Απεργία της ΓΣΕΕ

Υπάρχει οτιδήποτε που μπορεί να μας εκπλήξει (ή πάθαμε ανοσία στη Χρυσή Αυγή);

Υπάρχει οτιδήποτε που μπορεί να μας εκπλήξει (ή πάθαμε ανοσία στη Χρυσή Αυγή); Facebook Twitter
24

Προσωπικά πίστευα ότι είχα πάθε ανοσία, όμως το ότι οι έρευνες δείχνουν πως το trafficking (η ενοικίαση/εμπορία ανθρώπων δηλαδή) έφερνε τα λεφτά στη Χρυσή Αυγή πραγματικά με ψυχοπλάκωσε. 

Το βρετανικό Channel 4 ξεκίνησε τις αποκαλύψεις, οι οποίες για κάποιο λόγο πέρασαν απαρατήρητες στην Ελλάδα. Διαβάζω στο kar (κίνηση απελάστε τον ρατσισμό):

Channel 4: Μέσω εκβιασμών, προστασίας, ξεπλύματος χρημάτων από off shore και trafficking η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή περιλαμβάνουν οι φάκελοι που έχουν οι εισαγγελείς που ερευνούν την δράση της οργάνωσης.


Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, που υποστηρίζει ότι έχει λάβει γνώση των εγγράφων, η χρηματοδότηση της οργάνωσης προερχόταν από συγκεκριμένες και «βρόμικες» πηγές: Εκβιασμοί, προστασία, ξέπλυμα χρημάτων μέσω off shore ακόμη και... trafficking!

Στο ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού, γίνονται καταγγελίες επίσης για τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων αλλά – όπως αναφέρουν μάρτυρες – τα... υπενοικίαζαν σε όποιον τα είχε ανάγκη!

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, που μιλά on camera, υποστηρίζει ότι κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία για το πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής ξέπλυνε το χρήμα που πήρε μέσω offshore εταιριών που στήθηκαν από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τον ίδιο η Χρυσή Αυγή διαχειριζόταν ένα δίκτυο προστασίας στη Νίκαια και τον Αγιο Παντελεήμονα «εκβιάζοντας καταστηματάρχες και μετανάστες και προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε επιχειρηματίες που ήθελαν να επιτεθούν σε αντιπάλους τους, με την συνεργασία των αστυνομικών αρχών».

Οι επιχειρηματίες που έφεραν την ΧΑ στο Πέραμα

Στο Channel 4 γίνεται αναφορά και στην υπόθεση του Περάματος. Γίνεται λόγος για ένα δίκτυο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγική βιομηχανία και οι οποίοι ανέμειξαν τη Χρυσή Αυγή στην συνεχιζόμενη αντιπαράθεσή τους με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες δεν αποδέχονταν μειώσεις στους μισθούς και περιορισμό των δικαιωμάτων, αναφέρει το βρετανικό κανάλι.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε απ' ευθείας πληρωμή από τα αφεντικά της ναυπηγοεπισκευαστικής στο Πέραμα» δηλώνει ο Καμπαγιάννης και κάνει λόγο για μια δωρεά της τάξης των 240.000 βρετανικών λιρών στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, πρόεδρος των μεταλλεργατών δηλώνει στο βρετανικό κανάλι ότι η συναλλαγή αυτή «οδήγησε στην ωμή επίθεση 50 τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, εναντίον του ιδίου και άλλων μελών του σωματείου».

Προσέλαβαν χρυσαυγίτες μια μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα

Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο τότε πρόεδρος της ένωσης των εργοδοτών προσλαμβάνει τον βασικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

«Στις 12 Σεπτεμβρίου μας επιτέθηκαν. Στις 17 Σεπτεμβρίου, σε μια συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία τους, ανακοίνωσαν ότι θα ιδρύσουν το δικό τους συνδικαλιστικό σωματείο στο Πέραμα. Αυτό ήταν κάτι νέο. Κανένας δεν είχε μιλήσει για σωματείο της Χρυσής Αυγής μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε, με ορισμένους από τους ιδρυτές του σωματείου να εμπλέκονται (στο έγκλημα)», δηλώνει ο Μπουκογιάννης και συνεχίζει: «Στις 19 του μηνός, μια μέρα μετά τη δολοφονία και ενώ όλη η χώρα έβραζε, ο τότε πρόεδρος της ένωσης των εργοδοτών προσλαμβάνει τον βασικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής».

Το Channel 4 αναφέρει ότι αυτό το «εναλλακτικό» σωματείο δημιουργήθηκε με την υπόσχεση με προσφέρει σταθερή απασχόληση σε αντάλλαγμα για χαμηλότερους μισθούς στα ναυπηγία και για να συντρίψει το Κομμουνιστικό Κόμμα που κυριαρχεί στο σωματείο των μεταλλεργατών. Όμως ορισμένοι από αυτούς που προσλήφθηκαν ως εργαζόμενοι, συνελήφθησαν σε σχέση με τον φόνο μόλις δυο μέρες μετά.

«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει τα ελληνικά δικαστήρια σε δύο μήνες και περισσότερες αποκαλύψεις μπορεί να δουν το φως της δημοσιότητας» αναφέρει το ρεπορτάζ και καταλήγει: «Απομένει να δούμε αν η ελληνική Δικαιοσύνη θα κυνηγήσει τα στοιχεία δικηγόρων και αυτοπτών μαρτύρων και "ακολουθήσει το χρήμα"».

****

Εγώ απλώς να σημειώσω ότι παρότι δεν πέφτουμε απ' τα σύννεφα (τα φανταζόμασταν) είναι ενδιαφέρον να μαθαίνεις ότι τα δείχνουν και οι αστυνομικές έρευνες, κι ότι δεν κουκουλώνονται. 

Επίσης ενδιαφέρον ότι ενώ στην αρχή τα έσοδα της Χρυσής Αυγής φέρονται να προέρχονταν μόνο από τέτοιες απατεωνιές, στην πορεία μισό εκατομμύριο πανέξυπνων συμπολιτών μας τους ψήφισε, με αποτέλεσμα από τότε να πληρώνονται απ' τη Βουλή και να παίρνουν, ως κόμμα, επιχορηγήσεις απ' το Κράτος, δηλαδή από όλους μας...

24

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Το βρετανικό Channel 4 ξεκίνησε τις αποκαλύψεις, οι οποίες για κάποιο λόγο πέρασαν απαρατήρητες στην Ελλάδα. Πηγή: www.lifo.grΕυτυχως π υπαρχουν κ τα ξενα καναλια να κανουν καμια ερευνα ,γιατι τα δικα μας εχουν αφιερωθει στη... μαγειρικη. Οσο για τους ελληνες δημοσιογραφους ...η προσωπικη πορεια των stars της φωτογραφιας τα λεει ολα.http://www.lifo.gr/uploads/image/752109/MEGA-PAROYSIASTES-19892.jpgΕυχαριστω π αναδειξατε το θεμα.
Εδώ είχε κάλυψη από τους μπάτσους μέχρι και την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (ή ξεχάσατε την από βουλής απειλή του Δένδια για.. μήνυση στη Guardian επειδή αποκάλυψε τα βασανιστήρια που γίναν εις βάρος ατόμων που διαδήλωσαν κατά της Χ.Α.) και αναρωτιέσαι γιατί ... δεν κηρύχθηκε παράνομη ακόμα ;;
Τέλος πολλοί συμπολίτες μας που τους ψήφισαν, τους ψήφισαν είτε επειδή απελευθερώθηκαν και έβγαλαν επιτέλους τον ναζί-ρατσιστή που έκρυβαν τόσο καιρό (κάτω από το προσωπείου του νεοδημοκράτη κυρίως) είτε επειδή θεωρούν πως είναι η απάντηση στην κρίση και στα τεράστια σκάνδαλα των μεγάλων κομμάτων (τα αριστερά κόμματα δεν εκφράζουν τον κόσμο πια). Δυστυχώς υπάρχουν και οι φτωχοί αγράμματοι πολίτες που η ΧΑ τους βοήθησε με έναν τρόπο (δες συσσίτια). Ντροπή στα δημοκρατικά κόμματα λοιπόν που δεν προνόησαν για όλα αυτά και ειδικά στα αριστερά κόμματα που είναι μόνο θεωρίες και τίποτα άλλο.
Εμένα δεν με σοκάρει αφού οι Έλληνες έχουν αποδείξει πως ξεχνάνε εύκολα (την ιστορία τους) και γενικά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν γνωρίζει την ιστορία της χώρας. Απλά αηδιάζω όταν λένε κάποιοι ότι και οι άλλοι βουλευτές (ΠΑΣΟΚ ΝΔ..) είναι εγκληματίες απατεώνες κτλπ. Το ότι πολλοί βουλευτές και πρώην υπουργοί/πρωθυπουργοί έχουν κλέψει/κάνει τραγικά λάθη δεν σημαίνει πως μπορούμε να δώσουμε άλλοθι σε μια εγκληματική φασιστική οργάνωση που σκοτώνει όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Το πρόβλημα πιστεύω πως είναι (εκτός από την κακή εκπαίδευση που προσφέρεται στα σχολεία μας αλλά και την trash κουλτούρα που προωθούν τα media) ότι δεν έχουν ενωθεί όλα τα πολιτικά κόμματα-οργανώσεις εναντίον αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Δεν έχουν αποφασίσει μέτρα, δεν έχουν λάβει αποφάσεις και γενικά δεν έχουν δείξει πυγμή για να εξαφανιστεί ή έστω να συρρικνωθεί αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Έτσι λοιπόν μεγάλη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου". Ίσως και να τους συμφέρει τελικά η ύπαρξη της ΧΑ....
Η αριστερά τα λέει αυτά για τους φασίστες εδώ και 20 χρόνια. Αλλά τότε κανείς δεν ενδιαφερόταν. Η αριστερά επίσης τα έλεγε όταν το 2011 ζούσαμε εποχές του '65 όταν ξαφνικά μπροστά σε ένα τεράστιο πλήθος κόσμου που για πρώτη φορά κατέκλυζε τις πλατείες το σύστημα και τα ΜΜΕ εμφάνισαν την Χρυσή Αυγή προβάλλοντάς την ασταμάτητα, και οι νεοφιλελέδες λέγατε ότι : "αυτό είναι δημοκρατία !!". Η αριστερά τα έλεγε επίσης όταν ξεκίνησε να ξεπορτίζει ο υπόκοσμος και οι αρρωστημένοι που είχαν μαζέψει με το που σουρούπωνε στις γειτονιές της Αθήνας και έκανε με τις πλάτες της αστυνομίας εγκληματικές ενέργειες (τα περίφημα "τάγματα εφόδου" τρομάρα τους) , αλλά και πάλι οι νεοφιλελέδες αντιδρούσαν γιατί λέει "είστε τα δύο άκρα".... Το κράτος και η αστυνομία τους κάλυπτε και τους σιγόνταρε επί δύο χρόνια... Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί άραγε, αν οι μπάτσοι δνε τους συγκάλυπταν και δεν τους υποστήριζαν τα δύο αυτά χρόνια που έσπερναν τον τρόμο στους αδύναμους στις γειτονιές της Αθήνας ; Αλλά σιγή ιχθύος και πάλι.. Φτάσαν μέχρι και συστημικές εφημερίδες της Ευρώπης να πουν "έλεος, το παρακάνατε !!" και ο κ. Δένδιας αντί να ... ερευνήσει έστω την κατάσταση (τι να ερευνήσει λέμε τώρα) έσπευσε να απειλεί με μηνύσεις την Guardian ! Έπρεπε να ξεσηκωθούν κ' οι πέτρες με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να ξεκουνηθούν λίγο τα πράγματα και κάπως... ν' αρχίσει να ασχολείται η.. "δημοκρατία μας" με τα εγκλήματα των φασιστών... Το χειρότερο επομένως είναι να κάνετε πως ανακαλύψατε την Αμερική. Φυσικά και τα κάναν όλ' αυτά, αφού τους αφήσε το σύστημα να κάνουν ότι θέλουν. Αν αφήσεις τον υπόκοσμο να κάνει ότι γουστάρει και να σιγοντάρεται από την αστυνομία και το επίσημο κράτος, αυτά ξέρει να κάνει , αυτά θα κάνετε. Μην πέφτετε λοιπόν από τον ουρανό. Αναλογιστείτε τις δικές σας ευθύνες. Θυμηθήκατε τη δημοκρατία μόνο για να υποστηρίξετε τα "δημοκρατίκά δικαιώματα" του χρυσαυγίτικου υποκόσμου στην "ισότιμη προβολή" στην "αυτοάμυνα που συνιστά η οπλοφορία τους" στην "θεωρία των δύο άκρων" στην "εγκλματικότητα των μεταναστών που προκαλεί τους φασίστες" κλπ κλπ.... Πόσες δολοφονίες κάλυψαν όλ' αυτά άραγε...
Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την αγανάκτησή σου, αλλά "η αριστερά" καλά θα κάνει να κοιτάξει γιατί εν μέσω μιας τόσο τραγικής κατάστασης δεν έχει πάρει φαλάγγι όλα αυτά τα στοιχεία που λες, τόσο στη συνείδηση των πολιτών, όσο και από πλευράς ψήφου. Είτε μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν συμφωνεί με αυτά που "η αριστερά" διεκδικεί, ή κάτι κάνει λάθος στον τρόπο με τον οποίο τα διεκδικεί/πλασάρει. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος και όχι ποιος το έχει μεγαλύτερο το δίκιο τόσα χρόνια.
Τα έχει πάρει ήδη φαλάγγι φίλε μου. Για πρώτη φορά στον δυτικό κόσμο ένα αριστερό κόμμα, με το οποίο μπορεί να διαφωνώ είναι πολύ "κεντρώωο" για τις δικές μου πολιτικές θέσεις, είναι πρώτο σε πρόθεση ψήφου !! Πόσο λίγο να είναι αυτό ; είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Πάνω στη νίκη της αριστεράς στην Ελλάδα έχουν ποντάρει πολύ οι λαοί της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο, που ακόμη και αυτός ο φοβισμένος πολιτικά Τσίπρας ήταν ο δημοφιλέστερος βάσει όλων των online δημοσκοπήσεων μεταξύ όλων των διεκδικούντων την προεδρία της κομισιόν στο ντιμπέιτ, δεν είναι τυχαίο που το Podemos σπάει την επιχειρηματολογία των Ισπανών δεξιών και το "που είναι οι συμμαχίες σας;;" μία με την αριστερή κυβέρνηση στη Θουριγγία της Γερμανίας, και μία με το σοβαρό ενδεχόμενο αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Αρκεί να σοβαρευτεί η αριστερά σ' αυτή τη χώρα είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, είτε λέγεται ΚΚΕ, είτε ΑΝΤαρσύα, είτε ΔΗΜΑΡ (αν το τελευταίο πράγμα λέγεται αριστερά) και να κάτσουν να τα βρουν μπροστά στο ιστορικό τους χρέος προς την χώρα.
Το πρόβλημα δεν το έχει (τόσο) ο πομπός, μα ο χαλασμένος από τς παρεμβολές δέκτης.Η αποδοχή/ανοχή που έτυχε από αδιάφορους (άσε τους δεξιούς που κάποιοι αοό δαύτους την ψήφισαν) πολίτες η Χ.Α., δεν έχει να κάνει με λανθασμένο μήνυμα της αριστεράς.Για μεγάλο διάστημα είχε στηθεί καλά το γλέντι στα ΜΜΕ, τότε που -ανάμεσα σε ΠΟΛΛΑ άλλα- ο σημερινός Υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ (αν έχεις τον Θεό σου και δεν είναι καν από ΝΔ) τους αποκαλούσε "το μόνο αυθεντικό κίνημα" και "ακτιβιστές".https://www.youtube.com/watch?v=WqG5k3cUDwQ
Ρε κόλλημα με το φιλελευθερισμό. Αν είχες την παραμικρή ιδέα για το τι πρεσβεύει θα καταλάβαινες ότι η ΧΑ είναι μακρύτερα από την ιδεολογία του ακόμα κι από την αριστερά. Οι πρώτοι που μίλησαν ήταν οι φιλελεύθεροι.
Καλά, μη τα παραλέμε κιόλας, (ορίστε και μια αρνητική από μένα :)Εκτός κι εννοείτε ότι μίλησαν υπέρ, δλδ Σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί και να συμφωνούσαμε. Στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, δύσκολα θα βρεις πολιτικό ή πολιτικό αναλυτή του χώρου (πλην του κινηματικού Βαλιανάτου της Φ.Σ. και του ευφυέστατου Π. Μανδραβέλη) που να μην "έπεσε από τα σύννεφα" κατόπιν εορτής ως μωρά παρθένος. Ή άσχετοι, ή υστερόβουλοι ήταν στις αναλύσεις τους μέχρι την 18/9/2013. Take your pick.Από το 2010-11 και μετά αμέσως αρχίσανε τα περί 2 άκρων κλπ κλπ.Και εάν την υποστήριξη των λαϊκοδεξιών, χουντολάγνων και εθνικιστών την αναμέναμε, οι "ισαποστασίτες", οι αναλυτές των "δύο άκρων", αυτοί οι κατόπιν εορτής πεφτοσυννεφάκηδες είναι που ξέπλυναν στα μάτια του κόσμου τη νεοναζιστική ιδεολογία, κατά την ταπεινή μηδαμινή μου άποψη. Έφτασαν,δε, μέχρι και στο σημείο να καλοβλέπουν μια συγκυβέρνηση. Πάμε να θυμηθούμε μερικούς ευαγγελιστές του (νεο)φιλελευθερισμού αλά Ελληνικά;- Μπάμπης Παπαδημητρίου: (2013) αξέχαστη η προτροπή του για "συνεργασία με μια σοβαρότερη Χ.Α." μια βδομάδα πριν τη δολοφονία Φύσσα (Ο Μ.Π. εξακολουθεί να εργάζεται ως πολιτικός αναλυτής, στο ίδιο κανάλι, τις ίδιες ώρες)- Ντόρα Μπακογιάννη: Κλασικές πλέον οι φωτογραφίες με χειραψία μετά υποκλίσεως από τον Μιχαλιολάκο και τα "δαχτυλάκια" στον Παναγιώταρο. Αν γκουκγλάρετε δε τις φράσεις Ντόρα Μπακογιάννη και Χρυσή Αυγή αυτό το άτιμο google εντελώς προβοκατόρικα, αντί να προβάλει κάποια καταδικαστική -κατόπιν εορτής- δήλωση της, μοστράρει την κλασική πλέον ατάκα της -και μάλιστα λίγο πριν την δολοφονία Φύσσα- : (2013) "εμένα πάντως οι ΧΑ μου φέρεται με το σεις και με το σας"- Πρώτο Θέμα: Στημένο ρεπορτάζ (2011) "Πέτα τη γιαγιά στο ΑΤΜ" με το μύθο για τα προσκοπάκια της ΧΑ, συστηματικό ξέπλυμα με life style παρουσιάσεις και φυσικά δισέλιδο φώτο αφιέρωμα (2012) με τις ποζαρισμές "περήγανες" του μετώπου γυναικών της ΧΑ που "που δε θα βγαίναν ποτέ ραντεβού με αριστερό αγόρι"http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikis-eximerosis/arthra/782-stimeno-reportaz-iper-xa.htmlhttp://left.gr/news/allo-ena-afieroma-toy-protoy-thematos-stis-perifanes-gia-ti-fyli-toys-gynaikes-tis-hrysis-avgis- Στέφανος Κασιμάτης (2012, Καθημερινή) άρθρο: Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη Δημοκρατία: "Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. ... Και αν ώς τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών «ιεράς αγανακτήσεως» ..."http://www.kathimerini.gr/731901/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/h-eykairia-ths-xryshs-ayghs-gia-th-dhmokratia- Τάκης Μίχας #1 (protagon 2012) "Όμως ο Αλέξης Τσίπρας (με τις ενθουσιώδεις παραινέσεις μεταξύ άλλων του «εκσυγχρονιστή»(!) Παπαδημούλη) πρόκειται να προτείνει συγκυβέρνηση σε ένα κόμμα μπροστά στους στόχους του οποίου τα οράματα της Χρυσής Αυγής είναι παραμύθια για μικρά παιδιά: Το ΚΚΕ."http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15012- Τάκης Μίχας #2 (protagon 2013) "Γιατί όχι «εθνικοσοσιαλιστές»;" Στο άρθρο, και πάλι μόλις 2 μήνες πριν τη δολοφονία Φύσσα, διαμαρτύρεται ουσιαστικά για το ότι ο όρος ναζί είναι αρνητικά φορτισμένος και προτείνει το πιο ...