Κατά πόσο μπορείς να την ακούσεις με το ηχητικό mp3 ναρκωτικό i-doser;

Κατά πόσο μπορείς να την ακούσεις με το ηχητικό mp3 ναρκωτικό i-doser; Facebook Twitter
20

Λοιπόν. Η Μαρία μου έστειλε μέηλ που έλεγε αυτά:

"Λένε πως οι ήχοι απο ηλ.σκούπα, κλιματιστικό, σεσουάρ και απορροφητήρα νανουρίζουν τα μωρά γιατί κάπως έτσι άκουγαν όταν τα κυοφορούσαν. Αλλά και μένα με νανουρίζουν αυτοί η ήχοι μήπως δεν μεγάλωσα ποτέ;

Πχ. με ηρεμεί αυτός ο ήχος!"

---

Τον άκουσα τον απορροφητήρα που μου έστειλε η Μαρία, και για μερικά λεπτά όντως χαλάρωσα. 

Μου θύμισε όμως κάτι απ' τα παλιά, και έτσι απάντησα στην Μαρία:

Μου θύμισε που λες κάτι mp3 που είχα κατεβάσει πριν από 5 χρόνια, που ήταν υποτίθεται τα ηχοναρκωτικά.

Είχε γράψει τότε ένα κινδυνολογικό πρωτοσέλιδο η Εσπρέσο γι' αυτά, δεν θυμάμαι πώς λεγόταν, και τα κατακεραύνωνε για να προστατέψει τα παιδιά! Φυσικά όλα τα παιδιά, με εμένα πρώτο, έμαθαν την ύπαρξη των i-dose  ή i-doser (έτσι νομίζω λεγόταν τελικά) απ' το "ρεπορτάζ" της εφημερίδας.

Εκεί βέβαια έγραφε ότι όσοι άκουγαν τα ηχοναρκωτικά μαγεύονταν κι επειδή ήταν τόοοσο δυνατά εθίζονταν, και παρακαλούσαν για μια δόση κλπ κλπ.

Κατέβασα τότε παράνομα μερικά mp3, το ένα λεγόταν LSD και τάχα ακούγοντάς το με ακουστικά είχες συμπτώματα σα να είχες πάρει lsd, το άλλο λεγόταν ecstasy, το άλλο prozac, ένα λεγόταν valium - και εκείνη την περίοδο εκείνο χρειαζόμουν πιο πολύ.

Οι ήχοι θύμιζαν αυτούς του απορροφητήρα - αλλά παρ' ό,τι προσπάθησα με τα καλύτερα μηχανήματα και τα καλύτερα ακουστικά, δεν κατάλαβα ποτέ τίποτα...

------

Αφού έστειλα το μέηλ στη Μαρία αποφάσισα να ψάξω ένα δικό μου παλιό ποστ απ' το enteka, απ' το καλοκαίρι του 2008, όταν δηλαδή η Εσπρέσο έβαλε στο πρωτοσέλιδο την φοβερή μάστιγα (υποθέτωντας ότι τα επόμενα χρόνια θα θρηνούσαμε νεκρούς!).

απόσπασμα απ' το enteka

 

 

Τα επόμενα χρόνια φυσικά δεν ξανακούσαμε ποτέ τίποτα γι' αυτήν την ηχητική απάτη, και αν δεν άκουγα τον απορροφητήρα -που μπορώ να πω ότι με έφτιαξε πιο πολύ απ' ό,τι τα i-doser- δεν θα έμπαινα στον κόπο να ψάξω στο google.

Κι όμως! Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως, το google είναι γεμάτο από πρόσφατες δημοσιεύσεις για το i-doser.  Δεκάδες μπλογκ και σάιτ υγείας και ορθόδοξες πύλες και κουτσομπολίστικες στήλες και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί έγραψαν τις τελευταίες τριάντα ημέρες για τους θανατηφόρους σχεδόν κινδύνους αυτού του τρομακτικού ναρκωτικού!

Παρ' ό,τι λοιπόν αναφέρεται (κι απ' το defencenet που κάποιος μου το πουλούσε για έγκυρο τις προάλλες) πολλές φορές το 2012 στα ελληνικά σάιτ -πάνω από 5.500 χιλιάδες φορές- υπάρχει μια έξαρση το τελευταίο 30ήμερο. 

Μεταξύ των άλλων:

7 Νοεμβρίου: Το infokids προειδοποιεί τους γονείς: 

 

Γονείς έχετε ενημερωθεί;

Λέει μάλιστα ότι απ' το 2009 διακινείται η είδηση (ανακριβές φυσικά) ενώ η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μόλις ασχολήθηκε με καταγγελία μητέρας  - γι' αυτό τάχα το κάνουμε τώρα είδηση...

"Οπως είπε η γυναίκα, το παιδί αφού «σερφάριζε» για ώρες στο Διαδίκτυο, έμπαινε σε μια «περίεργη» ιστοσελίδα από την οποία κατέβαζε και άκουγε μια «αλλόκοτη» μουσική. Επειτα «τρελαινόταν»: βρισκόταν σε υπερένταση και δεν μπορούσε να ελέγξει τις αντιδράσεις του."

 

Το δε Tsantiri φωνάζει, πριν από τέσσερις ημέρες: ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

Το υποτιθέμενο quote λοιπόν μαθαίνουμε ότι προέρχεται από "γνωστή εφημερίδα". 

Χάρη σ' αυτήν λοιπόν ξαναέγινε θέμα το υποτιθέμενο επικίνδυνο ναρκωτικό.

Και ποια είναι αυτή η εφημερίδα;

Μαντέψτε!

Η περίφημη Εσπρέσο, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την πρώτη μούφα της, επανήλθε τρομοκρατώντας και παίρνοντας στο λαιμό της όλες τις "ενημερωτικές" ιστοσελίδες. Ακόμα και τον Ιερό αυτό Ναό

(που δεν ήθελε και πολύ για να πιστέψει οτιδήποτε γράφει η Εσπρέσο και αναμεταδίδουν τα ελληνορθόδοξα σάιτ!)

Θα είχε πλάκα αν δεν τρομοκρατούσε τους γονείς και δεν έσπρωχνε πολλούς στο να κατεβάσουν νόμιμα --επί πληρωμη- μια ηχητική φούσκα... 

-------

ΥΓ. Για να κλείσει το θέμα: Η επιστημονική κοινότητα, έγκυρες εφημερίδες (πχ. Washington Post) και πανεπιστήμια -όπως το Oregon Health and Science University- ερεύνησαν το "ναρκωτικό" που τρελαίνει τον εγκέφαλο εδώ και χρόνια. Και βρήκαν ότι δεν τον τρελαίνει. Ουσιαστικά δεν τον κάνει τίποτα. 

Αν ακούσεις τους περίεργους ηλεκτρονικούς ήχους και έχεις συμπτώματα σα να πήρες ναρκωτικα, τότε συγχαρητήρια! Παίρνεις το βραβείο Placebo για την εξαιρετική σου αυθυποβολή!

