Ιωάννα Καρυστιάνη: "Θέλω να δω το Ρωμανό ξανά όρθιο"

Ιωάννα Καρυστιάνη: "Θέλω να δω το Ρωμανό ξανά όρθιο" Facebook Twitter
9

Με σημείωμά της στο σάιτ Hit & Run, η δημοφιλής συγγραφέας παρεμβαίνει στην υπόθεση Ρωμανού. Λέει συγκεκριμένα:

«Θελω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό.Θελω να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών. Να σπουδάσει, και να ζήσει με όποιο τρόπο νομίζει.

Η εκδικητική τροπολογία και η αντιμετώπιση της απεργίας πείνας του από τους κρατούντες αποκαλύπτουν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς σε βάρος των φυλακισμένων και όλων των υποψήφιων για τα κελιά και αποτελούν πλήγμα στην ίδια την έννοια της δικαιοσύνης.

Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα ως φαίνεται χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Στο παρά πέντε του θανάτου μετράει η στάση των συντρόφων του, αυτών που ο Ρωμανός υπολογίζει περισσότερο από όλους. Οι περήφανοι για το σθένος του, για την απόφασή του να αγωνιστεί για λογαριασμό πολλών κρατουμένων, οι ίδιοι του οι σύντροφοι ας μην του ζητούν πια τίποτε περισσότερο από το να μείνει ζωντανός. Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος. Δεν αντέχεται.

Αυτό είναι το ζητούμενο και της πλατειάς αλληλεγγύης στον αγώνα του.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης έχετε στη δικαιοδοσία σας τη λειτουργεία των φυλακών και στην ευθύνη σας τις ζωές των εγκλείστων. Τι νόημα, τι αξία θα έχει η τροπολογία σας εαν η ισχύς της εγκαινιαστεί με εναν θάνατο;

Κάντε ενα βήμα πίσω, το βήμα που θα κρατήσει ζωντανό το Νίκο Ρωμανό, ετών 21. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.»

Ιωάννα Καρυστιάνη

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