λέει αλήθεια) είναι αυτό απόδειξη ότι ο στρατηγός τα παίρνει;@knightsΣε αυτή την περίπτωση δεν τελέστηκε αδίκημα.Αν δεν κανω λάθος η ιστορία σερνεται 15 μέρες. Ο αποστολοπουλος δεν πήγε στο ραντεβού όπου θα πιανοταν επ αυτοφορω, η υπόθεση δεν έκλεισε και φαντάζομαι ότι δεν θα εκλεινε αν δεν την εκαιγαν οι λαζοπουλος-ΧαϊκάληςΚαι κάτι άλλο, όσα λέω
[Δε με θέλει σήμερα,δυο φορές πατησα κατα λάθος καταχωρηση]Και κατι άλλο, ίσως είναι καιρός να συζητήσουμε αν μπορεί να γίνει δεκτή η μυστική καταγραφή ως απιδεικτικο στοιχείο,αλλα σήμερα ο νομος άλλα λέει
@MapaΟ νόμος λέει ότι αν πρόκειται για υπόθεση που θίγεται το δημόσιο συμφέρον, πρεπει να γίνει δεκτό το υλικό.Από κει και πέρα, η ανακριτική διαδικασία δεν είναι ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε, αν διαβάσεις το σκεπτικό με το οποίο κλείνει η υπόθεση, είναι σκεπτικό πεντάχρονου και όχι εισαγγελέα, δεν κάλεσε κανέναν να καταθέσει, δεν έψαξε κανένα στοιχείο, επαφές του Αποστολόπουλου κτλ, απλώς την έκλεισε βιαστικά μην τυχόν και πάμε στην τρίτη ψηφοφορία με την υπόθεση ανοιχτή και μην τυχόν και βρούμε και τίποτα...Αποφασίζει, πως δεν μπορεί ο Αποστολόπουλος να πήγε να χρηματίσει καταγράφοντας την διαδικασία, χωρίς να του περνάει από το μυαλό πως μπορεί ο ίδιος να χρηματίζεται για να καταφέρει να έχει στα χέρια του υλικό πολύ χρήσιμο για τους πολιτικούς αντιπάλους των ΑΝΕΛ, την συμωνία του Χαϊκάλη σε χρηματισμό.Δέχεται δε, το παιδικό επιχείρημα του Αποστολόπουλου, πως μπήκε σε όλη αυτήν την ιστορία γιατί πίστευε λέει πως ο Χαϊκάλης είναι "διεφθαρένος" και ήθελε να προφυλάξει τον Καμμένο...Στην τελική, ας έκανε το πιο απλό, αφού όπως λες, ο Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού, ας γινόταν άρση απορρήτου να φανεί 1) αν μίλησε με κά(ποιον) εκείνη την μέρα/ώρα και 2) με ποιους μιλούσε γενικότερα εκείνες τις μέρες.