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

17 σχόλια
όταν συνδύαζεται με αεροψεκασμούς ή ληγμένες τυρόπιτες ενδέχεται να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο -oh wait, αν τα πιστεύεις αυτά, την έχεις ήδη τη μόνιμη βλάβη!έχει ξαστεριά απόψε, πάω να μετρήσω UFO να αποκοιμηθώ ~ ~ ~
Αρη... θα σε μαλωσω! :) Ποιος χρειαζεται τα iDosers οταν εχει ελληνικη τηλεοραση;;; Απλα ανοιξε να δεις καποια εκπομπη -πχ ειδησεις ή πολιτικες αναλυσεις- και μεσα σε 5 λεπτα θα ειναι σαν να εχεις παρει LSD + Ecstasy + Crack + etc, ολα μαζι -μονοκοπανιά- σε 5 μονο λεπτα!!!
To θυμάμαι αυτό! Ούτε εμένα μου έκανε τίποτα (το ίδιο και κάτι άλλα όπως ο "brown noise" (που και καλά σε πήγαινε τσιρλιπιπί) ή τα mp3 που σε διαβεβαίωναν οτι θα κοιμηθείς) Αυτό που με νανουρίζει είναι το a/c, οι σόμπες πετρελαίου/αλογόνου, ο ανεμιστήρας, οι χαμένες συχνότητες ραδιοφώνου και τα παλιά ψυγεία. Μονότονο βρούμ-βρούμ να κάνει κι ας είναι και ο Megatron.
"Παρ' ό,τι λοιπόν αναφέρεται (κι απ' το defencenet που κάποιος μου το πουλούσε για έγκυρο τις προάλλες)..."xααααα, το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις!?!?DNet= O Γερων Παισιος της αμυντικής δημοσιογραφίας
Εγω προτεινω το next big thing λευκου ηχου :P που εχει περισσοτερα καταγεγραμμενα αποτελεσματα και υποστηριζεται επιστημονικα.Γνωστο ως ganzfeld effect!Οποιος δοκιμασει ας μας πει εντυπωσεις χαχαχα...You are going to need three things: a ping-pong ball, a radio with headphones and a red light.Step 1: Turn the radio to a station with just white noise (static), and put on your headphones.Step 2: Cut the ping-pong ball in half and tape each half over your eyes.Step 3: Turn the red light so it's facing your eyes.Step 4: Sit there for at least a half an hour.Step 5: Follow Ben Franklin and your new friend, Harold the unicorn, into the gumdrop forest, and live happily ever after.Read more: http://www.cracked.com/article/127_5-ways-to-hack-your-brain-into-awesomeness/#ixzz2CsIgOqVF
Μπορείτε να τσεκάρετε και το ASMR, μια ευχάριστη γαργαλιστική και χαλαρωτική αίσθηση που προκαλείται από διάφορα ερεθίσματα (συνήθως ενέργειες κάποιου άλλου ανθρώπου), με κοινό χαρακτηριστικό τον αβίαστο ρυθμό και την ηρεμία. Παραδείγματα: η θέαση κάποιου τρίτου που ζωγραφίζει ή σχεδιάζει, που μακιγιάρεται, η ακρόαση ήχων από ήπιες κρούσεις (μολύβια, ελαφριά εργαλεία, σκληρές νάυλον συσκευασίες), η αίσθηση του να σου μιλούν από κοντά και ψιθυριστά ενώ σε κουρεύουν ή σε αγγίζουν με άλλον (ήρεμο) τρόπο και άλλα πολλά.Η ίδια η αίσθηση είναι σαν ένα χαλαρωτικό κύμα ή ευχάριστο μούδιασμα στον αυχένα και το πάνω μέρος του κεφαλιού. Δεν είναι τόσο ισχυρή και μάλλον καθόλου σεξουαλικής φύσης ώστε να δικαιολογεί τον ενθουσιώδη όρο braingasm (οργασμός του εγκεφάλου) που του αποδίδεται, είναι, ωστόσο, κάτι ξεκάθαρα παραπάνω από την κανονική, "γραμμική" αντίδραση που θα περίμενε κανείς από τόσο ήπια ερεθίσματα.Για τα mp3 του άρθρου δεν γνωρίζω, το ASMR όμως, σας διαβεβαιώ, είναι πραγματικό. Προσωπικά το είχα βιώσει αρκετές φορές, σποραδικά και τυχαία, από παιδί, πιστεύοντας αόριστα ότι είναι κάτι που δεν το αισθάνονται άλλοι. Γι' αυτό και ήταν διπλή η ευχαρίστηση να πέσω πάνω του στο διαδίκτυο.Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube. Από προσωπική αντίληψη πιστεύω ότι δεν δουλεύουν όλα για όλους, μάλλον έχουν το καθένα το κοινό τους. Και, γιατί όχι, μπορεί σε μερικούς να μην έχει κανένα από αυτά αποτέλεσμα.
1. Εμένα ο απορροφητήρας με εκνεύρισε.2. Αυτό με τα sites και τα blogs που αναπαράγουν τις ίδιες κουταμάρες με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο από τον απορροφητήρα. Δεν αρκεί να γράφουν 2-3 blogs βλακείες? Πρέπει να υπάρχουν άλλα 100 αντίγραφα βλακείας?
Ήχοι απο απορροφητήρα, κλιματιστικά, "χιόνια" στην τιβι, ο ήχος της θάλασσας κλπ... το μυστικό πίσω απ' όλα αυτά λέγεται "λευκός θόρυβος".http://simplynoise.com/--------------------------"The effects of white noise upon cognitive function are mixed. Recently, a small study found that white noise background stimulation improves cognitive functioning among secondary students with Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), while decreasing performance of non-ADHD students.[5][6] Other work indicates it is effective in improving the mood and performance of workers by masking background office noise,[7] but decreases cognitive performance in complex card sorting tasks.http://en.wikipedia.org/wiki/White_noise
Θυμαμαι παλια στα rave στα Οινοφυτα που εβαζε o DJ i-doser και την ακουγαμε ολοι. Ηθελε βεβαια προσοχη, οχι πανω απο 30 λεπτα αλλιως πεθαινες...Εχω χασει 4 φιλους απο i-doser! True story..