θετικό "εθνικοσοσιαλισμό" (ω, ναι)http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=26057- Θάνος Τζήμερος (πολυαγαπημένος, αντιγράφω από τυχαίο γκούγκλισμα του όρου: Τζήμερος Χρυσή Αυγή)«Η Χρυσή Αυγή ασκεί μόνο βία. Συγκριτικά με το κακό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί τη βία της εξουσίας επάνω σε χιλιάδες ανθρώπους συγχρόνως και η οποία μεταβιβάζεται σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος για τον τόπο και την Ευρώπη ολόκληρη. Τις κορδελίτσες περί ναζιστών και φασιστών, τυλίξτε τις στα κενά κουτάκια της σκέψης σας. Πιο φασίστες, πιο παρανοϊκοί, πιο ολοκληρωτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, δεν υπάρχουν. Οι Χρυσαυγίτες, έχουν έστω μια ιδεολογία. Οι Συριζαίοι δεν έχουν τίποτα, δεν αγαπούν ούτε τον Έλληνα, ούτε τη χώρα, όπως έστω εντελώς λάθος, αγαπάει η Χρυσή Αυγή. Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό του φιδιού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»http://www.inewsgr.com/225/tzimeros-toulachiston-i-chrysi-avgi-echei-ideologia-o-syriza-den-echei-tipota.htmΤο σταματώ εδώ (με έπιασε μια αναγούλα....)
Και για τη ΧΑ οι νεοφιλελεδες σας φταινε, αγαπητε Κωστακη, οπως και για ολα τα δεινα της Ελλαδας απο το 1821 και μετα? Αναρωτιεμαι, ποτε επιτελους κυβερβησαν αυτοι οι ανθρωποι και δεν το πηραμε ειδηση?
Α κε Κωστακη, τωρα που διαβασα και το αλλο σας σχολιο περι Τσιπρα, Κομισιον, Θουριγγια, κλπ, τωρα πηγε η καρδια μου στη θεση της. Θανατος στους νεοφιλελεδες λοπιον, την πηγη ολων των κακων! Αληθεια, τελικα ο Τσιπρας ειναι κεντρωος η αριστερος, συμφωνα με το επαναστατομετρο το οποιο χειριζεσθε?
Ίσως έχουμε διαφορετικά κριτήρια, αλλά αυτό που παρουσιάζεις ως σημαντική επιτυχία, στα δικά μου μάτια δεν είναι τόσο τρομερό. Δηλαδή τι άλλο θα έπρεπε να έχει γίνει για να έχει ο Σύριζα ένα ποσοστό *τουλαχιστον* της τάξης του 40%+; Να βγαίνουν ΧΑ + ΝΔ και να σφάζουν κόσμο λάιβ επί καθημερινής βάσης; Και ο πομπός και ο δέκτης μάλλον έχουν πρόβλημα. To Podemos που αναφέρεις, σύμφωνα με τη wikipedia τουλάχιστον (γιατί ομολογώ ότι δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία του), πήρε 8% σε 4 μόλις μήνες από τη δημιουργία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να πιάνει 20κάτι ύστερα από χρόνια. Άσε που "αριστερός" πλέον δεν έιναι και όσο πλησιάζει προς την ανάληψη εξουσίας, τόσο λιγότερο θα είναι και θα βάζει περισσότερο νερό στο κρασί του. Σε τελική ανάλυση, απλά και μόνο επειδή η αίσθηση που αποκόμισα από το ποστ σου ήταν "αριστερά = καλό, όλοι οι άλλοι βλάκες/αναίσθητοι/φασίστες" (μπορεί να κάνω και λάθος) εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν ισχύει. Η αριστερά έτσι αόριστα όπως το παρουσιάζεις, δεν είναι αξιωματικά καλύτερη από όλους τους υπόλοιπους χώρους. Για να κάνουμε ακόμα τέτοιες συζητήσεις, σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αλλάξει κάτι για να πείσει περισσότερο κόσμο (πχ ενότητα/κοινή στάση ανάμεσα σε όλα τα κόμματα του αριστερού χώρου), οπότε έχει κι αυτή το μερίδιο ευθύνης της, είτε μεγάλο μέρος του κόσμου συμφωνεί με την άλλη πλευρά, οπότε και πάλι θα πρέπει να το δεχθούμε, εφόσον ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς.
Εμφανιζονται ως καθαροί και τιμιοι στους αδαείς (δεξιούς) Έλληνες, σε αντιθεση με τους διεφθαρμενους παλιους πολιτικούς. Οχι μόνο δεν είναι, αλλά είναι και δολοφόνοι επιπλέον...
Προσωπικά, με σοκάρει ακόμα το ότι ένα κόμμα με τέτοια ιδεολογία και πρακτικές ψηφίζεται από τόσο κόσμο και έχει τόσο φανατικούς υποστηρικτές.Όσο σκέφτομαι δε, ότι μέρος των υποστηρικτών της είναι κομμάτια του κράτους με εξουσία (αστυνομία, στρατός κ.α.), αν και δεν μου κάνει εντύπωση.. με σοκάρει ακόμα πιο πολύ.Χίλια μπράβο για το ποστ, γιατί όντως έχετε δίκιο... κάπως είχε περάσει τελείως απαρατήρητο στην Ελλάδα (και) αυτό...