Ένα «Φάντασμα» η πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου

Ένα «Φάντασμα» η πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου Facebook Twitter
2

Η πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου είναι πλέον αυτή που τράβηξε ο γνωστός φωτογράφος Peter Liks, σε ένα φαράγγι στην Αριζόνα. Η φωτογραφία με τον τίτλο «Φάντασμα» πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λας Βέγκας για 5.200.000 ευρώ, σε ιδιώτη συλλέκτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Aυτό που κάνει μαγική τη φωτογραφία, είναι όπως λένε οι ειδικοί, η επίδραση του προσπίπτοντος φωτός καθώς οι σκοτεινοί βράχοι έρχονται σε αντίθεση με τη φωτεινή στήλη, αφήνοντας έτσι την υποψία ενός «φαντάσματος».

Πάντως η εφημερίδα γράφει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος την εικόνα ως «μια τετριμμένη αφίσα σε ένα φανταχτερό ξενοδοχείο."

Ο ίδιος ο Λίκ που ειδικεύεται στις φωτογραφίες τοπίου λέει ότι στόχος του είναι να συλλάβει τις δυνάμεις της φύσης και να τις «χαρτογραφήσει», κάνοντας τον θεατή να νιώθει παθιασμένα συνδεδεμένος με την εικόνα.  

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM