Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό

Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter
28
Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter

Mια νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης που ήδη προκαλεί συζητήσεις, ανακοίνωσε ο ΜΤΑ, ο φορέας διαχείρισης των συγκοινωνιών και μέσων μαζικής μεταφοράς της Νέας Υόρκης. 

Στο στόχαστρο του φορέα μπαίνουν όσοι επιβάτες καταλαμβάνουν πολύ χώρο στα καθίσματα των ασφυκτικά γεμάτων βαγονιών της πόλης, αλλά και τα υπερμεγέθη σακίδια πλάτης των νεοϋορκέζων. Ο εκπρόσωπος του ΜΤΑ που ανακοίνωσε την εκστρατεία ανέφερε πως και οι δύο κατηγορίες επιβατών προκαλούν πολλά προβλήματα στην ομαλή χρήση του μετρό και των λεωφορείων με την συμπεριφορά και τις συνήθειές τους και σκοπός της προσπάθειας είναι η διευκόλυνση των εκατομμυρίων επιβατών που καθημερινά χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες. 

Οι "man spreaders", όρος που χρησιμοποιείται για όσους κάθονται με τα πόδια ανοιχτά στις θέσεις του μετρό, είναι κυρίως άντρες και σύμφωνα με τον Kevin Ortiz του ΜΤΑ είναι η αιτία που αρκετοί από τους επιβάτες μένουν όρθιοι κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους. Οι επιβάτες αυτοί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και συχνά δεσμεύουν μία ή και δύο επιπλέον θέσεις με τον τρόπο που κάθονται. 

Ακόμη μεγαλύτερα είναι σύμφωνα με τον φορέα, τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα ογκώδη σακίδια πλάτης. Σχεδόν κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τα αφαιρεί εντός των συρμών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η παραμονή των υπολοίπων και να δημιουργείται πρόβλημα χώρου. Η αρχική σκέψη του φορέα ήταν να προχωρήσει σε απαγόρευσή τους, αλλά τελικά η αρχή θα γίνει με την προσπάθεια να στοχεύει στην καλή θέληση και κατανόηση όσων τα φέρουν. Ο φορέας εξηγεί πως τα σακίδια πλάτης είναι επίσης επικίνδυνα, μια και έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά όπου αυτά πιάστηκαν στις πόρτες του συρμού ή χτύπησαν κάποιον άλλο επιβάτη σε απότομα φρεναρίσματα.

Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter

Σύνθημα της καμπάνιας που αρχικά θα έχει μορφή ανακοινώσεων από τα μεγάφωνα και παράλληλα θα ενισχυθεί με αφίσες στους χώρους του μετρό θα είναι η φράση" η αβρότητα είναι μεταδοτική¨και η πρεμιέρα της θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.

Πόλεμος στα ανοιχτά πόδια και τα σακίδια πλάτης στο μετρό Facebook Twitter
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM