Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ Facebook Twitter
6

Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν δύο δημοσκοπήσεις, των Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στο 2,8%, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα, βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, η ΝΔ 22,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6,7%, Ποτάμι 6%, Χρυσή Αυγή 5,9%, ΚΚΕ 5,8% και ΑΝΕΛ 2,7%.

Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο σημείο, με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που δεν υπάρχει πλέον στον πολιτικό χάρτη. Παράλληλα, ποσοστό 57,8% των ερωτηθέντων ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ να ψηφιστεί Πρόεδρος από νέα Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές ζητεί το 36,5% των ερωτηθέντων. Τέλος, στην ερώτηση εάν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, το 59,1% απαντά «όχι» και το 33,6% απαντά «ναι».

Στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% (+0,2%) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (+0,3%), το ΚΚΕ με 4,4% (+0,1%), το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% (-0,2%), οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9% (-0,4%).

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Πολιτική / Συγγνώμη Λαζαρίδη σε Γιαννακοπούλου: Ξέφυγα, γνωρίζει ότι τη σέβομαι και την τιμώ

«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ανάρτησή της, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην οικογένειά της
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Πολιτική / Αντίδραση ΕΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο και ανίσχυρο, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα

Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά της θλίψη» για την επικύρωση του μνημονίου από το Κοινοβούλιο της Λιβύης - Επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με Κύπρο και Αίγυπτο
THE LIFO TEAM
ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: «Πρόκειται για μια υποδομή με τεράστιες δυνατότητες που ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί στο σύνολό τους»

«Αν δεν επενδύσουμε σε τεχνολογίες αυτού του είδους, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε όσους θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβασή μας στην τεχνολογία», τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολιτική / Κικίλιας για ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο: Στους διακινητές αποδίδει την ευθύνη για τους έξι νεκρούς

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι το ταχύπλοο προσέκρουσε στο σκάφος του Λιμενικού - Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης, που στοίχισε τη ζωή και σε ένα βρέφος, παραμένουν υπό διερεύνηση.
THE LIFO TEAM