Tracy Spicer: Η παρουσιάστρια που επαναστάτησε κατά της «δικτατορίας του μακιγιάζ»

Tracy Spicer: Η παρουσιάστρια που επαναστάτησε κατά της «δικτατορίας του μακιγιάζ» Facebook Twitter
26

Η αυστραλή παρουσιάστρια Tracy Spicer κατάφερε να αποκτήσει δημοσιότητα και πέρα από τη χώρα της, κάνοντας τη δική της μικρή προσωπική επανάσταση στη «δικτατορία» του μακιγιάζ.

Η Spicer αποφάσισε να μειώνει κάθε ημέρα το μακιγιάζ που φορά στην εκπομπή της ώστε να μην μοιάζει με μια «μασκοφορεμένη κούκλα που ξοδεύει μια ώρα την ημέρα και 200 δολάρια το μήνα για να φορέσει τη μάσκα της».

Όπως λέει, επί 11 μήνες πήγε κόντρα στις επιταγές της ομορφιάς που επιβάλει η κοινωνία στις γυναίκες και αισθάνεται αληθινά απελευθερωμένη, ως γυναίκα της οποίας "το σώμα και το πρόσωπο ήταν συνεχώς υπό ανακαίνιση."

Όπως πάντως σημειώνει η «Le Figaro» το ερώτημα τώρα είναι πώς θα κρατήσει τη δουλειά της, χωρίς τη «μάσκα της κούκλας».

Η ίδια λέει ότι, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο όταν σηκώθηκε όπως κάθε ημέρα στις 06.30 το πρωί  και κοίταξε μια «γριά στον καθρέφτη». Στη συνέχεια άρχισε το τρέξιμο της ώστε να διατηρήσει το επαγγελματικά αποδεκτό status, δηλαδή βάψιμο, γυμναστήριο, κομμωτήριο και όλα τα απαραίτητα ώστε να κρύψει το σώμα της μητέρας δύο παιδιών. Όταν η  7 χρονών κόρη της, τη ρώτησε γιατί αυτό να το κάνουν οι γυναίκες και όχι οι άνδρες, η Τρέισι το μόνο που μπόρεσε να πεί είναι ότι « είναι μη ρεαλιστικές οι απαιτήσεις της κοινωνίας προς τις γυναίκες και την εμφάνισή τους."

Από τότε άρχισε να αμφισβητεί όλο αυτό το σκηνικό της επιτηδευμένης τελειότητας, εκφράζοντας την απορία «δεν μπορεί να είναι όλοι πιο ευτυχισμένοι χωρίς αυτά;» Όπως λέει η ίδια, «οι 3.276 ώρες το χρόνο που ξοδεύουν οι γυναίκες για τον καλλωπισμό τους είναι αρκετές για να κάνουν ένα μάστερ ή να μάθουν ένα όργανο…»

Το «coming out» της απέναντι σε όλη αυτή τη βιομηχανία της ομορφιάς, η παρουσιάστρια το έκανε και από το βήμα του συνεδρίου TEDx όπου άρχισε με μαντηλάκια να ξεβάφεται και να φωνάζει «Αυτά είναι βλακείες!».

Tracy Spicer: Η παρουσιάστρια που επαναστάτησε κατά της «δικτατορίας του μακιγιάζ» Facebook Twitter

Τώρα χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση απελευθερωτική και αληθινή. Το video της διάλεξης της το έχουν δει ήδη 900 χιλιάδες άνθρωποι ενώ η ίδια συνεχίζει να αφαιρεί μπουκαλάκια καλλυντικών από το ντουλάπι της. Ήδη έμαθε να παίζει κιθάρα.

Πολιτισμός
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