«Με την χάριν του Θεού, κάθε είδους κρίσεις, θα περάσουν σαν όνειρο»

«Με την χάριν του Θεού, κάθε είδους κρίσεις, θα περάσουν σαν όνειρο» Facebook Twitter
9

Με απόδοση τιμών αρχηγού κράτους, σε κλίμα θρησκευτικής συγκίνησης αναχώρησε αεροπορικώς, στις 19.30, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Κέρκυρα για την Κωνσταντινούπολη.


Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψη του στο νησί, διαβεβαίωσε ότι με την Θεία Χάρη , θα ξεπεραστούν τα προβλήματα του γένους. «Να είστε βέβαιοι, ότι με την χάριν του Θεού, κάθε είδους κρίσεις, που μαστίζουν το γένος μας, θα περάσουν σαν όνειρο».


Ο Παναγιότατος, ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους του νησιού για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία και πρόσθεσε:


«Πατρικώς και αδελφικώς, σας παρακαλούμε να αγωνίζεσθε τον καλόν αγώνα και να πολιτεύεστε εν παντί, κατά το θέλημα του Θεού. Διατηρήσατε αναλλοίωτον την ορθόδοξον πνευματικήν κληρονομία μας, διαφυλάξατε όσα τίμια και ατίμητα, όσια και ιερά, παραλάβετε δια της πίστεως και παραδόσεως μας, από τους προ ημών».


Το πρωί ο Πατριάρχης, επισκέφθηκε αξιοθέατα της Κέρκυρας, αρχίζοντας από το Μουσείο «Μον Ρεπό», τη θερινή κατοικία της τέως βασιλικής οικογένειας. Ακολούθησε προσκύνημα στο βυζαντινό Ιερό Ναό των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, ιδρυτών της Εκκλησίας της Κερκύρας.


Στις 11 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αχίλλειο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην γυναικεία Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου. Τελευταίος σταθμός της επισκέψεως του στην Κέρκυρα, ήταν η Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποχαιρέτησε την Κέρκυρα με στίχους από ένα ποίημα του Λορέντζου Μαβίλη.
«Κέρκυρα, σαν τον ήλιό σου ήλιος αλλού δεν λάμπει...».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM